Olympique de Marseille

Olympique de Marseille on kaupungin tärkein urheiluseura, ja pelaa kotiottelunsa Stade Vélodrome stadionilla, lyhyen matkan päässä keskustasta.

Olympique Marseille, joka on perustettu vuonna 1899, on yksi koko Ranskan menestyneimmistä jalkapalloseuroista, sillä sen voittoihin (2010 saakka) kuuluvat muun muassa Mestareiden Liigan mestaruus (1993), kahdeksan Ranskan mestaruutta, ja 10 Coupe de France – voittoa.

Seura on pelannut kotiottelunsa vuodesta 1937 alkaen Stade Vélodrome jalkapallostadionilla, joka sijaitsee kaupungin eteläisellä puolella, jonne pääsee helposti esimerkiksi Marseillen metrolla jäämällä pois “Rond-Point du Prado” asemalla.

Olympique de Marseille shop

KUVA: Jos haluat ostaa Olympique de Marseillen fanituotteita, niitä myyviä kauppoja löytyy ympäri kaupunkia. Kuvassa urheilujoukkueen brändiä käyttävien tuotteiden virallinen myymälä keskustassa, osoitteessa 31, rue Saint Ferréol. Voit tutustua myymälän valikoimiin etukäteen tai tilata netin kautta tuotteita myymälöiden virallisen nettikaupan kautta osoitteessa boutique.om.net.

Olympique Marseille Stade Velodrome

KUVA: Marseille pelaa kotiottelunsa kuvan Stade Vélodrome stadionilla, jonne mahtuu parhaimmillaan kaikkiaan 60 031 katsojaa. Areena on toiminut stadionina myös kaksille jalkapallon FIFA Maailmancup kilpailulle, vuosina 1938 ja 1998.

Urheiluseuraan on kuulunut jalkapallon ohella monia muitakin lajeja, joista Rugby on antanut seuran virallisen tunnus-sloganin “Droit au But” eli suomeksi “Suoraan maalia kohti”.

Ranskan sisäisesti Olympique de Marseillen ja Pariisilaisen Paris Saint-Germainin (PSG) väliset jalkapallo-ottelut ovat kaikkein odotetuimpia tapahtumia, ja niitä kutsutaan yleisesti nimellä “Le Classique” (“Klassikko”).

Näiden otteluiden merkittävyys ylittää jalkapalloilun, sillä vastakkainasettua tapahtuu myös esimerkiksi Etelä – Pohjois Ranska välillä ja “Ranskan valitun joukkueen” (PSG) ja liigan “enfants terribles” välillä.


Jos menet katsomaan seuran ottelua Stade Vélodrome stadionille, on hyvä huomata että maalien takana, stadionin curva osiossa (en.wikipedia.org/wiki/Curva_(stadia)) sijaitsevat OM:n omien fani-yhdistysten paikat, kun taas stadionin keskellä on usein tilaa ja tunnelmaa, sillä keskimäärin yleisöä kotipeleissä esimerkiksi 2008-09 kaudella oli 52 276 katsojaa.