Niagaran putoukset

Niagaran putoukset ovat yksi maailman suurimmista vesiputouksista, ja merkittävä nähtävyys sekä Ontarion, Kanada että New Yorkin, Yhdysvallat, puolella.

Niagaran vesiputoukset ovat nähtävissä molemmilta puolin Yhdysvaltain ja Kanadan rajaa, ja molemmilla puolilla on omat viihdytyksensä.

Kanadan puoli tarjoaa paremman laatuisia viihdytyksiä ja paremmat näköalapaikat dramaattiseen Horseshoe Falls vesiputoukseen osana vesiputouskokonaisuutta.

Amerikan puolella yksi kohokohdista on Prospect Point Park näköalatorni aivan American Falls vesiputouksen vieressä.

Niagara Falls from Rainbow Bridge

KUVA: Näkymä vesiputouksille Niagarassa Rainbow Bridge sillalta, joka ylittää Niagara joen ja yhdistää kaupungin Niagara Falls, New York, ja Niagara Falls, Ontario.

Niagara Falls American Falls

KUVA: Lähikuva American Falls vesiputouksesta osana Niagara putoukset kokonaisuutta. Kuvassa myös Prospect Point Park näköalatorni sekä Maid of the Mist turistilaivat, jotka vievät kiertoristeilylle lähemmäs putouksia.

Niagara Falls Horseshoe Falls

KUVA: Kuvassa Niagaran vesiputousten Horseshoe Falls osa, sekä sen etualalla olevat Maid of the Mist turistilaivat.

Niagara Falls Rainbow Bridge to Canada

KUVA: Näkymä Kanadan puoliseen lähtöpaikkaan laivaristeilylle lähemmäs vesiputouksia, ja taustalla kuvassa näkyvät Kanadan puolella olevat Skylon Tower sekä Minolta Tower, korkeimmat näköalatornit Niagaran putousten alueella.

Niagara Falls viewing platform and boats

KUVA: Kuva Yhdysvaltain puolella olevaan Prospect Point Park näköalatorniin sekä Maid of the Mist laivojen lähtöpaikkaan tornin juurella.

Niagara Falls Ontario Canada

KUVA: Kanadan puolinen osa Niagaran vesiputouksia on tarjonnaltaan huomattavampi parempi suhteessa viihdykkeisiin ja palveluiden kirjoon, joihin kuuluu Clifton Hill promenadi, kuvassa.

Niagara Falls Ontario entertainment

KUVA: Maailmanpyörä osana Clifton Hill promenadia.

Putouksien juureen vieviä turistilaivoja lähtee molemmilta puolin rajaa.

Kanadan Ontarion puolinen osa Niagaran vesiputouksista on kasvanut turistikohteena nopeammin, ja Ontarion puoliselle alueelle onkin rakennettu mm. useita korkeita näköalatorneja, mukaanlukien Skylon Tower, jolta on alueen korkeimmalta olevat näkymät putouksiin, ja hyvällä säällä sieltä näkyy aina Toronton kaupunkiin saakka.


Perhelomailijoiden suhteen paikan kohokohtana toimii Clifton Hill, Falls Avenue kadulla Kanadan puolisella osalla, jolta löytyy useita perheille ystävällisiä viihdykkeitä, sekä myös putouksia ympäröivän alueen parhain tarjonta iltaelämää.