Musikverein Wien

Musikverein Wien konserttitalo on maailmankuulun Wienin filharmonikkojen kotisali, ja joka uusi vuosi maailma pysähtyy kuuntelemaan uuden vuoden konserttia, joka lähetetään täältä.

Musikverein rakennus tulee joka vuosi miljoonille TV-katsojille tutuksi, kun lähetys konserttisalin Suuressa Salissa tapahtuvasta Wienin filharmonikkojen uuden vuoden konsertista alkaa.

Rakennuksen, joka valmistui 1869, arkkitehtina toimi alkuperältään tanskalainen Theophil Hansen, jonka muihin kuuluisiin rakennuksiin Wienissä kuuluu Itävallan parlamenttitalo ja Wienin pörssirakennus.

Musikverein Vienna Austria

KUVA: Wien Musikverein konserttitalon ylellinen pääsisäänkäynti. Lippumyynti-toimisto talon konsertteihin on kuvan vasemman puoleisella kujalla olevasta ovesta.

Gesellschaft der Musikfreunde Musikverein Vienna Austria

KUVA: “Gesellschaft der Musikfreunde” eli “Musiikin ystävien yhdistys”.

Konserttitaloa pidetään akustiikaltaan yhtenä maailman parhaista, ja akustiikan eteen onkin tehty erikoisia arkkitehtuurisia ratkaisuja: Suuren Salin kattorakenne ei ole kiinteässä yhteydessä seiniin (joka mahdollistaa paremman vibraation äänelle) ja salin alla on kaikupohjaa varten nimenomaisesti rakennettu huone (samasta syystä).

Suureen saliin, jota kutsutaan myös Kultaiseksi saliksi, mahtuu 1750 konserttivierasta, ja rakennuksessa on myös 660-paikkainen Brahms-sali, jota käytetään pääasiassa kamarimusiikkikonsertteihin, sekä neljä muuta, pienempää salia.

Wienin Filharmonikkojen konserteista varsinkin lauantai ja sunnuntai esitykset ovat erittäin suosittuja, joten lippujen hankinnan suhteen kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä.

Gesellschaft der Musikfreunde Wien
Bösendorferstr. 12
1010 Wien
www.musikverein.at

Samaan tapaan kuin Valtion oopperatalossa, Musikvereinin Suuren salin tiloissa on myös seisomapaikkoja.


Voit tutustua tarjolla olevaan konserttikalenteriin sekä opastettuihin kierroksiin rakennuksen tiloihin virallisilta nettisivuilta osoitteessa www.musikverein.at.