Montreal Kanada nähtävyydet

Montreal Kanada nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Notre-Dame Basilica kirkko, Montréal Tower Observatory torni, Montreal Biosphère, Bonsecours markkinat, ja maanalainen kaupunki.

Notre-Dame Basilica kirkko (www.basiliquenddm.org) sijaitsee Montrealin historiallisessa vanhassakaupungissa, ja se tunnetaan Uusgotiikan rakennustyylistään, tehden siitä yhden dramaattisimmista rakennuksista maailmassa.

Yksi erikoispiirre kirkossa ovat myös sen värjätyt lasi-ikkunat, jotka normaalista poiketen eivät kuvaa raamatullisia tapahtumia, vaan tapahtumia Montrealin kaupungin uskonnollisesta historiasta.

Voit tutustua kirkkoon sisältä pientä sisäänpääsymaksua vastaan. Hyvä aika tutustua kirkkoon on kuitenkin tiistai-lauantai iltaisin, jolloin siellä esitetään “And Then There Was Light” valo-ja äänishow, joka kertoo kirkon historian.

Montréal Tower Observatory torni (www.rio.gouv.qc.ca/pub/visiter/accueil.jsp?locale=en), joka on osa Montrealin Olympia-stadionia, on maailman korkein kallellaan oleva torni 175-metrin korkeudellaan ja 45-asteen kulmallaan.

Pisan kalteva torni, vertailukohtana, on 5-asteen kulmassa.

Näköala tornin tarkkailukerroksesta on ainutlaatuinen Montrealin kaupunkiin, sekä selkeällä säällä noin 80 kilometriä joka suuntaan, mukaanlukien Laurentian vuorille.

Nousu ylös näköalatorniin tapahtuu ainutlaatuista funikulaaria (köysijunarataa) pitkin, josta on uskomaton panorama yli Montrealin kaupungin. Matkaa ylös on noin 266 metriä rataa pitkin, joka nousuna kestää noin 2 minuuttia.

Montreal Biosphère (biosphere.ec.gc.ca) rakennettiin Expo 67 maailmannäyttelyä varten, ja tarjoaa interaktiivisen museon joka tarjoaa aktiviteetteja ja näyttelyitä liittyen ympäristökysymyksiin, kuten veteen, ilmastonmuutokseen, ja kestävään kehitykseen.

Rakennus on tunnettu varsinkin sen geodeesisesta kupolistaan, joka muistuttaa isoa teräspalloa.

Biosphèrellä käynti on helppo yhdistää käyntiin Montreal Tower Observatoryllä, sillä nämä kaksi nähtävyyttä sijaitsevat kivenheiton päässä toisistaan.


VIDEO: Biosphèren esittely.

Montreal Kanada nähtävyydet parhaimmistoa on myös Bonsecours markkinat (www.marchebonsecours.qc.ca/en/index.html), jonka rakennus on yksi Montrealin vanhankaupungin hienoimmista historiallisista rakennuksista.

Markkinapaikkarakennus, joka avattiin yleisölle vuonna 1847, on nykyään yksi parhaista paikoista ostaa “made in Québec” käsityöläistavaroita, sillä sen tiloissa on 15 putiikkia jotka myyvät Quebecin alueen käsityötavaroita, muotia, koruja, design tavaroita, Quebec kalusteita, ja paljon muutakin.

Voit myös ruokailla rakennuksessa, sillä sen tiloissa on useampia ravintoloita jotka tarjoavat paikallisia herkkuja. Ravintoloista kuuluisin on 1600-luvun charmia tarjoava kuuluisa “Cabaret du Roy” (www.oyez.ca).

Maanalainen kaupunki (virallisesti “La Ville Souterraine” tai “RÉSO”) on maailman suurin maanalainen kompleksi, joka pitää sisällään varsinkin ostoskeskuksia, asuinrakennuksia, hotelleja, toimistoja, yliopistoja, seitsemän metroasemaa, sekä mm. Bell Centre amfiteatterin.

Maanalaisen kaupungin käynti kannattaa suunnitella etukäteen, sillä se sisältää kaiken kaikkiaan yli 32 kilometriä rakennuksia toisiinsa yhdistäviä tunneleita yli 12:sta neliökilometrin alueella Montrealin keskustaa.


Maanalaisen kaupungin kohokohtia ovat sen useat ostoskeskukset ja tavaratalot, kuten The Bay (www.thebay.com) ja Complexe Les Ailes (www.complexelesailes.com).