Nizza ostokset

Katsaus Nizza ostokset tekopaikkoihin, mukaanlukien ostoskadut, tavaratalot, ja parhaat kauppakeskukset alueella.

Ostoskadut Nizzassa

Nizza ei petä maineeltaan erinomaisena shoppailu kohteena, ja sen ydinkeskustan alueelta löytyy useita erinomaisia katuja varsinkin erilaisten erikoisputiikkien löytämiseen.

Tarjolla olevista kaduista osion Alphonse Karr katu, Rue Paradis, Avenue de Suède, ja Avenue de Verdun, kutsutaan usein kultaiseksi neliöksi, ja tarjolla on useita merkkituotteita myyviä putiikkeja.

Näihin merkkituotemyymälöihin kuuluvat designer putiikit merkeille Louis Vuitton, Chanel, Kenzo, Max Mara, SOnia Rykiel, ja monet muut. Kaiken kaikkiaan ostoskatujen ‘kultainen neliö’ tarjoaa noin 50 erilaista myymälää tutkittavaksi.

Toinen erinomainen paikka ostoskatujen suhteen on Place Masséna ja sen läheltä löytyvät kävelykadut, jotka tarjoavat varsinkin muotiputiikkeja, koruliikkeitä, ja luksustuotteita myyviä myymälöitä.

Place Masséna aukion lähikaduista myös Avenue Jean-Médecin on tutustumisen arvoinen ostospaikkojen suhteen.

Nizza ostokset – Kauppakeskukset ja tavaratalot

Nizza tarjoaa muutaman poikkeuksellisen hyvän shoppailukohteen tavaratalojen ja kauppakeskusten suhteen, joihin kuuluvat Nice Étoile kauppakeskus sekä Galeries Lafayette Nice Masséna tavaratalo.

Näistä Nice Étoile kauppakeskus (osoitteessa 30 avenue Jean Médecin) tarjoaa 95 myymälää noin 19 000 m2 alueella, moderneissa puitteissa, tehden ostoksien teosta miellyttävän kokemuksen.

Voit tutustua tarjolla oleviin Nice Étoilen kauppoihin ja palveluihin etukäteen sen tarjolla olevien nettisivujen kautta, osoitteessa www.nicetoile.com. Kauppakeskus on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10 – 19:30 (20:00 heinäkuun ja elokuun aikana).

Galeries Lafayette Nice Masséna on Ranskan toiseksi suurin Galeries Lafayette tavaratalo Pariisin lippulaivamyymälän jälkeen, ja tarjoaa kaikkiaan 13 000 m2 myymälätilaa viiden kerroksen alueella.

Kaikkiaan Galeries Lafayette tarjoaa tuotteita 600:lta eri tuotemerkiltä, mukana useita tuotemerkkejä, kuten Dior, joiden tuotteille tavarataloketju on eksklusiivinen jakelija.

Galeries Lafayetten ravintola, “La Table d’Hédiard” on erittäin suosittu paikka shoppailun välissä levähtämiseen, varsinkin sen tarjoamien upeiden Place Masséna aukiolle olevien näkymien vuoksi.

Voit tutustua Galeries Lafayetten (joka sijaitsee osoitteessa 6 Avenue Jean Médecin) tarjontaan sen Nizzan tavaratalossa ketjun nettisivujen kautta, osoitteessa www.galerieslafayette.com.

Nizza ostokset – Vanhakaupunki shoppailu

Nizzan vanhakaupunki on yksi parhaista paikoista alueella tehdä löytöjä kotiinviemisiksi, sillä sen alueella on kaikkiaan 600 erilaista kauppaa, joista monet tarjoavat Ranskan rivieralle ominaisia ja ainutlaatuisia tuotteita.

Alueelle ominaisten tuotteiden suhteen erilaiset putiikit ja myymälät Cours Saleya kadun ympärillä tarjoavat useimmiten parhainta antia.

Vanhankaupungin ja uuden kaupunginosan välisenä rajamerkkinä toimivalta Place Garibaldi aukiolta lähtevä Avenue de la République on myös erinomainen, kiireinen ostoskatu varsinkin osaltaan lähellä Acropolis Kongressikeskusta.

Nizzan markkinat

Ranskan rivieran kaupunkien arkipäivään kuuluvat tyypillisesti erilaiset markkinat, eikä Nizza ole tässä suhteessa poikkeus.

Erilaisista markkinoista Cours Saleya, joka on vanhankaupungin ytimessä oleva kävelykatu alue, toimii muun muassa päivittäisten (ei maanantaisin) kukkamarkkinoiden tapahtumapaikkana. Kukkamarkkinoiden tuotteista suuri osa tulee Nizzaa ympäröivillä kukkuloilla olevien vihertalojen tuotannosta, ja markkinapaikan kukkatuoksuista varsinkin Mimosa jää elämyskokemuksena mieleen.

Cours Saleyelta löytyy myös päivittäinen hedelmä- ja kasvistuotemarkkina, jonka Ranskan kansallinen kulinaristen taiteiden neuvosto valitsi koko maan idyllisimmäksi markkinapaikaksi.


Ruokamarkkinat korvaa kerran viikossa, maanantaisin (klo 7:30-18:00) antiikkimarkkinat. Käsityöläistuote- ja taidemarkkinat ovat myös tarjolla Cours Saleyan varrella iltaisin, tosin vain kaikkein suosituimman turismikauden aikana kesäkuusta syyskuuhun.