Munchen nähtävyydet

Munchen nähtävyydet parhaimmistoa ovat Marienplatz, Frauenkirche, Residenz palatsi kompleksi, Nymphenburgin linna, sekä Olympiatorni.

Munchen nähtävyydet parhaimmistoa ovat Marienplatz, Frauenkirche, Residenz palatsi kompleksi, Nymphenburgin linna, sekä Olympiatorni.

Marienplatz on suuri avoin aukio keskellä Muncheniä, ja sitä ympyröivät arkkitehtuurisesti vaikuttavat Vanha sekä Uusi Raatihuone.

Marienplatzin nimi tulee Mariensäule kolumnista, joka rakennettiin aukion keskelle vuonna 1638 juhlistamaan Ruotsalaisen kaupungin miehityksen loppumista.

Aukion kohokohtiin kuuluu sen vieressä olevan uuden raatihuoneen noin 80 metriä korkea torni, yhdessä lähellä olevan Frauenkirche kirkon kahden tornin kanssa, muodostaen yhdet merkittävimmistä ja silmiinpistävimmistä Munchenin kaupunkisiluettia hallitsevista piirteistä.

Frauenkirche (muenchner-dom.de) on kuuluisin rakennus Munchenin keskustan alueella, ja yksi merkittävimmistä katolisista katedraaleista Alppien pohjoispuolella.

Frauenkirchenin rakentaminen valmistui 1494, mutta sen kuuluisin piirre, kirkon kupolit tornien huipulla, valmistuivat huomattavasti myöhemmin, vuonna 1525.

Kupoleiden esikuvana on toiminut myöhäisbysanttilaista arkkitehtuuria oleva Kalliomoskeija Jerusalemissa.

Residenz palatsi kompleksi (residenz-muenchen.de) on entinen Baijerin monarkkien kuninkaallinen palatsikokonaisuus Munichin keskustan alueella.

Se on suurin kaupungin keskustan alueelle sijoitettu palatsi koko Saksassa, ja nykyään myös yksi hienoimmista huoneen sisustus museoista Euroopassa.

Rakennuskompleksi koostuu kymmenestä sisäpihasta ja museo koostuu 130 huoneen näyttelystä.

Palatsi koostuu kolmesta osasta, Königsbausta, Alte Residenz osasta, sekä Festsaalbausta, joista ensimmäisen rakentaminen aloitettiin vuonna 1385.

Palatsin kohokohtiin kuuluvat Antiikkien Halli, joka on suurin Renesanssi halli Alppien pohjoispuolella, Barokki Jälkeläis Galleria, sekä Baijerin kruununjalokivet ja kuninkaallinen aarrekammio.

VIDEO: Maailmanmatkaaja ja journalisti Rick Stevesin tekemä esittely Residenz palatsista.

Munchen nähtävyydet parhaimmistoa on myös Nymphenburgin linna(www.schloss-nymphenburg.de), joka on Baijerin hallitsijoiden entinen barokkityylinen kesäpalatsi, johon kuuluu myös upea 200 hehtaarin puistoalue.

Työt rakennuksen valmistamisen eteen aloitettiin vuonna 1664, ja sitä on laajennettu ja muutettu sen jälkeen useiden periodien aikana, varsinkin keisari Max Emanuelin (vallassa 1679-1726) hallintokautena, jolloin Munchenista tuli Euroopan johtavia palatsitaiteen keskuksia.

Vaikka palatsi on edelleen muodollisesti Wittelsbachin suvun koti, siihen on mahdollista käydä tutustumassa pientä pääsymaksua vastaan.

Palatsirakennuksissa on sen päärakennuksen lisäksi muitakin tutustumisen arvoisia museoita, kuten kuninkaallisia vaunuja esittelevä Marstallmuseum Nymphenburg (www.schloesser-bayern.de/deutsch/schloss/objekte/ny_marst.htm).

Palatsin kohokohtiin kuuluvat varsinkin sen massiivinen Suuri halli (“Steinerner Saal”), jonka ovat koristelleet Rococo-tyyliin Johann Baptist Zimmermann sekä François Cuvilliés, sekä “Kaunottarien galleria”, joka maalattiin Joseph Stielerin toimesta kuningas Ludvig I:stä (fi.wikipedia.org/wiki/Ludvig_I_(Baijeri) varten.

Olympiatorni on osa Munchenin Olympiapuistoa, joka rakennettiin Munchenin kesä-olympialaisia varten vuonna 1972.

Olympiatorni nousee aina 291 metrin korkeuteen ja sen osana, 190 metrin korkeudessa, on näköalatasanne, sekä 182 metrin korkeudessa kääntyvä ravintola johon mahtuu 230 henkeä.

Hyvä vierailun kesto ravintolaan kestää ainakin 53 minuuttia, joka on aika mikä menee ravintolan yhteen pyörähdykseen ympäri.


Ylös tornia pääset hissillä joka vie sinut ylös noin 30 sekunnissa.