Nähtävyydet Los Angeles

Nähtävyydet Los Angeles parhaimmistoon kuuluvat elokuvastudio vierailu, Rodeo Drive kauppakatu, Disneyland, Kodak Theatre ja Grauman’s Chinese Theatre, sekä Venice Beach.

Elokuvastudio vierailu on mahdollista useampaankin elokuvastudioon, joita tässä filmistudioistaan tunnetusta kaupungissa on useita. Näiden vierailujen yhtenä kohokohtana saatat nähdä jonkun suosikki näyttelijöistäsi livenä.

Studioista voit esimerkiksi vierailla Warner Bros Studioilla, joilla 12 hengen ryhmissä pääset tutustumaan lavastealueisiin, kuvauspaikoille eli seteille, sekä käsityöpajoille, joissa tehdään kuvauksissa tarvittavia pukuja ja muita tavaroita.

Myös Paramount Studios järjestää noin 2 tuntia kestäviä opastettuja käyntejä studio-alueelle.

Ehkä parhain studio vierailu on kuitenkin Universal Studioilla, jolla on itse asiassa, studiovierailun lisäksi, olemassa kokonainen teemapuisto liittyen Universalin tekemiin filmeihin ja TV sarjoihin. Teemapuiston kohokohtia ovat mm. Muumion Kosto, Jurassic Park, sekä Simpsons vuoristoradat.

Rodeo Drive kauppakatu on yksi maailman tunnetuimpia kauppakatuja, sisältäen varsinkin designer merkkien putiikkeja sekä haute couture muotia.

Muotisuunnittelijoita joilla on oma liike kadun varrella ovat mm. Giorgio Armani, Bottega Veneta, Bvlgari, Burberry, Cartier, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Ermenegildo Zegna, Fendi, Gucci, Gianfranco Ferre, Hermès, Louis Vuitton, Polo Ralph Lauren, Prada, Salvatore Ferragamo, Versace sekä Yves Saint-Laurent.

Disneyland Park (disneyland.disney.go.com/disneyland/) huvipuisto on Anaheimin alueella Los Angelesin metropolia, ja se on alkuperäinen nyt jo useista Disnelandeista ympäri maailmaa, joihin kuuluu myös Disneyland Paris.

Huvipuisto on jaettu eri teema-alueisiin, joiden kohohtiin kuuluu Adventureland, joka on seikkailuteemalla toimiva alue, pitäen sisällään laitteet kuten Indiana Jones aiheinen seikkailu sekä Tarzanin Puutalo laitteet.

Muita huomionarvoisia huvituksia alueella ovat mm. Prinsessa Ruususen linna ja Space Mountain vuoristorata.

Kodak Theatre ja Grauman’s Chinese Theatre teatteiden käynnin on helppo yhdistää toisiinsa, sillä ne ovat molemmat saman kadun, Los Angelesin kuuluisimman kadun, Hollywood Boulevardin varrella.

Kodak Theatre (nykyisin virallisesti Dolby Theatre) on tunnettu maailmalla parhaiten Oscar palkintojen jokavuotisena jakopaikkana. Oscar palkintojen jaon ulkopuolisena aikoina, teatterissa järjestetään konsertteja, palkintoseremonioita, sinfonia performansseja, ja muuta viihdykettä.

Grauman’s Chinese Theatre (chinesetheatres.com) on tunnettu maailmanlaajuisesti siitä, että sen edustalla jalkakäytävän muodostavat betonilaatat joihin elokuva-alan kuuluisuudet ovat ikuistaneet nimikirjoituksensa, sekä jalan ja kädenjälkensä. Näihin kuuluisuuksiin kuuluvat mm. Clint Eastwood, Al Pacino, Meryl Streep, Tom Cruise, Will Smith, sekä Brad Pitt.

Nähtävyydet Los Angeles alueella listaan kuuluu myös Venice Beach, joka on Los Angelesin metropolin alueeseen kuuluva alue, ja tunnetaan Venetsian mieleen tuovista kanaaleistaan, rannastaan, sekä rantakävelyreitistä Ocean Front Walk, jota kansoittavat erilaiset katutaiteilijat.


Alueen kohokohtia ovat Ocean Front Walk promenadi sekä Muscle Beach ranta-alue, jolla myös Arnold Schwarzenegger aikoinaan treenasi kehonrakennuspäivinään.