Ontario Kanada nähtävyydet

Ontario Kanada nähtävyydet kohokohtia ovat Toronton CN Tower, Ottawan Parliment Hill, Niagara Falls vesiputoukset, Toronton Eaton Centre ostoskeskus, ja Rideau Canal kanaaliristeily.

Toronton CN Tower torni (www.cntower.ca) oli vuosina 1976-2007 maailman korkein rakennelma 553,34 metrin korkeudella. Sen ohitti vuonna 2007 Dubaihin rakennettu Burj Dubai pilvenpiirtäjä.

Torni on nykyisin yksi huomattavimpia symboleja sekä koko Kanadalle, että varsinkin Toronton kaupungille, samaan tapaan kuin Vapaudenpatsas symboloi New York Cityä ja Yhdysvaltoja.

Suosituimmat alueet CN Towerissa ovat varsinkin sen usealla tasolla olevat näköalatasanteet, mutta rakennuksesta löytyy myös ravintola ja lahjatavarakauppa.

Ravintola on nimeltään “360 The Restaurant” (www.cntower.ca/360_restaurant/overview/), ja tarjoaa a la carte ruokailukokemuksen 351 metrin korkeudessa.

Ottawan Parliment Hill parlamenttirakennus kompleksi (www.parl.gc.ca/information/visitors/index-e.asp) sijaitsee aivan Ottawa joen rannalla, lähellä Ottawan keskusta-aluetta.

Parlamenttirakennuksia on kaiken kaikkiaan kolme, ja ne ovat maailmantunnettuja poliittisen merkityksensä lisäksi myös arkkitehtuuriltaan, tarjoten parhainta uugotiikan tyylisuuntaa edustavia rakennelmia Pohjois-Amerikan mittakaavassa.

Parliament Hill rakennelmissa vierailee vuosittain yli 3 miljoonaa kävijää. Voit tutustua näistä merkittävistä rakennuksista niiden päärakennukseen tarjolla olevilla ilmaisille kierroksille, joiden kesto on noin 20-60 minuuttia, riippuen mitä parlamentaarista aktiviteettia talossa kulloinkin on.

Niagara Falls vesiputoukset (www.niagarafalls.ca) sijaitsevat Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla etelä-Ontariossa, ja ne ovat yhdet vaikuttavimmista luonnon nähtävyyksistä luonnostaan tunnetussa Kanadassa.

Kanadan osuus Niagara Falls vesiputouksista on nimeltään “Horseshoe Falls”, ja ne ovat putousten kauneinta ja dramaattisinta osiota.

Kanadan puolinen osuus on myös vesivolyymiltaan ylivoimaisesti merkittävintä osuutta, sillä noin 90% vedestä joka tulee Niagara joelta kulkee juuri Kanadan puolisten putousten kautta.

Yksi suosituimmista tavoista käydä putouksilla on veneajelu aivan putousten alle, sekä valokuvaaminen Queen Victoria Park puistosta käsin.

Vesiputousten lähelle menee myös useita maanalaisia kävelyreittejä erilaisille katselutasanteille, joilta osalta on tarjolla illuusio, että olet aivan vesiputouksen sisällä.

Hyvät näkymät putouksille ovat myös läheisestä Skylon Tower pilvenpiirtäjästä, jonka näköalakerros tarjoaa näkymät korkeimmalta putouksiin Niagara Fallsissa.

Ontario Kanada nähtävyydet parhaimmistoa on myös Toronton Eaton Centre ostoskeskus (torontoeatoncentre.com), joka on yksi Ontarion suosituimpia turistikohteita yli 52 miljoonan vuosittaisen vierailijan takia, ja se on myös Kanadan kolmanneksi suurin ostoskeskus.

Eaton Centressä on kaiken kaikkiaan 240 kauppaa ja useita ravintoloita, jotka tarjoavat paikan levähtää ostosten tekemisen lomassa. Pääset ostoskeskukseen parhaiten Queen sekä Dundas asemilta maanalaista, joilta on suora yhteys Eaton Centreen.

Rideau Canal kanaaliristeily (www.pc.gc.ca/lhn-nhs/on/rideau/default.asp) on noin 202 km pituinen historiallinen risteily Kingstonista Ontario järveltä aina Ottawaan, Kanadan pääkaupunkiin.

Rideau Canal avattiin liikenteelle vuonna 1832, ja yksi sen rakentamisen taustahahmoja oli Wellingtonin herttua, joka on kuuluisa varsinkin voitostaan Napoleonista kuuluisassa Waterloon taistelussa.

Kanaali on avoinna laivaliikenteelle toukokuun 20:sta aina lokakuun 12. päivään saakka.


Risteilyjä on eripituisia, ja maksimissaan voit risteillä koko kanaalin, joka matkana kestää noin kolme päivää. Voit osallistua risteilyyn eri yhtiöiden toimesta, kuten Paul’s Boat Cruises (www.paulsboatcruises.com/rideau_can.htm), ja Ontario Waterway Cruises (www.ontariowaterwaycruises.com) avulla.