Munchen lentokenttä

Munchen lentokenttä on Saksan toiseksi vilkkaimmin liikennöity lentoasema, ja yksi hienoimmista puitteiltaan.

Munichin lentoasema otettiin vuonna 1992 (kahdentoista vuoden rakentamisen jälkeen), jolloin kaupungin vanhan Munchen-Riem lentokentän toiminnot siirrettiin uudelle kentälle.

Terminaali 2. tosin on hieman uudempi, sillä se valmistui vasta vuonna 2003, ja Muncheniin suuntautuvan lentoliikenteen jatkaessa nopeaa kasvuaan myös uusia laajennusosia on suunnitteilla.

Munchen lentokenttä

KUVA: Näkymä Munchenin lentokentän 1. terminaalin rakennuksiin sen ja 2. terminaalin väliseltä Munich Airport Center aukiolta, jonka päällä on purjemainen, massiivinen kattorakennelma. Kuvan keskeltä meneviltä rullaportailta alas pääsee lentokentän S-Bahn asemalle, josta juna-yhteys, joka on yksi halvimmista tavoista päästä kaupungin keskustaan, kestää noin 45 minuuttia.

Munchenin lentokenttä

KUVA: Kuvan oikeassa laidassa näkyy osa terminaalin 2. rakennelmia, ja kuvan keskellä pilkahtaa yksi Munchenin hienoimmista hotelleista, Kempinski Munchen Airport Hotel (www.kempinski-airport.de/en/home/index.htm) päätyosio. Terminaalien väliseltä aukiolta löytyy mm. lentoaseman ainoa McDonalds (www.mcdonalds.de) pikaruokala.

Lentoaseman terminaaleista 1:llä on kapasiteettia aina 25 miljoonalle vuotuisella asiakkaalle. Se on jaettu viiteen moduuliin jotka erotetaan toisistaan isoilla kirjaimilla A, B, C, D ja E.

Moduulit A:sta D:hen tarjoavat kaikki toiminnot sekä tulevan että lähtevän lentoliikenteen hoitamiseen, kun taas moduuli E pystyy hoitamaan vain tulevan liikenteen.

Myös F moduuli on olemassa, lähellä terminaali 2:sta, mutta se hoitaa vain lentoja, joihin tarvitaan erityisen tarkkoja turvajärjestelyjä, ja käytännössä sitä on käytetty lähinnä Israeliin suuntautuvien lentojen selvityspaikkana.

Terminaali 2. pystyy myös käsittelemään maksimissaan noin 25 miljoonaa lentomatkustajaa vuodessa. Se toimii Lufthansan ja sen yhteistyökumppanien omana terminaalina, joten sen osioita ei ole jaoteltu moduuleihin, vaan kaikki toimii terminaalin keskusaukion ympärillä.

Molempien terminaalien alueella on laaja kirjo erilaisia palveluja, mukaanlukien autonvuokraamoja, ravintoloita, ruokakauppa, lehtimyymälöitä, sekä muistoesinemyymälöitä.

Voit tutustua Munchenin lentoasemaan tarkemmin sen virallisten verkkosivujen avulla, osoitteessa www.munich-airport.de/en/.


Jos lentokentällä ollessasi eteesi tulee kysymyksiä sen toiminnasta, jos esimerkiksi et löydä kaupungin keskustaan lähtevien bussien laituria, lentokentän informaatiopisteet, joita on molempien terminaalien alueella tasaisin välimatkoin, ovat paras tapa saada tieto nopeasti selville.