New Orleansin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Louisianan osavaltion New Orleansin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien New Orleansin raitiovaunut, Audubon Aquarium of the Americas, sekä French Quarter.

New Orleans tarjoaa monipuolisesti jokaiselle jotakin, eikä monikaan matkaohjelma ole eri turistien välillä samanlainen.

New Orleans Louisiana Yhdysvallat.

Useat kaupungissa käyvät vierailijat pitävät Bourbon Street -kadulla kävelyistä ja kuuluisien “Hurricane” drinkkien nauttimisesta Pat O’Brien’s baarissa, kun taas toiset nauttivat Audubon Park -puiston tarjoamasta luonnon nähtävyyksistä, ja osa on elementissään tutkiessaan New Orleansin värikkäitä kaupunginosia.

Kaupunki tarjoaa itse asiassa niin paljon vaihtoehtoja ajanvietolle, että lähes jokaiselle löytyy viihdykettä ja niin runsaasti kokemista & näkemistä että viikon pituinen käynti on vasta pintaraapaisu New Orleansiin.

Musiikki on New Orleansin ydintä sielua, ja törmäät siihen eri muodossaan kaikkialla, aina Royal Streetin katutaiteilijoista täyteen viihde-elämän tarjontaan Frenchmen Street -kadun varrella.

Ehkäpä aliarvostetuin puoli New Orleansia on kaupungin luonto.

New Orleansissa on kaksi upeaa pääpuistoa, Audubon Park ja City Park, joiden oheen löytyy monipuolisesti erilaisia golf-ratoja, kajakkimelontaa, polkuveneitä, ja useita muita aktiviteetteja koko perheelle.

Yksi hyvä tapa viettää rentoa New Orleansin keskipäivää on tulla lounaalle Audubon Park -puistoon, jossa jaat nurmikon rauhallisten, eksoottisten Bird Islandin linturyhmien kanssa.

Kokonaisuudessaan New Orleansin, jota kutsutaan lempinimellä “The Big Easy”, olennaisiin kokemuksiin lukeutuvat shoppailu, ruokailunautinnot, ja ulkoilma-aktiviteetit.

1) New Orleansin raitiovaunut

New Orleansin raitiovaunut Louisiana Yhdysvallat.

New Orleansin kuuluisat raitiovaunut ovat merkittävin julkinen kuljetusmuoto kaupungissa.

Keskellä merkittäviä katuja kuten St. Charles, Canal, ja Carrollton kulkeva raitiovaunukyyti on edullinen tapa liikkua New Orleansissa, nähden samalla matkan varrella nähtävyyksiä ja kaupungin maisemia.

Osa raitiovaunujen kuljettajista operoi vuoroaa kuin epämuodollinen kiertokäyntiopas, osoittaen tärkeitä New Orleansin maamerkkejä turisteille.

Raitiovaunuilla itsessään on tärkeä historiallinen merkitys kaupungille.

Kyseessä on maailman vanhin ilman keskeytystä toiminnassa ollut raitiovaunujärjestelmä koko maailman mittakaavassa, tarjoten kyytejä alueella 1800-luvulta saakka.

2) Magazine Street

La Petit Grocery ravintola Magazine Street New Orleans Louisiana Yhdysvallat.

Magazine Street -katu, joka kulkee Canal Streetiltä Audubon Park -puistolle saakka, on 9,6 km pitkä shoppailijoiden paratiisi.

Kokonaisuuteen kuuluu tusinoittain hienoja putiikkeja, gallerioita, sekä ravintoloita valittavaksesi, Magazine Streetin ollessa loistava paikka tutustua myös New Orleansin kuuluisaan vieraanvaraisuuteen tavatessasi myymälöiden ja ravintoloiden omistajia ja operoijia.

Vieraanvaraisen vastaanoton suhteen kannattaa tutustua esimerkiksi Tujague’s Restaurant ravintolaan ja samojen omistajien Bin 428 viiniputiikkiin, kuin myös ranskalaisia, espanjalaisia, ja italialaisia makuja tarjoavaan Salú Restaurant -ravintolaan.

3) Audubon Aquarium of the Americas

Meriakvaario Audubon Aquarium of the Americas sijaitsee Mississippi-joen rannalle New Orleansin French Quarter kaupunginosassa, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden mm. paijata keihäsrauskuja, syöttää eksoottisia lintuja, ja silmäillä haita niiden 151 416 litran kokoisessa Meksikonlahden näyttelyaltaassa, joka jäljittelee merellistä elämää öljynporauslautan alla.

Läpikäveltävän tankkitunnelin puitteissa näet lisäksi kaikki Karibian korallien värit, muita kohokohtia käynnissä ollessa esimerkiksi pingviinit sekä eteläiset merisaukot.

Kokonaisuudessaan meriakvaario toimii kotina yli 10 000 vesieläimelle kaikkialta Amerikoista, sisältäen hienouksena myös IMAX-elokuvateatterin teemaan sopivia filmejä varten.

Voit ostaa yhden alennushintaisen pääsylipun useampaan paikkakunnan nähtävyyteen meriakvaarion ohella, jolloin mukaan hintaan tulevat Audubonin eläintarha, meriakvaarion IMAX-teatterin näytös, sekä Audubonin perhospuutarha ja hyönteistarha (Audubon Butterfly Garden and Insectarium).

4) Blaine Kernin Mardi Gras World (Blaine Kern’s Mardi Gras World)

Ellet tule New Orleansiin nimenomaan Mardi Gras festivaalin viettoa varten, ei ole olemassa parempaa paikkaa kuin Mardi Gras World saadaksesi ensikäden kokemuksen tästä kuuluisasta paikallisesta juhlasta.

Blain Kernin nähtävyydet antavat sinulle näkymän kulissien taakse ja varastorakennuksiin, joissa paraatin liikkuvat näytöslavat kehitetään ja rakennetaan.

Paikan oppaat tarjoavat arvokasta taustatietoa liikkuvien näytöslavojen kuten “King Kong” ja “Bacchasaurus” teknologioihin ja niiden taiteelliseen toteutukseen.

Jos olet liikkeellä tarpeeksi suurella joukkiolla, Mardi Gras Worldin kautta voi järjestää Mardi Gras -naamioiden tekokurssin.

5) Audubonin eläintarha (Audubon Zoo)

Audubon eläintarha New Orleans Louisiana Yhdysvallat.

New Orleansin yläkaupungin puitteissa sijaitseva Audubonin eläintarha on erinomainen käyntikohde koko perheelle.

Eläintarha, joka on avoinna vuoden ympäri (kesällä ma-su, kesäkauden ulkopuolella ti-su), toimii kotina yli 2000 eläimelle.

Eläinpuiston kiertäminen New Orleansin lämpiminä kuukausina voi käydä kuumaksi, jota voi tasapainottaa Audubon Zoon “Cool Zoo” osiolla, joka on vesipuisto kohokohdilla kuten alligaattorivesiliu’ulla ja laiskalla joella.

Audubon Zoo sijaitsee Audubon Park -puistoa vastapäätä ja The Fly -nimisen puiston osion yhteydessä, jolta on upeat näkymät Mississippi-joelle.

6) Mercedes-Benz Superdome

Mercedez-Benz Superdome on New Orleansin kaupungin siluetin tähti, sisältäen kiehtovan designin, joka jättää sinut pohtimaan onko rakennus osa ufojen maailmanvalloitusta.

Areena on parhaiten tunnettu sen roolistaan kaupungin ylpeyden, amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjan ammattilaisjoukkue New Orleans Saintsin kotistadionina.

Stadionin yli 70 000 istuinpaikan joukosta ei löydy huonoa näköalapaikkaa kentän tapahtumiin, joka on yksi niistä syistä, miksi paikka toimi Superbowl XLVII pitopaikkana helmikuussa 2013.

Kaupungin suurimmat musiikkikonsertit, messut, ja festivaalit järjestetään lähes poikkeuksetta Superdomen puitteissa, ja liput näihin tapahtumiin myydään usein loppuun erittäin nopeasti.

Superdome sijaitsee New Orleansin liikekeskustan, Central Business District alueen puitteissa, lähellä merkittävää osaa turistien suosimista New Orleansin hotelleista.

7) City Park -puisto

City Park -puisto on upea paikka käydä lataamassa pattereita pitkälle yöhön yltävän New Orleansin juhlinnan jälkeen.

Raitiovaunulinjan varrella sijaitseva City Park on viheralue, joka on kooltaan noin puolet kuuluisaa New Yorkin keskuspuistoa suurempi.

Puisto tarjoaa loputtoman valikoiman väyliä kävelyyn, hölkkäilyyn, tai polkupyöräilyyn vanhojen ylväiden tammipuiden varjossa.

City Park on myös erinomainen paikka käydä nauttimassa kauniina kesäpäivänä piknik-lounasta puiston laguunan vieressä.

Ulkoilmaihmisiin puistossa vaikutuksen tekevät myös kohteen mahdollisuudet golfin ja tenniksen peluuseen, ratsastamiseen, sekä polkupyörien ja kajakkien vuokraukseen.

Lapsiperheitä varten puistoon on rakennettu Storyland, satuteemainen huvipuisto, sekä Carousel Gardens Amusement Park -osio, johon kuuluu lapsia puiston läpi kuljettava miniatyyrijuna.

City Parkissa käyntiin on helppo liittää mukaan New Orleansin taidemuseo (New Orleans Museum of Art), jonka rakennus on puiston sisäänkäynnin yhteydessä. Museoon kuuluu ilman sisäänpääsymaksua kierrettävissä oleva veistospuutarha.

8) French Quarter

French Quarter on New Orleansin elämän sykkivä sydän ja kansainvälisesti kenties kaikkein kuuluisin alue kaupunkia.

Kaupunginosa edustaa vanhan maailman henkeä sen loputtoman monimuotoisella arkkitehtuurillaan ja haalistuneella tyylikkyydellään, ollen paikka, jollaista ei löydy muualta maailmasta.

Disneyn huvipuistojen aikakaudella New Orleansin French Quarter on virkistävän aito kokemus, 120 korttelin verran aitoa, historian havinoiden sävyttämää elämää.

Kokonaisuudessaan New Orleansista löytyy yli 35 000 kansalliseen historiallisten paikkojen rekisteriin lisättyä kohdetta, joka on enemmän kuin yhdelläkään muulla kaupungilla Yhdysvalloissa.

French Quarter tarjoaa unohtumattomia ja loputtomia kokemuksia matkailijalle aina jazzin sävelmistä Bourbon Streetin varrella magnolian ja jasmiinin tuoksuihin saakka, joita tulee alueen maailman parhaisiin arvostetuista ravintoloista.

9) Frenchmen Street

Marignyn kaupunginosan Frenchmen Street on New Orleansin kohde, jonne sinun kannattaa hakeutua kuulemaan live-musiikkia.

Tämän kolmen korttelin kokoisen alueen puitteissa voi kuulla viikon jokaisena iltana mm. torvisoittokunnan esityksiä, reggae-sävelmiä, rock-and-rollia (esimerkiksi Check Pint Charliesissa), funkia (Blue Nile), ja swing-tanssin meininkiä.

Kadun naapurissa järjestetään torstaista sunnuntaihin paikallisia osaajia esittelevä taiteen iltamarkkinatapahtuma.

Jos et halua maksaa sisäänpääsymaksua klubeille, myös kadun varsi on usein erilaisten musiikkiesitysten näyttämönä, keräten isoja yleisöjä jo alkuillasta alkaen.

10) Royal Street

Vaikka Magazine Street on New Orleansin tunnetuin kauppakatu, Royal Street on shoppailukohteena kokemisen arvoinen, sisältäen huomattavasti erilaisen kokoelman ostospaikkoja.

Royal Street sijaitsee vain korttelin päässä Bourbon Street -kadusta, muistuttaen monella tapaa eurooppalaista 1800-luvun kaupunkia, tunnelmaa tuodessa hevosvetoiset vaunukyydit ja mukulakivikadut.

Kauppakadun erikoistuotteisiin lukeutuvat sen tasokkaat korukaupat sekä taide- ja antiikkimyymälät. Voit myös majoittua Royal Streetin varrella, kadun sisältäessä joukon erittäin hyviä hotelleja.


Ydinosa kadusta on suljettuna autoliikenteelle päivän aikana, tehden Royal Streetistä helpon, jalankulkijoille ystävällisen nähtävyyden.