Millennium City kauppakeskus Wien

Millennium City kauppakeskus Wien on yksi kaupungin moderneimmista ostoskeskuksista, sijaiten upealla paikalla Tonavan rannalla. Kauppakeskuksen kohokohta on sen keskeltä kohoava Millennium Tower.

Kauppakeskus on ollut yksi suosituimpia shoppailupaikkoja niin turisteille kuin paikallisillekin aina avaamisestaan vuonna 1999 alkaen.

Kauppakeskuksen ohella Millennium City sisältää vapaa-ajankeskuksen ja toimisto-sekä asuntotiloja, varsinkin Millennium Tower pilvenpiirtäjässä.

Millennium City shopping center Vienna Austria

KUVA: Sisäänkäynti Millennium Cityyn Handelskai U-Bahn metro-aseman kohdalta.

Millennium Tower skyscraper Vienna Austria

KUVA: Yksi kauppakeskuksen kohokohdista on Millennium Tower pilvenpiirtäjä, joka on Wienin toiseksi korkein rakennus läheisen Donauturmin (suomeksi: Tonava Torni) jälkeen.

Millennium City bridge to Danube river Vienna Austria

KUVA: Kauppakeskus sijaitsee ihanteellisella paikalla aivan Tonavan rannalla, ja pääset siltaa pitkin suoraan ostoskeskuksen ravintola-aukiolta Tonavan rannan kävelyreiteille.

Danube river Millennium City Vienna Austria

KUVA: Näkymä kauppakeskuksen sillalta kohti Tonavan rantaa. Taustalla näkyvä torni on Donauturm (www.donauturm.at) ja sen vieressä olevat rakennukset kuuluvat moderniin Donau City (www.viennadc.at) kaupunginosaan.

Danube river swans Donauturm Vienna Austria

KUVA: Rantakävelyreitin varrelta löytyy useita rantapenkkejä, joissa voit ihailla joen lintuja kuten joutsenia.

Kaikkiaan kauppakeskuksessa on myymälätilaa noin 50 000 neliömetrin ja noin 100 kaupan verran.

Keskus on toteutettu ns. “kaupunki kaupungin sisällä” ajattelun pohjalta, joka tarkoittaa että keskuksen sisältä löytyvät kaikki keskeisimmät palvelut ja tavarat arkipäivän elämisen kannalta.

Vuosittain keskuksessa käy noin 13 miljoonaa vierailijaa, ja kohokohtiin jotka tuovat väkeä Millennium Cityn alueelle kuuluvat mm. kaupungin modernein ja maan suurin elokuvateatteri, laaja valikoima kauppoja, sekä city-kylpylä, keskuksen miellyttävän modernin arkkitehtuurin ohella.

Valovoimaisin kohokohta keskuksessa on kuitenkin sen keskeltä nouseva 202 metriä korkea Millennium Tower pilvenpiirtäjä, joka on Itävallan korkein toimistorakennus.

Millennium City Wien
Handelskai 94-96
1200 Wien
www.millennium-city.at

Viihdykekeskus puoli kauppakeskuksesta tarjoaa erilaista aktiviteettia seitsemän kerroksen alueelta, joukossa huippumoderni Elixia Vitalclub kuntosali, A-Danceclub yökerho (ikäraja 21 vuotta), ja UCI Kinocenter elokuvateatterikompleksi.


Pääset kauppakeskukseen helpoiten eri puolilta kaupunkia julkisen liikenteen, U-Bahnin, pikajunan, tai bussin, avulla. Metrolinjoista U-Bahn linja U6 tulee aivan kauppakeskuksen viereen, Handelskai asemalle.