Nähtävyydet Costa Rica

Nähtävyydet Costa Rica kohokohtia ovat Poás tuolivuorikraateri, Kookossaari, Tortugueron kanaalit, Costa Rican kansallisteatteri, sekä Sarchín käsityöläiskylä.

Poás tuolivuorikraateri on yksi suosituimmista ja vierailluimmista luonnonnähtävyyksistä Costa Ricassa, joka maana on yksi tunnetuimmista luonnonnähtävyyksien tyyssijoista.

Poásin tulivuori on aktiivinen tulivuori keski Costa Ricassa, jonka laella on kaksi maailmankuulua kraateri järveä.

Tulivuori on laajin aktiivinen kraateri maailmassa, leveydeltään noin 1,6 km ja syvyydeltään noin 320 metriä, ja sen kohokohtiin kuuluvat usein tapahtuvat geyser-tyyppiset purkaukset.

Poásin tulivuorelle on helppo tehdä esimerkiksi opastettu kiertokäynti San Josen organisaattoreiden avulla.

Tulivuoren kohokohtiin kuuluvat sen laelta näkyvä kuun oloinen maisema, ja sen pääkraaterijärvi, jonka väri saattaa vaihdella päivittäin riippuen miten aktiivinen tulivuori on juuri sinä päivänä.

Jos et jaksa kävellä pääkraaterille saakka, alempana on pienempi kraaterijärvi, jolle kävelee autolta noin puolessa tunnissa merkittyjä polkuja pitkin.

Kookossaari (pbs.org/wgbh/nova/sharks/island/) on saari noin 550 km Costa Rican rannikolta, noin puolessavälissä Galapagos saarille mentäessä, jota Jacques Cousteau kutsui “maailman kauneimmaksi saareksi.”

Saari on varsinkin sukeltajien suosiossa, koska sen vesistö on täynnä esimerkiksi Vasarahait, rauskut, delfiinit, sekä muut merelliset eläinlajit.

Erittäin kostea ilmasto sademetsineen ja sen merellinen luonne antavat Kookossaarelle ekologisen profiilin, joka on ainutlaatuinen.

Saari on vuoristoinen, mutta sisältää myös tasaisia osioita, joita pitkin on helpompi kävellä merkittyjä polkuja pitkin.

Sen monimuotoiseen eläimistöön kuuluu mm. 90 erilaista lintulajia ja noin 400 erilaista hyönteislajia, ja kasvisto muodostuu mm. 235 erilaisesta kukkivasta kukkalajista sekä alueelle ainutlaatuisista korkeammalla tasoilla olevista pilvimetsistä.

Kookossaarelle, joka on Costa Rican kansallispuisto, pääsee vain järjestetyillä päiväretkillä mantereelta käsin.

Tortugueron kanaalit ja sen ympäröivä kansallispuisto ovat yksi suosituimmista kansallispuistoista Costa Ricassa, huolimatta siitä, että alueelle pääsee vain lentokoneella tai veneellä.

Päiväretki veneellä kanaaleita pitkin on ainutlaatuinen tapa nähdä alueen uniikki eläimistö, johon kuuluu mm. 375 erilaista lintulajia, krokotiileja, manateeta, kaimaaneja, sekä kolme erityyppistä apinalajia. Saatat myös nähdä vilauksen jaguaarista, joita puistossa elää.

Puistossa on noin 400 erilaista puulajia ja noin 2 200 erilaista kasvilajia.

Costa Rican Kansallisteatteri (teatronacional.go.cr) sijaitsee aivan San Josén keskustassa. Teatterin rakennustyöt aloitettiin 1891, ja valmistui 1897.

Teatterin kohokohtiin kuuluvat Calderón de la Barcan ja Ludwig van Beethovenin patsaat teatterin edustalla, sekä sisällä oleva Aleardo Villan tekemä seinämuraali, joka on myös kuvitteena Costa Rican viiden colónin setelissä.

Teatterissa esiintyy pääasiassa Kansallinen Sinfoniaorkesteri, joka on toiminut tiloissa vuodesta 1940 asti.

Nähtävyydet Costa Rica parhaimmistoon kuuluu myös Sarchín käsityöläiskylä, joka sijaitsee noin 46 km päässä pääkaupunki San Josesta, ja sen suosio perustuu varsinkin sen asemaan Costa Ricalaisten muistoesineiden ja tuliaisten ostopaikkana.

Sarchí on Costa Rican tunnetuin käsityöläistavaroiden keskus, ja kylän alueella on yli 200 erilaista kauppaa ja perhe-omisteista puutyöläistehdasta, jotka tekevät ja myyvät erilaisia puutuotteita ja käsityötavaroita Costa Ricalaiseen tyyliin.


Sarchín kylässä käynti on helppo yhdistää Poásin tulivuori käyntiin, sillä nämä kaksi kohdetta ovat lähekkäin toisiaan.