Nashvillen nähtävyydet

Katsaus Nashvillen parhaisiin nähtävyyksiin, mukana mm. Johnny Cash -museo, Bicentennial Capitol Mall State Park, sekä Carnton Plantation.

Yhdysvaltain Nashville tunnetaan musiikin ja puistojen kaupunkina, joka omaa mielenkiintoisen historian ja joka on täynnä nähtävyyksiä sekä aktiiviloman viettotapoja.

Jos tulet kaupunkiin musiikin vuoksi, tarjolla on runsaasti erilaisia nähtävyyksiä live-musiikin ohjelmien välissä koettavaksi.

Näihin kuuluvat mm. Nashvillen legendaarinen Country Music Hall of Fame, Ryman Auditorium, sekä Grand Ole Opry, joissa kaikenikäiset vierailijat voivat tutustua kaupungin historiaan maailmankuuluna musiikin näyttämönä.

Koettavana on lisäksi useita musiikkimaailman ulkopuolisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Andrew Jacksonin plantaasikoti “Hermitage”. Nashvillen useat museot esittelevät taidetta, tarjoavat tilaisuuksia kokea seudun historiaa, sekä tuovat yleisön ihasteltaviksi kasvitieteellisiä puutarhoja.

“City of Parks”, yksi Nashvillen lempinimistä “City of Music” liikanimen ohella, tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia viettää aikaa luonnossa, oli kyseessä sitten rauhallinen piknikki tai virvoittava aamujuoksu.

Centennial Park -puiston kohokohtiin kuuluu sen Kreikan Parthenonin täysikokoinen kopio, joka valmistui vuonna 1897 Centennial Exposition näyttelyä varten. Tämä paikallinen maamerkki pitää nykyään sisällään kaupungin taidemuseon.

Jos matkustat Nashvilleen lasten kanssa, ennenkuin perheen pienimmät kyllästyvät museoihin, vie heidät Adventure Science Center -tiedekeskukseen, joka sisältää paljon hauskoja, interaktiivisia näyttelyitä.

Lapset pitävät myös Nashvillen eläintarhasta (Grassmeressä), ja usein etenkin sen sisältämästä jättimäisestä leikkipuistosta nimeltään “Jungle Gym”.

1) Carntonin plantaasi (Carnton Plantation)

Carntonin plantaasi Nashville Yhdysvallat.

Jos olet historia-fani joka etsii viihdyttäviä nähtävyyksiä, sinun kannattaa suunnata noin 30 minuutin ajomatkan päässä Nashvillen keskustasta olevaan Frankliniin, joka sisältää useita kohteita samalla käyntikerralla.

Carntonin plantaasi on yksi alueen tärkeimmistä nähtävyyksistä yhdessä Carter Housen ja The Lotz Housen kanssa sarjassa vierekkäisiä turistikohteita, jotka heijastavat joukkoa kuuluisia historiallisia taisteluita, kotitiloja, sekä persoonallisuuksia.

Voit käydä läpi plantaasien hevostalleja ja nähdä Amerikan sisällissodassa kuolleiden sotilaiden hautapaikkoja.

Paikka antaa aidon yhteyden tosielämän tapahtumiin pohjoisten ja eteläisten amerikkalaisten joukkojen välillä sisällissodan aikana.

Plantaasien elementit, huonekalut, maa-alueet, ja esineistö ovat sisällissodan asiantuntijoiden aidoiksi vahventamia ja suuresti arvostamia kokonaisuuksia.

2) Lane Motor Museum

Lane Motor Museum Nashville Yhdysvallat.

Automuseo Lane Motor Museum on yksi harvoista amerikkalaisista museoista, joka on erikoistunut eurooppalaisiin ajoneuvoihin.

Osa näytillä olevista autoista ovat showroom-kunnossa, kun taas toiset edustavat vanhoille autoille tyypillistä ikääntymistä.

Lane Motor Museum on arvostettu Nashvillen maamerkki uniikilla valikoimalla arvoautoja, jotka tuovat paikalle vuosi toisensa jälkeen niin autokeräilijöitä kuin muutoin vain autoilun historiaa arvostavia vierailijoita.

3) Cheekwood Botanical Garden and Museum of Art

Cheekwood Nashville Yhdysvallat.

Cheekwoodin kartano, sisältäen kasvitieteellisen puutarhan ja taidemuseon, on upea käyntikohde, nähtävyys, jota Nashvillen seurapiirit ovat varjelleet vuosien ajan mm. pitämällä vuosittaisen Swan Ball -varainkeruutapahtuman paikan suojelemiseksi.

Huolellisesti kuratoidut antiikit ja intohimoisesti suojellut rakennukset ovat niiden syiden joukossa, joiden takia Cheekwood on suosituin kohde häätapahtumille ja valokuvaussessioille.

Kartanon maa-alueet ovat erittäin avarat, sisältäen lukemattomia installaatiotaiteen töitä, vesimuodostelmia, villieläimiä, ja vuosittaisia kukkanäyttelyitä, jotka saavat osakseen kansallista huomiota.

Kevätkausi on ihastuttavaa aikaa vierailla Cheekwoodissa, mutta paikka on erinomainen nähtävyys kaikkina vuodenaikoina.

Lounasruokailu Cheekwoodin kartanon Pineapple Room -huoneessa on tilaisuus kokea paikallista ruokakulttuuria perinteisissä puitteissa ja henkeäsalpaavien näköalojen säestämänä.

Iltamat ovat Cheekwoodissa myös erikoisia, sisältäen säännöllisesti esimerkiksi puutarhan puitteissa esitettäviä elokuvia sekä taiteellisia valaisuteoksia.

Lapsille Cheekwood järjestää erilaisia aktiviteetteja viikoittain, ja toisaalta yksittäiset kävijät löytävät runsaasti paikkoja alueen puitteista hiljentyä ja nauttia ympäröivästä kauneudesta.

4) Centennial Park -puiston Parthenon

Parthenon Nashville Yhdysvallat.

Nashvillen Centennial Park puiston Parthenon, joka on kunnianosoitus klassiselle arkkitehtuurille, pitää sisällään yhden seudun parhaista museoista.

Museon pysyvät kokoelmat sisältävät huomattavia töitä 1800-1900-luvuilla toimineilta amerikkalaisilta taiteilijoilta – kuten Albert Bierstadt, Frederic Edwin Church, ja Thomas Moran – sekä nykytaiteen teoksia nousevilta lahjakkuuksilta.

Näytillä on lisäksi ateenalaisia veistosteoksia, jotka ovat suoria muottikopioita alkuperäisistä patsaista, jotka aikoinaan koristivat antiikin Kreikan aikaisia raunioita.

Nashvillen Parthenon on suosittu paikka häätapahtumille, kosinnoille, sekä filmien ja TV-ohjelmien kuvauksille.

Koska museorakennus sijaitsee lähellä kuuluisan Vanderbilt-yliopiston kampusta, tutustuminen puistoon ja sen museoon on hyvä yhdistää yliopistoon ja sen tiloihin tehtävään kiertokäyntiin.

5) Ryman Auditorium

Ryman auditorium Nashville Yhdysvallat.

Ryman auditorio on yksi Nashvillen rakastetuimmista musiikki-tapahtumapaikoista, huippukohteena musiikin ystäville kuulla suosikkiesiintyjiään tai käydä kiertämässä tämän legendaarisen esiintymistilan puitteita.

Auditorio rakennettiin alunperin kapteeni Tom G. Rymanin toimesta vuonna 1892 hengelliseksi tabernaakkeliksi, sen ollessa nykyisin yksi Yhdysvaltain kuuluisimmista musiikin esiintymistiloista (sekä kansallinen historiallinen maamerkki).

Huippuakustiikan ja mielenkiintoisen menneisyyden sisältävä Ryman-auditorio omaa lähes mystisen, tervetulleeksi toivottavan tunnelman.

Rymanin tiloihin on tarjolla myös päiväsaikaisia kiertokäyntejä, joissa pääset tutustumaan tämän rakennuksen majesteetillisuuteen kaikessa rauhassa.

Rakennuksen museossa käynnin ohella voit pysähtyä virkistäytymään paikan yhteydessä olevassa Cafe Lula -kahvilassa.

6) Johnny Cash -museo

Johnny Cash museo Nashville Yhdysvallat.

Johnny Cash Museum -museosta on tullut yksi Nashvillen vierailluimmista nähtävyyksistä sen jälkeen, kun paikka avattiin kävijöille vuonna 2013.

Museona Johnny Cash Museum muistuttaa monella tapaa pientä myymälää, mutta sisältää monipuolisesti erilaisia muistotavaroita yhdestä Yhdysvaltojen kaikkien aikojen tunnetuimmasta laulajasta.

Kokonaisuuteen kuuluu esimerkiksi kuuntelukoppeja, esiintymisasu-näyttelyitä, sekä keräilytavaroita, jotka kronikoivat Johnny Cashin elämää ja taidetta.

7) Bicentennial Capitol Mall State Park

Bicentennial Capitol Mall State Park Nashville Yhdysvallat.

Osavaltiopuisto Bicentennial Capitol Mall State Park on kunnianosoitus Yhdysvaltoja palvelleille sotilaille, sisältäen toisen maailmansodan veteraanien muistomerkin.

Vierailijat voivat muun muassa pulikoida puiston suihkulähteissä sekä kävellä pitkin väylää, joka on rakennettu kaikkien Tennesseen osavaltion läänien kunniaksi.

Puistosta löytyy 60 metrinen graniittikartta esittäen osavaltiota, osavaltion kaikkia merkittäviä vesiväyliä kunnioittava kokonaisuus, sekä yhteensä 31 suihkulähdettä.

Kesäkuukausien aikana puiston amfiteatteri toimii live-performanssien esityspaikkana, jolloin voit tulla paikalle rentoutumaan ja syömään eväitä, antaen musiikin muuttaa päiväsi tai iltasi olomuotoa.

8) Grand Ole Opry

Grand Ole Opry Nashville Yhdysvallat.

Music City, eli Nashville, sisältää useita ikonisia show-ohjelmia, joista Grand Ole Opry on kuuluisin, aito amerikkalainen ikoni.

Grand Ole Opry, joka tunnetaan “Yhdysvaltojen kuuluisimpana esiintymislavana”, aloitti toimintansa yksinkertaisesta radiolähetyksestä vuonna 1925, kasvaen nykyisiin mittasuhteisiinsa live-viihteen ilmiönä aikojen yli.

Show tarjoaa maailman huippuesiintyjiä kaikille ikäryhmille, tuoden lavalle niin country-musiikin legendoja kuin nousevia tähtiäkin.

Grand Ole Opryn vierailijat tulevat näkemään ikimuistoisia show-ohjelmia ja hetkiä viihdemaailman tähtien seurassa, jota voi täydentää kokemuksena vielä kulissien taakse vievillä organisoiduilla Opry-kiertokäynneillä.

9) Andrew Jacksonin “Hermitage”

Andrew Jackson Hermitage Nashville Yhdysvallat.

Historia tulee eloon entisen Yhdysvaltain presidentin Andrew Jacksonin kotirakennuksessa.

“Hermitage” maatilan tarina ja paikan menestyksen taustat sisältävät runsaasti kekseliäisyyttä, vapautta, sekä muuttuvien aikojen vuorovesiä.

Paikalla voit nähdä päivittäistä muinaista elämää plantaasilla, kiertää Hermitage-kartanon huoneita ja sen laajoja tiluksia, sekä oppia lisää orjuuden aikakaudesta, naisten historiallisesta roolista, sekä maan sisällissodasta.


Talvisten lomapyhien aikaan Hermitagessa vierailijat saavat lisäksi tietää Jacksonin perheen aikoinaan ylläpitämistä joulutraditioista.