Ooppera Tallinna

Ooppera Tallinna toimii suomalais-arkkitehtien suunnittelemassa Jugend-tyylisessä Estonia-teatteri rakennuksessa aivan kaupungin keskustassa.

Viron kansallisooppera, jonka lisäksi talossa toimii myös Viron valtion sinfoniaorkesteri, tarjoaa kattavan ohjelmiston kausittain, johon kuuluu sekä oopperoita, operetteja, musikaaleja, kuin myös baletteja ja lastennäytelmiä.

Oopperarakennuksen suunnittelivat suomalaiset arkkitehdit Armas Lindgren ja Wivi Lönn, ja se valmistui vuonna 1913, ja oli valmistuessaan kaupungin suurin rakennus.

Ooppera Tallinna

KUVA: Ooppera-rakennus Estonia-teatteri, joka sijaitsee Estonia puiestee kadulla.

Teatteria on modernisoitu vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia, ja osana tätä työtä rakennuksen Teatterisaliin asennettiin vuonna 2004 nykyaikaiset näyttämörakenteet, 2008 taloon rakennettiin monipuolinen kamarisali kuudenteen kerrokseen, ja 2009 oopperan suuri sali ja yleisölle varatut tilat entisöitiin täydellisesti.

Kansallisooppera Estonia
Estonia pst 4
10148 Tallinn
www.opera.ee

Voit tutustua oopperan eri saleihin sen virallisilla nettisivuilla, osoitteessa www.opera.ee, joka tarjoaa tietoa myös suomenkielisille oopperan ystäville.


Samassa osoitteessa voit tutustua voimassa olevaan näytäntökauteen ja tarjolla olevaan tuotantoon. Voit ostaa lippuja esityksiin esimerkiksi Lippupalvelun (www.lippupalvelu.fi) kautta, tai useiden matkatoimistojen avulla.