Nizzan rautatieasema

Nizzan rautatieasema tarjoaa nopeita juna-yhteyksiä mm. Cannesiin, Monacoon, Marseilleen, ja Ventimiglian kautta Italiaan.

Nizzan juna-asema, jonka virallinen nimi on “Gare de Nice Ville”, sijaitsee noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Nizzan kuuluisimmaltanähtävyydeltä, Promenade des Anglais rantabulevardilta.

Asema valmistui vuonna 1867 CF du PLM yhtiön rakennuttamana ja arkkitehti Louis Bouchotin suunnittelemana, ja edustaa rakennustyyliltään Louis XIII ajan arkkitehtuuria.

Nice train station France

KUVA: Näkymä Nizzan juna-aseman pääsisäänkäynnille sen edestä menevältä Avenue Thiers kadulta.

Alunperin Nice Ville rautatieasema rakennettiin hieman syrjään kaupungin keskustasta, mutta asukasmäärän kasvaessa ja kaupungin laajetessa se on nykyisin osa kaupungin keskustaa.

Rautatieasema rakennuksen kohokohtiin kuuluvat varsinkin sen rikkaasti koristellut parvekkeet sekä suuri aseman pääkello, jotka ovat suurimmalta osiltaan alkuperäisessä rakennuskunnossa.

Suurin osa rakennukseen tehtyjä parannuksia vuosien varrella ovat johtuneet TGV junien tulosta Nizzan liikenteeseen, joilla pääsee nopeilla luotijuna yhteyksillä parhaimmillaan esimerkiksi noin 2 tunnissa 31 minuutissa Marseillen kaupunkiin.

Jos tulet Nizzaan lentokoneella, pääset suoraan rautatieasemalle lentokentältä bussiyhteydellä numero 99 (numero 98 matkaa puolestaan Nice Gare Routiere bussi-asemalle Boulevard des Anglais bulevardin kautta).

Tyypillisiä matkakohteita suomalaisille matkaajille Nizzan juna-asemalta ovat mm. Marseille, Menton, Grace, Lyon, Pariisi, Cannes, Ventimiglia, ja Toulon.


Voit tutustua Nizzan asemalta lähtevien TGV junien aikatauluihin etukäteen netin kautta osoitteessa www.tgv.com.