Niagara Fallsin parhaat nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain ja Kanadan puolilta rajaa löytyvän Niagara Fallsin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Niagara Falls vesiputoukset, Niagara Skywheel maailmanpyörä, sekä Marineland Canada.

Koska kahdelta puolelta Kanada-Yhdysvallat rajaa löytyvä Niagara Falls on niin kompaktikokoinen kohde, voit lomasi aikana tutustua helposti kaikkiin paikkakunnan keskeisiin nähtävyyksiin.

Clifton Hillin ja Fallsview alueen ympärillä oleviin kohokohtiin kuuluvat muun muassa näkymät vain askelten päästä Niagara Falls vesiputouksille ja taivaisiin kohoava Niagara Skywheel maailmanpyörä.

Mikäli haluat tutustua Niagara Fallsin viinintuotantoalueeseen, voit käydä Niagara-on-the-Lake seudulla, nauttien paikallisista viinitarhoista ja niiden anneista, oppien arvostamaan seudun kaunista viinintuotantokulttuuria.

Niagara Falls on monella tapaa seikkailulomakohde, mutta samalla myös majesteetillinen paikka vierailla, kiitos alueen luonnonihmeiden ja ihmisten tekemien suurenmoisten rakennelmien.

Tässä jatkuvasti kasvavalla paikkakunnalla on monipuolisesti erilaista tekemistä aina kävelyistä puistojen läpi perhospuutarhoihin saakka.

Niagara Falls vesiputous Yhdysvallat.

Yksi keskeisistä nähtävyyksistä ovat luonnollisesti Niagara Fall -vesiputoukset itsessään, joita pidetään yhtenä maailman tärkeimmistä luonnon ihmeistä.

Kun hyppäät Maid of the Mist näköalaristeilyn kyytiin (joka vie lähelle vesiputousta) tai osallistut Journey Behind The Falls kiertokäynnille, pääset näkemään taianomaista maailmaa, josta et aikaisemmin ollut edes tietoinen.

1) Perhoskonservatorio (Butterfly Conservatory)

Jos pidät perhosia maagisen kauniina otuksina, Niagara Fallsin perhoskonservatoriossa pääset näkemään niitä yli 2000 samalla kertaa lentelemässä ympärilläsi.

Kiitos paikan trooppisen lehvistön ja kukkien, vesiputouksen, ja ilmaan lisätyn kosteuden, Perhoskonservatoriossa käyntikokemus on monella tapaa eksoottinen.

Vierailijana pääset vaeltelemaan laitoksen kävelyväyliä, seuraamaan perhosten vierailua kukkien lehdillä, lepattelua pitkin ilmaa, sekä niiden luomaa värien sinfoniaa.

Perhoskonservatoriossa on sisällä näytillä yhtiinsä yli 65 eri lajiketta perhosia. Löydät lisää paikallisia perhoslajeja kokonaisuuteen kuuluvassa ulkoperhospuutarhassa.

Tarjolla on lisäksi kahvila ja keskus järjestää usein erilaisia perhos-aiheisia ohjelmia.

2) Whirlpool Jet Boat Tours

Whirlpool Jet Boat Tours on huvipuistomainen nähtävyys, mutta kokemuksena aidompi.

Nämä kierrokset vievät osallistujat Niagara-rotkon myllertäviin vesiin sekä kuuluisalle pyörteelle todellista likomärkää seikkailua varten.

Alajokeen putouksilta joen virtaukset omaavat edelleen valtavan voiman, joka tarkoittaa melkoista villiä kyytiä Jet Boat -alusten kyydissä.

Jet Boat kierros kestää kokonaisuudessaan tunnin verran, ja vaikka lipun hintaan kuuluvat sadevarustukset, sinun kannattaa varata vaihtovaatteita tämän kokemuksen jälkeiselle ajalle.

Huomaa, että alle 6 vuotiaat lapset eivät voi osallistua Whirlpool Jet Boat Tours kierrokselle, joihin tarvitaan etukäteisvaraus.

Kuiva ja rauhallisempi vaihtoehto Whirlpool Jet Boat Tours kokemukselle ovat Jet Dome -venekierrokset.

3) Niagara Falls

Niagara Falls vesiputoukset ovat yksi maailman suurista luonnon ihmeistä, ollen kokonaisuudessaan yli 1,6 km pituudeltaan, jonka yli virtaa enemmän kuin 1,8 miljoonaa litraa vettä per sekuntti.

Voit päästä katsomaan vesiputouksia lähempää esimerkiksi kiertokäyntiveneillä ja helikoptereilla, kun taas Journey Behind the Falls -kokemus tarjoaa kaikkein henkeäsalpaavimmat näkymät nähtävyyteen.

Vesiputouksilla käydessäsi sinun kannattaa varata aikaa jokailtaisen vesiputouksen erikoisvalaistuksen näkemiseen, kuin myös kesäperjantaisin järjestettävän ilotulituksen kokemiseen.

Vaikka voit ostaa liput kuhunkin nähtävyyteen erikseen, parhainta vastinetta rahoille tarjoaa Niagara Falls “Adventure Pass”, johon kuuluvat mukaan Maid of the Mist, White Water Walk, Journey Behind the Falls, ja perhoskonservatorio (Butterfly Conservatory).

4) Journey Behind the Falls

Jos pidät Niagara Falls vesiputouksia vaikutuksen tekevinä etupuolelta nähtynä, Journey Behind the Falls vie sinut ihailemaan nähtävyyttä sen takaa.

Tämä kierros johdattaa osallistujat hississä vesiputouksen perustalle, josta käsin pääset näkemään vesiputouksen sen takaa, valtavan vesimassan syöksyessä ylhäältä kallionkielekkeeltä alas.

Paikan näköalatasanne antaa näkymät vesiputoukseen sivukulmasta, kun taas tunnelit ja kallioon leikatut portaalit antavat mahdollisuuden kokea veden syöksy vesiputouksen sisältä.

Kierrokset ovat omatoimisia, niihin kuuluu mukaan sadevesivarustus, ja käynnin jälkeen voit ostaa matkamuistoja paikan myymälästä.

5) Niagara Skywheel

Niagara Skywheel on maailmanpyörä, josta näet koko Niagara Fallsin alueen sen kauneimmasta näkökulmastaan, lintuperspektiivistä käsin.

53 metriä korkealta Skywheel-maailmanpyörältä on kiehtovat näkymät Niagara Falls vesiputouksiin, värikkääseen Clifton Hillin alueeseen, sekä kaupunkiin itseensä.

Tämän maailmanpyörän hienouteen kuuluu yksityiskohtana se, että laitteen gongola-vaunut ovat täysin suljettuja ja että ne on varustettu lämmityksellä sekä ilmastoinnilla, jonka ansiosta huvilaite on avoinna jokaisena päivänä vuoden ympäri.

6) Niagara Parks kasvitieteelliset puutarhat (Niagara Parks Botanical Gardens)

Alunperin vuonna 1936 perustetut Niagara Parks kasvitieteelliset puutarhat houkuttelevat luokseen lähes miljoona kävijää vuosittain.

Puutarhat kattavat yli 40 hehtaarin kokoisen alueen täynnä hoidettuja kasvipenkkejä sekä istutuksia, joita hoitavat valikoidut joukot opiskelijoita puiston puutarhakoulusta.

Arboretum omaa rikkaan valikoiman pensaita ja puita, mukaanlukien kukkivia kirsikkapuita.

Muita kokonaisuuteen kuuluvia erikoispuutarhoja ovat ruusuille, yrteille, sekä kasviksille omistetut osiot.

Käyntisi aikana voit myös nähdä alppiruusuja, iiriksiä, ja erilaisia perennakasveja.

7) Fallsview-sisävesipuisto (Fallsview Indoor Waterpark)

Fallsview-sisävesipuistoon yhdistetään useita superlatiivejä, sen sisältäessä yli 11 600 m2 verran vesipuistohuvittelua.

Puiston liukuradat ovat supernopeita ja vauhdikkaita kokemuksia, Toob Towerin tarjotessa puolestaan korkeita pudotuksia ja äärimmäisiä kiihdytyksiä.

Sisävesipuiston täysikokoinen aalto-allas simuloi rantakokemusta ja Plunge Bowl antaa sinulle mahdollisuuden kokea vauhdikkaan vesilinkoamisen.

Perheen pienimpiä varten puistossa on muun muassa Tiny Tots Splash Park -osio, joka on nimenomaan lapsia varten turvalliseksi ja hauskaksi suunniteltu paikka.

8) Marineland Canada

Marineland Canada Niagara Falls Yhdysvallat ja Kanada.

Marineland Canada on yhdistelmä huvipuistoa ja meriakvaariota, joka sekä viihdyttää ja ilahduttaa kävijöitä että toimii informaation lähteenä.

Keskuksessa näet mm. miekkavalaiden, merileijonien, mursujen, sekä delfiinien esityksiä, mukaanlukien tilaisuudet näiden eläimien syöttämisten seuraamiseen.

Maaeläimiä keskuksessa edustavat omissa aitauksissaan olevat yhdyskunnat kauriita ja hirviä.

Muita käynnin kohokohtia ovat tiloista löytyvät vuoristoradat, leikki-alueet, sekä muut viihdykkeet ja joukko ravintoloita.

9) Niagara Helicopters helikopterikierrokset

Maanpinnalta Niagara Fallsin nähtävyyksien näkeminen on hieno kokemus, mutta pääset kirjaimellisesti uusille korkeuksille kokemusten suhteen varaamalla helikopterikierroksen.

Niagaran tarjoama panorama on uskomaton kokonaisuus ilmasta käsin koettuna, helikopterikyydin mahduttaessa kullekin retkelle kolme matkustajaa kerrallaan (plus pilotin).

Vesiputousten ohella toinen vaihtoehto on kokea Niagaran alueen viinitilat helikopterista käsin, johon sisältyy mukaan lounas viinitilalla, viininmaistelu, ja viinitilakierros ennen paluuta takaisin.

10) Maid of the Mist


Maid of the Mist turistialukset ovat yksi vesiputousten pisimpään tarjolla olleista kokemuksista, joilla pääset kokemaan tämän luonnonnähtävyyden yllättävänkin läheltä ja henkilökohtaisesti.

Nämä tukevat alukset operoivat vesiputousten juurella olevissa vesissä, vieden asiakkaitaan lähes vesiputousten sisään, niiden välittömään läheisyyteen.

Maid of the Mistin avulla pääset kuulemaan vesiputouksen huumaavan pauhunan, tullen samalla vesisumun pesemäksi kun laiva lähestyy kohdetta.


Yhteensä matka Maid of the Mistin kyydissä kestää noin puolen tunnin verran, ja lipun hintaan sisältyy sadevesivarustuksia.