Oia Kreikka nähtävyydet

Oia Kreikka nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Thiran merenkulun museo, Mnemossyne galleria, Oian kalastussatama, Amoudin lahti, sekä auringonlaskun satamaristeily.

Thiran merenkulun museo on restauroidussa, 1800-luvulta peräisin olevassa huvilassa toimiva museo.

Museo esittelee etenkin alueen historiaa merellisenä talousmahtina, varsinkin satamana Alexandrian ja Venäjän välisessä merirahdissa myöhäisen 1800- ja varhaisen 1900-luvun aikana.

Yksittäisiin näytteillä oleviin kohokohtiin kuuluvat muun muassa harvinaiset keulakuvat, merimiesarkut, vanhat merenkulun välineet, valokuvat, sekä mallilaivat Thiran alueen historiallisesta laivastosta.

Mnemossyne galleria on puolestaan taidenäyttelyitä tarjoava tila, josta löytyy sekä pysyvä näyttely, että vaihtuvateemaisia kausinäyttelyitä.

Pysyvän näyttelyn kokoelmiin kuuluvat taidevalokuvat, erilaisia veistoksia, maalauksia, kuin myös runoja, joiden ohella tiloissa esiteltävät vaihtuvat näyttelyt ovat paikallisten taiteilijoiden tekemiä.

Ajankohtaiset vaihtuvat näyttelyt ja niiden takana olevat taiteilijat on esitelty paikan virallisen nettisivuston sivuilla, osoitteessa www.mnemossynegallery.com.

Oian kalastussatamaa pidetään usein maailman vanhimpana, ja legendan mukaan paikalla on kaikkiaan 3000 vuoden historia takanaan.

Vaikka suurin osa turisteista suuntaa kohti Oian huippua ja sen ravintoloita auringonlaskun ihailua varten, vaihtoehtoinen, rauhaisampi tapa viettää auringonlaskun hetki on juuri idyllisten, vanhojen kalastuslaivojen satamassa, auringonlaskun antaessa erikoisen sävynsä smaragdinväriselle vesistölle.

Paikalta löytyy myös valikoima kreikkalaisen keittiöperinteen kalaruokia tarjoavia ravintoloita, joiden ruokalista on koottu päivän kalasaaliin pohjalta.

Amoudin lahdelle pääsee Oian kylästä alasviettäviä portaikkoja pitkin menevää reittiä apuna käyttäen, ja paikka tarjoaa hienon kohdan ihailla alueen parhaita merellisiä näkymiä, toimien myös suosittuna uintialueena.

Poukama ei tarjoa varsinaista rantaa, vaan alustan, josta voi lähteä uimaan valkoisten pohjakivien muodostamalle kirkkaansiniselle vesistölle, ja uintipaikan edustalta löytyy myös pienen kirkkorakenteen omaava kivenjärkäle.

Voit ruokailla paikalla käynnin yhteydessä Dimitris Ammoudi tavernassa, jonka ruokalistalta löytyy muun muassa tuoreista simpukoista tehtyjä ruoka-annoksia.

Auringonlaskun satamaristeily on yksi parhaista tavoista nauttia Oian maailmankuulusta auringonlaskusta ja sen tarjoamista merellisistä näkymistä.


Thiran satamasta lähtevät charteerattavat veneet tarjoavat yleensä myös kierroksen lähistöltä löytyvällä tulivuorimuodostelmalla, ennen auringonlaskun tuomia tilaisuuksia kuvien ottoon.