Nizza Ranska nähtävyydet

Nizza Ranska nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Promenade des Anglais, Place Masséna aukio, Sainte Jeanne d’Arc kirkko, Nizzan vanhakaupunki, sekä Villefranche-sur-Mer.

Promenade des Anglais on yksi maailman kuuluisimmista rantapromenadeista, ja on saanut nimensä siitä, että 1700-luvun puolestavälistä alkaen kaupungissa talvia viettäneet englantilaiset olivat yksi tärkeimpiä promenadin rakentamisen takana olleita ryhmiä.

Promenadi on suosittu ulkoilupaikka varsinkin sunnuntaisin, jolloin pyöräilijät, lastenrattaiden kanssa kulkevat vanhemmat, ja turistit tulevat viettämään leppoisaa päivää promenadin, ja sen näkymien yli Välimeren, kauneudessa.

Maisemien ihailua varten promenadilla on pitkin sen matkaa sinisen värisiä tuoleja (chaises bleues) sekä pienikokoisia majamaisia varjopaikkoja, joilta on upeat näkymät Välimerelle sekä la Baie des Angesin (Enkeleiden Lahti) turkoosinsinisille vesille.


VIDEO: Promenade des Anglais kadun esittely.

Place Masséna aukio on Nizzan kaupungin pääaukio, joka toimii kaupungin ulkoilmatapahtumien yhtenä keskeisimmistä pitopaikoista.

Aukio on ollut täysin kävelykäytössä aukiolle tulevan raitiovaunuyhteyden jälleenrakentamisen jälkeen, joka tekee siitä erittäin klassisen välimerellisen aukion.

Aukion kohokohtiin kuuluvat sitä ympäröivät, Italialaiseen arkkitehtuurityyliin tehdyt puna-okran väriset klassiset rakennukset sekä aukiolla olevat suihkulähteet.

Place Massénalta on helppo lähteä ostoksille kaupungin pääkaduilla oleviin mielenkiintoisiin kauppoihin, sillä aivan vieressä ovat mm. avenue Jean Médecin, avenue Félix Faure, boulevard Jean Jaurès, avenue de Verdun ja rue Gioffredo kadut.


VIDEO: Esittely Place Masséna aukiosta.

Sainte Jeanne d’Arc kirkko on katolinen kirkko Nizzassa, joka on kuuluisa ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan.

Kirkko, joka valmistui vuonna 1933, on rakennettu Art Deco arkkitehtuurityyliin, ja sen huomattavimpiin piirteisiin kuuluu sen kolme voimakaskurvista kupolia, jotka antavat kirkolle erittäin suuren sisätila volyymin.

Kirkko on erikoislaatuinen myös sisätiloiltaan, sillä sen sisätilojen maalaukset on tehnyt Eugène Klementieff, jonka töissä näkyy sekä Venäläinen Kubismi sekä Orthodoksisen uskonnon ikonimaalausten perinne.

Nizza Ranska nähtävyydet parhaimmistoa on myös Nizzan vanhakaupunki, joka on alue jolta nykyinen Nizzan miljoonakaupunki alkoi, ja sisältää sokkelon vanhoja katuja ja kujia, joita reunustavat kuvankauniit talot, putiikit, sekä mm. päivittäinen kukka- ja hedelmämarkkina Cours Saleya aukiolla.

Jos haluat kokea aitoa Nizzan keittiöperinnettä, juuri Cours Saleyan ympärillä olevat ravintolat tarjoavat tyypillisesti aidointa paikallista ruokakulttuuria.

Yksi hyvistä paikoista aloittaa omatoiminen tutustuminen vanhaankaupunkiin on barokkityyliseltä, upealta Place Garibaldi aukiolta, joka sijaitsee Vieux Nice vanhankaupungin ja kaupungin modernin keskustan kohtaamispisteessä.

Voit tutustua vanhaankaupunkiin myös opastetuilla, englanninkielisillä kierroksilla, joita tarjoaa Nice Tourist Office (www.nicetourisme.com). Kierrokset, joita järjestetään kesälauantaisin, alkavat Turistitoimiston edestä osoitteesta 5, promenade des Anglais, ja kestävät noin 2 ja puoli tuntia, päättyen Place Garibaldi aukiolle.

Villefranche-sur-Mer on paikallisten suosima rantaloma-alue, ja soveltuu varsinkin perheille, sijaiten noin 20 minuuttia Nizzasta TER junalla.

Nizza itsessään ei varsinaisesti ole rantalomakohde, eikä kaupungin rannat ole kovin suotuisia uintiin tai muutenkaan rantaloman viettämiseen, josta syystä Villefranche-sur-Mer, kuin myös läheiset Antibes ja Cannes saavat varsinkin viikonloppuisin rantalomaa hakevia Nizzalaisia vieraikseen.

Kylän päärannan, jonka pituus on noin 1 km, nimi on Plage des Marinières, ja se sijaitsee lahden pohjoisella päädyllä.

Villefranche tarjoaa myös erinomaisia ranskalaista ruokaperinnettä olevia ravintoloita rannan lähellä, kuten Le Cosmo osoitteessa 11 Place Amelie Pollonais.