Munchen ostokset

Katsaus parhaisiin Munchen ostokset tekopaikkoihin mukaanlukien ostoskadut, kauppakeskukset, ja markkinapaikat.

Munchenin kaksi tunnetuinta kauppakatua ovat Kaufingerstrasse ja Maximilianstrasse, joista Kaufingerstrasse on vuokriltaan Saksan kallein ostoskatu ennen Stuttgartin Zeil katua.

Munchen ostokset

KUVA: Suosituin ostoskatu Munchenissa on Karlstor portilta alkava ja Marienplatzaukioon päättyvä kävelykatu Neuhauser strasse / Kaufingerstrasse (kuvassa), sivukatuineen.

Maximilianstrasse Munich Germany

KUVA: Toinen merkittävistä ostoskaduista on kuvan Maximilianstrasse, jonka varrelta löytyy kaupungin suurin keskittymä luksusliikkeitä.

Mathaser shopping center Munich Germany

KUVA: Alue Hauptbahnhof rautatieaseman ympärillä on myös erittäin hyvää shoppailu-aluetta Munchenissä, ja tarjoaa mm. kuvan Mathäser (www.mathaeser.de) kauppa-ja vapaa-ajankeskuskompleksin.

Kaufingerstrasse alkaa Karlsplatz (Stachus) aukiolta, ja jatkuu Neuhauser Strasse / Kaufinger Strasse kävelykatuina aina Marienplatz aukiolle saakka.

Kävelykadun varrella on useita kaupungin parhaista kaupoista ja erikoisliike-putiikeista, sekä useita tavarataloja, joista kuuluisimmat ovat Oberpollinger (www.oberpollinger.de), Ludwig Beck (www.ludwigbeck.com), sekä Galeria Kaufhof (www.galeria-kaufhof.de).

Marienplatz aukiolta saa alkunsa myös Seidlinger strasse, jonka varrelta löytyy useita erikoisliikkeitä, kuten taide-ja käsityökauppoja, joista kuuluisimmat myyvät Dirndl (Baijerilainen kansallisasu) vaatteita.

Marienplatz aukion vierestä löytyy myös kuuluisa Viktualienmarkt tori, jolta löytyy varsinkin erilaisia vihanneksia ja hedelmiä, liha-ja kalatuotteita, kukkia, sekä erilaisia ravintoloita ja kahviloita.

Luksustuotteiden shoppailun suhteen parhaisiin paikkoihin kaupungin keskustassa kuuluvat varsinkin Fünf Höfe kauppakeskus (www.fuenfhoefe.de) sekä Maximilianstrasse katu.

Näistä Fünf Höfe on vuonna 2003 valmistunut moderni 54 putiikin ja 8 kahvilan ja useiden ravintoloiden kauppakeskus, jolle on sisäänpääsyportteja useammaltakin keskustan kadulta, kuten Theatinerstrasselta.

Fünf Höfe tarjoaa kaikkiaan viisi sisäpihaa, joiden ympärillä oleviin muotikauppoihin kuuluvat mm. D&G Dolce & Gabbana, Emporio Armani Store, Marc O Polo, Massimo Dutti, Oska, ja Ermenegildo Zegna.

Muodin lisäksi tarjolla on mm. parfyymiliikkeitä, kirjakauppoja, ja tasokkaita kodin sisustusliikkeitä.

Munchen ostokset tekopaikoista Maximilianstrasse, joka sijaitsee lähellä Fünf Höfe kauppakeskusta, on traditionaalinen luksusliikkeiden kauppakatu, jonka varrella on tunnetuista nimistä mm. Dolce & Gabbana, Versace, Louis Vuitton, Dior, Chanel, Escada, Hugo Boss, Gucci, Gianfranco Ferré, ja Bulgari.

Kaupat ovat sijoittuneet Maximilianstrassen läntiseen osaan, kun itäinen osa puolestaan tarjoaa monumentaalisia rakennuksia kutenMaximilianeumin.

Maximilianstrasselta löytyy myös yksi kaupungin kuuluisimmista hotelleista, Kempinski ketjun hotelli Hotel Vier Jahreszeiten, (www.kempinski-vierjahreszeiten.com) vuonna 1858 valmistuneessa rakennuksessa, jonka suunnitteli Rudolf Gottgetreu.


Ostosten teon suhteen kaupungin keskusta sen keskusrautatieaseman ympärillä tarjoaa useita hyviä vaihtoehtoja, kuten Kaufhaus Hertien (www.karstadt.de), Mathäser (www.mathaeser.de) kauppa-ja vapaa-ajankeskuskompleksin, sekä Karlsplatz (Stachus) aukiolta alkavan Stachusbauwerk kompleksin, joka valmistuessaan 1970-luvulla oli hetken maailman suurin maanalainen kauppakeskus.