Oktoberfest Munchen

Oktoberfest Munchen on maailman suurin kansanjuhla, joka järjestetään 16-päivän aikana myöhäisestä syyskuusta aikaiseen lokakuuhun.

Oktoberfestin juhlallisuudet järjestetään vuosittain Theresienwiese aukiolla, ja niistä on aikojen kuluessa tullut yksi suosituimmista juhlallisuuksista Saksassa.

Kunakin vuonna festivaaliin osallistuu arvioiden mukaan yli kuusi miljoonaa juhlakävijää eri puolilta maailmaa, ja Munchenin festivaalien innoittamana Oktoberfest juhlia järjestetään muuallakin päin maailmaa ja Eurooppaa, ja Saksassa toinen kuuluisa Oktoberfest on Oktoberfest Hannover (oktoberfest-hannover.de).


VIDEO: Tunnelmia Oktoberfest 2011 avajaispäivältä (17.9.2011), jonka ensimmäisen oluttynnyrin avasi kaupungin pormestari kahden vasaraniskun ja huudon myötä.

Oktoberfest Munich Germany

KUVA: Ilmakuva Oktoberfestista vuonna 2006 Theresienwiese aukiolla, joka on 42 hehtaarin kokoinen. Aukion läntisellä puolella, kuvassa vasemmalla, löytyy monumentaalinen Bavaria patsas, ja kuvan oikeassa yläreunassa upea St. Paul kirkko. Aukio sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä mm. Munchenin keskusrautatieasemalta, aivan kaupungin keskustan lähellä.

Oktoberfest area from Bavaria statue Munich Germany

KUVA: Näkymä Theresienwiese aukiolle Bavaria monumentin vierestä Oktoberfest-ajan ulkopuolella, jolloin sillä järjestetään mm. Winter Tollwood Festival (www.tollwood.de), joka tarjoaa esimerkiksi sirkuksen, cabaret-esityksiä, ja varietee taidetta.

Munchenin Oktoberfest järjestetään perinteisesti kuudentoista päivän aikana, aina ensimmäiseen sunnuntaihin lokakuuta saakka, ja se päivä mukaanlukien. Jos ensimmäinen sunnuntai on 1. päivä lokakuuta, silloin juhlat jatkuvat lokakuun kolmanteen, joka on Saksojen yhdistymisen juhlapäivä.

Oktoberfest tunnetaan oluttarjoilustaan, mutta vieraille on tarjolla myös ruoka-annoksia kuten Hendl (kanaa), Schweinsbraten (paistettua sianlihaa), Steckerlfisch (grillattua kalaa tikussa), Würstl (Baijerilaisia makkaroita) sekä Brezn (Pretzeli) ruokia.

Ensimmäinen Oktoberfest festivaali tapahtui vuonna 1810 kruununprinssi Ludvigin häiden prinsessa Theresian (jonka mukaan Oktoberfest aukio on nimetty) kanssa kunniaksi.

Tilaisuus on ollut vuosittainen vuodesta 1819, ja tilaisuuteen lisättiin paraati vuonna 1835 kunnioittamaan tilaisuuden alkuperää, kruununprinssi Ludvigin ja Theresian häitä.

Paraatiin osallistuu vuosittain noin 8000 ihmistä, suurin osa paikallisia Baijerilaisia, pukeutuneena perinteisiin asuihin reittiä joka kulkee Maximilian Strasse katua Munchenin keskustan läpi Oktoberfest alueelle.


Oktoberfest, joka tunnetaan maailman suurimpana Volksfest (kansanjuhla) tilaisuutena, tarjoaa tietoa tapahtumasta myös virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.oktoberfest.de, josta voit tarkastaa mm. tarkat festivaalipäivät.