New York keskuspuisto

New York keskuspuisto on yksi suosituimmista nähtävyyksistä New Yorkin kaupungissa, ja tarjoaa upean kontrastin urbaanille NYC elämälle.

Vuosittain noin 25 miljoonaa ihmistä tutustuu New Yorkin keskuspuistoon, mutta koska puisto on niin isokokoinen, se ei ole ahdas edes parhaimman kesäsesongin aikana.

Keskuspuiston kohokohtiin kuuluvat Central Park Zoo (centralparkzoo.com) eläintarha, Central Park Conservatory Garden puutarha, ja kesäisin voit ajoittaa vierailusi puistoon siten, että näet Delacorte Theater ulkoilmateatterin, joka tarjoaa “Shakespeare in the Park” kesäfestivaali esityksiä.

New York Central Park from Columbus Circle

KUVA: Näkymä keskuspuistoon sen eteläisellä reunalla olevalta Columbus Circle aukiolta.

New York Central Park horse carriage ride

KUVA: Yksi hevosvaunuista jotka ovat tarjolla keskuspuiston reunamilla idyllistä vaunuajelua varten.

View to the New York City Central Park

KUVA: Keskuspuisto tarjoaa useita kävely-ja hölkkäysreittejä, joissa on mukava viettää leppoisaa viikonlopun iltapäivää.

Road through New York Central Park

KUVA: Kuva Central Park Driveway tiehen joka kulkee osaltaan läpi puiston, reittiä joka on varsinkin hölkkääjien ja koirankävelyttäjien suosiossa.

Pond in New York Central Park

KUVA: Keskuspuisto sisältää useita lampia joiden vieressä olevilla penkeillä voit leväyttää jalkojasi puiston kiertämisen aikana.

New York Central Park open field

KUVA: New Yorkin keskuspuistoon kuuluu osaltaan myös laajoja aukeita nurmikkoalueita, joihin varsinkin paikalliset tulevat piknikki koreineen viettämään kesäiltapäiviä.

Hyvä paikka aloittaa keskuspuistoon tutustuminen on Columbus circle aukiolta, joka sijaitsee eteläisellä osalla puistoaluetta, ja toimii itsessään yhtenä Manhattanin nähtävyyksistä.

Jos jalkasi ovat liian väsyneitä puiston sisäosien kiertämiseen, voit ottaa kyydiksi Pedicabin, joka on kuin perinteinen Aasialainen riksa-kyyti, mutta käyttää polkupyörää kyydin vauhdittamiseen.


Jos aiot hölkätä keskuspuistossa, niinkuin lukuisat paikalliset tekevät, yksi suosituista reiteistä on 2,54 km pitkä reitti keskuspuiston Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir alueen ympäri.