Minneapoliksen nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Minneapoliksen kaupungin parhaimpiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Walker Art Center, Bell Museum + Planetarium, sekä U.S. Bank Stadium.

Jos kysyt paikkakuntaa hyvin tuntevalta matkailijalta, opit nopeasti, että ennen kaikkea, Minneapolis ottaa vapaa-ajanviettonsa erittäin vakavasti.

Minneapolis Yhdysvallat.

Minneapolis on esimerkiksi kohde, josta löytyy toiseksi eniten teattereita per asukas Yhdysvalloissa (New York Cityn jälkeen), mikä yllättää monet, mutta ei ole yllättävä, jos olet nähnyt show-ohjelman paikoissa kuten Guthrie, Orpheum, tai Pantage.

Visuaalisia taide-elämyksiä hakeville vierailijoille Minneapoliksen nähtävyydet lupaavat upean repertuaarin museoita, kuten Minneapolis Institute of Arts -museon, joka on kotipaikka yhdelle maan parhaista kokoelmista aasialaista taidetta, sekä Walker Art Centerin, joka on monikäyttöinen, Herzog & de Meuron arkkitehtitoimiston suunnittelema rakennuskompleksi.

Ja vaikka näissä paikoissa on paljon kuultavaa ja näettävää, Minneapoliksen nähtävyydet eivät ole millään tavalla rajoittuneita passiivisen tyylisiin kokemuksiin.

Kaupungin julkisten puistojen järjestelmä on toiminut esikuva-ohjelmana muille suurille kaupungeille, ja katsot sitten mihin tahansa suuntaan, tarjolla on aina viheriäitä julkistiloja, polkuja, tai puutarhoja odottamassa tutustumista.

Minneapolis herää eloon etenkin keväällä ja kesällä, jolloin vaikuttaa, että jokainen kaupungin asukas osallistuu aktiviteetteihin kuten rullaluisteluun (jotka keksittiin alueella), frisbeen heittelyyn, tai hölkkäämiseen.

1) Minnesota Valley National Wildlife Refuge

Minnesota Valley National Wildlife Refuge, eli Minnesota-laakson kansallinen villieläinten suojelualue, on Yhdysvaltain valtion hoitama luonnonsuojelualue, joka toimii rauhoitusalueena muuttolinnuille ja vesilinnuille.

Suojelualue sisältää erinomaisen tulkitsevan keskuksen, joka tarjoaa ohjelmia ja näytöksiä, jotka on omistettu Minnesota-joen alueen luonnonhistorialle.

Osana Minnesotan laakson vapaa-ajanvieton aluetta, joka on itsessään osa Minnesotan kansallispuistojärjestelmää, rauhoitusalue sisältää mahdollisuuksia murtomaahiihtoon, patikointiin, sekä polkupyöräilyyn niitä varten varattuja polkuja pitkin, kuin myös lintujen tarkkailupaikkoja ja piknik-alueita.

2) Minneapoliksen ja St. Paulin Skyways

Minneapolis ja St. Paul, joita kutsutaan yhdessä nimellä “Twin Cities”, tarjoavat kävelijöille mahdollisuuden matkustaa korkealla katujen yläpuolella olevia suljettuja Skyways-kävelyväyliä pitkin, joita pitkin pääsee monipuolisesti paikasta ja rakennuksesta toiseen

Skyways-järjestelmällä on ollut tärkeä rooli Minneapoliksen keskustan eläväisenä pidossa vuosien varrella, ja niitä pitkin pääsee kulkemaan alueelta löytyviin toimistorakennuksiin, hotelleihin, ja kauppakeskuksiin.

Näiden kohteiden ohella Skywaysin varrelta löytyy useita pieniä deli-kahviloita, leipomomyymälöitä, kauppoja, sekä ravintoloita.

3) Guthrie Theater

Guthrie Theater Minneapolis Yhdysvallat.

Guthrie-teatteri on amerikkalaisen paikallisteatteriliikkeen synnyinpaikka, toimien siltana paikallisen yhteisöteatterin ja kaupallisten Broadway-tuotantojen välillä.

Guthrien tiloissa toimiva näyttelijäseurue tuottaa klassisia, korkeilla ammattimaisilla standardeilla toteutettuja esityksiä.

Teatterin rakennus, joka on arkkitehti Jean Nouveaun suunnittelema, sijaitsee upealla paikalla joenvarressa ja sisältää kolme erillistä esiintymislavaa.

Tiloissa on myös täyden palvelun raivntola sekä muistoesine- ja lahjatavarakauppa.

4) Stone Arch Bridge – St. Anthony’s Falls

Stone Arch Bridge -silta rakennettiin James Hillin toimesta tarjoamaan rautatieyhteyden Mississippi-joen ylitse.

Vaikka sillan rakentamista kutsuttiin alunperin järjettömäksi teoksi, rakenteen hyödyllisyys ja sen toimivuus lopulta puhdistivat Hillin maineen.

Silta suljettiin rautatieliikenteeltä vuonna 1982, ja Minnesotan osavaltio osti sen haltuunsa jalankulku-/polkupyöräily-liikennettä varten.

Kyseessä on toiseksi vanhin Mississippi-joen ylittävä silta, joka on listattu osana Yhdysvaltain kansallista historiallisten kohteiden rekisteriä.

5) Walker Art Center

Walker Art Center Minneapolis Yhdysvallat.

Mikä sai alkunsa vuonna 1927 vaatimattomana julkisena taidegalleriana on nykyisin maailmanlaajuisesti tunnettu taiteiden keskus, joka houkuttelee luokseen vuosittain yli miljoona kävijää.

Herzog & de Meuron arkkitehtitoimiston suunnittelema Walk Art Center -rakennus on ideaali tila modernin taiteen näyttelyille, mukana taitelijoita kuten Alexander Calder, Isamu Noguchi, Roy Lichtenstein, sekä Pablo Picasso.

Taidegallerian tilojen puitteissa on joukko viihtyisä levähdyspaikkoja, ravintola, sekä McGuire-teatteri, joka tarjoaa kävijöille kattavan ohjelmiston filmejä, draamateatteria, tanssiesityksiä, ja musiikkia.

6) Minneapolis Institute of Art

Minneapolis Institute of Art (MIA) on kansainvälisesti arvostettu taide-instituutti, jonka pysyvissä kokoelmissa on yli 89 000 taide-esinettä aina esihistorialliselta periodilta nykyaikaan saakka.

Kohokohtiin kokoelmassa lukeutuvat sen 2000-vuotta vanha muumio, kokoelma impressionismin tyylisuunnan taideteoksia, kuin myös yksi Yhdysvaltain kattavimmista kokoelmista aasialaista taidetta.

Mukana on myös periodihuoneita eurooppalaisista kodeista ja varhaisilta itsenäisen Amerikan vuosikymmeniltä.

Keskus tarjoaa vuoden läpi erilaisia luentoja, kiertokäyntejä, sekä erikoistapahtumia.

7) Minnesotan veistospuutarha (Minnesota Sculpture Garden)

Walker Art Centerin vieressä sijaitseva Minnesota Sculpture Garden on kooltaan Yhdysvaltojen suurin kaupunki-veistospuutarha.

Veistospuutarhaan kuuluu yli 40 modernia, kolmiulotteista taideteosta, jotka löytyvät puiston noin 4,5 hehtaarin alueelta, yksittäisenä kohokohtana yli 15 metrin kokoinen lusikka 2,8 metrisellä kirsikalla, teoksena, jonka nimi on “Spoonbridge and Cherry”, tekijöinä Claes Oldenburg sekä Coosje van Bruggen.

8) U.S. Bank Stadium

U.S. Bank Stadium on kaupungin ylpeyden, amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjan Minnesota Vikingsin kotiareena, ja alueen tärkein urheilupyhättö.

Minnesota Vikingsin otteluiden ohella stadium toimii erilaisten tapahtumien ja konserttien pitopaikkana.

Voit käydä tutustumassa areenaan myös opastetun, 90-minuuttia kestävän stadionikierroksen avulla, joka kiertää rakennuksen alueista mm. Premium club-tilat ja sviitit, Thomson Reuters -lehdistötason, stadionin taidekokoelman, joukkueiden pukuhuoneet, ottelukentän tason, ja paljon muita alueita.

9) Bell Museum + Planetarium

Bell Museum + Planetarium Minneapolis Yhdysvallat.

Bell museo + planetaario on kokonaisuus, joka esitteleee kauniita näyttelyitä huipputeknologian, villieläin-dioraamojen, maisemanäkymien, 120-asiakaspaikan digitaalinen teatterin, sekä ulkoilmaympäristöjen avulla.

Museo-planetaariokeskus vie sinut jännittävälle matkalle maailmankaikkeuden alkulähteille, läpi maapallon elämän alkuaskeleilta aina Minnesotan monimuotoisen elinympäristön muotoutumiseen asti.

Museon pysyvät näyttelyt kertovat globaalin tarinan uniikista minnesotalaisesta näkökulmasta, kun taas keskuksen maailmankuulut Jaques-dioraamat tuovat elävällä tavalla esille ihmisten, luonnon, ja ympäristön väliset yhteydet.

Bell planetaario on huipputason planetaariokeskus, joka tutkii kaikkea aina maailmankaikkeuden laajuudesta kasvien elämän yksityiskohtiin ja ihmisruumiin toimintoihin saakka.

10) Minnehahan puisto ja vesiputoukset (Minnehaha Park and Falls)

Minnehahan puisto ja vesiputouksen Minneapolis Yhdysvallat.

Minnehahan puro putoaa yli 16 metrin matkan muodostaen kauniin Minnehahan vesiputouksen, joka on vaikuttava näky ja suosittu nähtävyys vuoden ympäri.

Minnehahan puisto on yli 78 hehtaarin kokoinen alue, ja suosittu kohden perheiden kokoontumisille ja yhtiöiden piknikeille.

Puisto sisältää runsaasti pöytiä ja tuulensuojia, tenniskentän, vapaa-ajankäyttöön tarkoitetun rakennuksen, sekä hevosenkengän heitto-alueen.


Maisemaan kuuluu myös joukko veistosteoksia, muodollisia puutarhoja, sekä verkosto kävelypolkuja.