Orange Countyn nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion Orange Countyn alueen parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Angel Stadium of Anaheim, Catalina-saari, sekä Disneyland Resort huvipuisto.

Kalifornian Orange Countyn maine turistikohteena perustuu etenkin sen rantoihin ja huvipuistoihin, mutta paikan paremmin tuntevien käyntiohjelmaan saattaa kuulua kaikkea aina urheilutapahtumista cowboy-seikkailuihin saakka.

Orange County Kalifornia Yhdysvallat.

Kesäkausi tuo Orange Countyn Catalina-saaren vesistöille maapallon suurimman show-numeron, kun paikka toimii sinivalaiden kesäruokailupaikkana.

Jos käyt kävelyllä Dana Pointin Ocean Instituten yläpuolella olevalla Dana Point Headlandsilla, paikalta on hienot näköalat Kalifornian rannikolle sekä äänekkäisiin alueella pesiviin merileijoniin, jotka luovat taustamelua maisemalle.

Voit myös elää uudelleen palan Orange County historiaa vierailemalla Mission San Juan Capistrano -lähetysaseman luona tai Los Riosin kaupunginosassa, Kalifornian vanhimmalla asuinalueella.

Mikäli olet tullut Orange Countyyn huvipuistojen takia, tarjolla on 30 minuutin ajomatkan päässä toisistaan Disneyland, Disney California Adventure, ja Knott’s Berry Farm, kuin myös Knott’s Soak City vesipuisto, joka on avoinna kesäkuukausien aikana.

Huvipuistossa vietetty päivä on hieno päättää esimerkiksi baseball-ottelun seuraamiseen Angel Stadium -stadionilla, jossa paikallinen Los Angeles Angels of Anaheim seura pelaa kotiottelunsa.

1) Angel Stadium of Anaheim

Angel Stadium on baseball-stadioni, jossa lajin suuruudet kuten Rod Carew ja Reggie Jackson aikoinaan esittivät taitojaan ja tekivät vaikutuksen faneihin sankariteoillaan, luoden pohjan nykyiselle sukupolvelle Angelsin pelaajia.

Stadioni toimi vuoteen 1995 saakka myös amerikkalaisen jalkapallon NFL Rams joukkueen kotiareenana, mutta kun joukkue muutti St. Louisin kaupunkiin, Los Angeles Angels of Anaheim seurasta tuli stadionin ainoa käyttäjä.

Areenaa on jälleenrakennettu vuosien varrella useaan otteeseen, ja sisältää nykyisin modernisoidut tilat, terassoidun bullpen-alueen, teema-alueen perheille ja lapsille, kuin myös useita ravintoloita.

Angels juhlistaa kesäkautta perjantai-iltaisin ilmaisilla Music Garden -tilassa ennen pelejä järjestettävillä konserteilla.

2) Crystal Cathedral -kirkko


Nelikulmaisen tähden muotoon suunniteltu Crystal Cathedral, suomeksi “Kristallikatedraali”, joka tunnetaan myös virallisella nimellä “Christ Cathedral”, on ainutlaatuinen näky Orange Countyn puitteissa.

Yli 10 000 jäsenen kokoisen seurakunnan kirkko on vaikuttava rakenne, koostuen yli 10 000:sta lasisesta ikkunaruudusta.

Seurakunnan jumalanpalvelusta tulee seuraamaan lukuisia turisteja kunakin sunnuntaina, ja vieraspuhujiin on vuosien kuluessa kuulunut muun muassa Arnold Schwarzenegger.

Kristallikatedraaliin, joka oli vuosien ajan tuttu myös pastori Robert Schullerin viikottaisesta, suositusta TV-jumalanpalveluksesta “Hour of Power”, on mahdollista tutustua omatoimisesti viikon läpi.

3) Ocean Institute

Orange Countyn meri-instituutti, Ocean Institute, joka sijaitsee Dana Point Harbor alueella, on avoinna yleisölle lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kävijät voivat käydä ihailemassa meri-instituutissa satoja erilaisia merellisiä eläimiä akvaarioissa ja kosketussäiliöissä, seurata eläinten ruokintoja, sekä nauttia meriteemaisista näyttelyistä.

Instituutin purjelaiva “Pilgrim” on avoinna kiertokäynneille useimpina sunnuntaina, ja tutkimusalus R/V Sea Explorer tarjoaa puolestaa erilaisia koulutuksellisia sekä nähtävyysristeilyjä vuoden mittaan, mukaanlukien harmaa- ja sinivalaisiin tutustumisristeilyjä.

Jos pidät patikoinnista, paikan yhteydessä on kävelypolku, joka mutkittelee rannan myötäisesti, ja jonka varrella näkee usein mm. meritähtiä, merivuokkoja, sekä merisiilejä kivien puitteissa.

4) Pageant of the Masters -show

Pageant of the Masters -show on osa Laguna Beachin vuodesta 1930 järjestettyä Festival of Arts -kesäohjelmaa.

Jokailtaiset 90-minuutin pituiset show-ohjelmat sisätila-amfiteatterissa jälleenluovat joukon maailman tunnetuimpia maalausteoksia.

Taide tulee eloon kun oikeat ihmiset poseeraavat osana “eläviä maalauksia.”

Taideteokset heräävät eloon yksityiskohtaisten puvustojen, lavastus-suunnittelun, teknisten komponenttien, musiikin, ja juonnon avulla, vierailijoiden ihmetellessä elävänoloisia jäljitelmiä.

Liput näihin esityksiin ovat usein loppuunmyytyjä hyvissä ajoin ennen show-ohjelman ensi-iltaa, joten sinun kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä jos haluat käydä katsomassa Pageant of the Masters -shown lomasi aikana.

Show-ohjelmien inspiraatioina toimivat sekä klassiset että nykyaikaiset taideteokset, jokaisen shown päättyessä perinteisesti da Vincin teokseen “Viimeinen ehtoollinen.”

5) Catalina-saari

Catalina-saari Orange County Yhdysvallat.

Jos tarkoituksenasi on loman aikana kirjaimellisesti ottaa välimatkaa maallisiin murheisiin, Catalina-saari on yksi parhaista turvapaikoista tätä tarkoitusta varten.

Saari sijaitsee noin 35 km rannikolta, ja sille pääsee tunnin kestävän laivamatkan avulla.

Saaren viehättävä yhteisö on sekä rentoa että huoletonta porukkaa, ja voit ottaa tämän elämäntavan omaksesi kun pulikoit saarella merivedessä, pelaat kierroksen golfia, tai käyt vain shoppailemassa omaan rauhalliseen tahtiisi.

Paikka tarjoaa runsaasti tekemistä kaikille budjeteille ja mielenkiinnon kohteille, joten voit viettää saarella helposti aikaa vuorokaudesta pitkään viikonloppuun saakka kyllästymättä.

6) Crystal Cove State Park -osavaltiopuisto

Kaunis Crystal Cove State Park -osavaltiopuisto on kaikenlaisten ulkoilmaharrastajien suosima kohde, joka sisältää monenlaisia maisemia fyysiseen kuntoiluun, kuin myös valikoiman näköalapaikkoja nähtävyyksien ihailua varten.

Satojen hehtaarien kokoisen puiston puitteissa on tilaa tutustua paikkaan jalkaisin, ratsastaen, sekä polkupyöräillen, kun taas puiston 5,6 km pitkä rannikko on miellyttävä paikka uida, laitesukeltaa, surffailla, sekä tutustua merelliseen eläimistöön puiston vuorovesialtailla.

Rannanmyötäisesti tarjolla on vuokrattavissa olevia mökkejä, ja rannan kokonaisuuteen kuuluu lisäksi The Beachcomber Cafe -kahvila.

Jyrkänteen huipulta löydät paikan hieman tukevampaa ateriaa varten, Ruby’s Shake Shack ravintolan, jonne pääsee rannalta pitkän portaikon kautta.

7) Knott’s Berry Farm

Knott's Berry Farm huvipuisto Orange County Yhdysvallat.

Knott’s Berry Farm kompleksi, jota kutsutaan usein Amerikan ensimmäiseksi huvipuistoksi, sisältää noin 65 hehtaarin alueella huvipuistolaitteita, live-viihdykkeitä, historiallisia näyttelyitä, sekä viiden teema-alueen puitteissa olevia ruokailupaikkoja.

Huvipuiston teema-alueisiin kuuluvat mm. “Ghost Town”, joka on 1880-luvun kultakauden Western-kylä karjapaimenineen, tulitaisteluineen, postivaunuineen, ja kullanhuuhdontoineen, sekä “Boardwalk”, 1920-luvun rannikkohuvipuiston tyylinen alue.

Pieniä lapsia sisältävien perheiden kannattaa suunnata Camp Snoopylle, josta löytyy yli 30 erilaista “Tenavat” sarjakuvan teemaista huvipuistolaitetta perheen nuorimmille ja heidän vanhemmilleen.

Huvipuiston alueella olevat yli tusina erilaista lavaa tarjoavat live-viihdykettä, kun taas suurimmat viihdetaivaan tähdet esiintyvät huvipuiston 2100-asiakaspaikan kokoisella Charles M. Schulz Theatre tiloissa.

Tarjolla on lisäksi Wild West stunt-shownumeroita “Wagon Camp” osiossa.

8) Mission San Juan Capistrano

Mission San Juan Capistrano on yksi Kalifornian vanhimmista espanjalaisista kristillisen lähetystyön keskuksista, joka valmistui vuonna 1776, ja sisältää edelleen alkuperäisiä savitiilisiä perustuksia ja muutamia toimivia rakennelmia.

Vaikka aikoinaan majesteetillinen Great Stone Church -kirkko ei ole enää alkuperäisessä kunnossaan, intiimi Serra Chapel -kappeli barokkialttareineen on edelleen käytössä.

Lähetysaseman legendaariset pääskyset, joiden sanotaan palaavan vuosittain paikan päälle Pyhän joosefin päivänä, tuovat oman lisänsä kokonaisuuden viehätykseen.

Tiloissa toimiva museo esittelee lähetysaseman historiaa, ja rakennus toimii vuoden mittaan erilaisten taiteellisten ja kulttuurillisten aktiviteettien tapahtumapaikkana, mukaanlukien lasten leirit, kesäkonserttisarjat, sekä Battle of the Mariachis -musiikkiesitykset.

9) Disney California Adventure Park -huvipuisto

29 hehtaarin alueella toimiva Disney California Adventure Park huvipuisto valmistui vuonna 2001, ja sitä on modernisoitu vuosien varrella vastaamaan nykyaikaisten turistien toiveita huippuviihdyttävästä huvipuistosta.

Sisäänkäynti huvipuistoon tapahtuu Buena Vista Street alueen kautta, kohokohtiin kuuluessa huippusuosittu 4,8 hehtaarin kokoinen “Cars Land” sekä tasokas Carthay Circle ravintola, jonka lasten ruokalista on seudun paras.

Cars Landin “Radiator Springs Racers” on yksittäisistä huvipuiston nähtävyyksistä suosituin, ja sinun kannattaa varautua pitkiin jonoihin jo heti aamusta alkaen.

Muita ankkurinähtävyyksiä huvipuistossa ovat “Paradise Pier”, joka juhlistaa Kalifornian vanhoja merenrannallisia huvipuistoja ja sisältää huvituksia kuten “Toy Story Mania!” ja lasten kestosuosikin “A Bug’s Land”.

10) Disneyland Resort -huvipuisto

Disneyland Resort Orange County Kalifornia Yhdysvallat.

Orange Countyn Disneyland Resort on “maailman onnellisin paikka” huvipuiston virallisten mainosten mukaan.

Tämä maailmankuulu huvipuisto sisältää henkeäsalpaavia huvipuistolaitteita, houkutteleva pelejä, sekä jännittäviä show-ohjelmia.

Kokonaisuuteen sisältyvät kahden eriteemaista “maata” sisältävät runsaasti hauskanpitoa kaikkien perheenjäsenten tarpeisiin.

Voit tutustua muun muassa futuristiseen Tomorrowland -seikkailumaailmaan, Frontierslandin merirosvoluolaan (osana Tom Sawyer Islandia), sekä sarjakuvahahmoja vilisevään Mickey’s Toontown -maailmaan.

Kustakin maailmasta löytyy huvipuistolaitteita, show-ohjelmia, myymälöitä, sekä ravintoloita.


Huvipuistossa voi viettää helposti useita päiviä laitteesta toiseen kiertäen, mutta jos sinulla on aikaa edes yhden päivän käynnille, Disneyland Resort on ehdottomasti kokemisen arvoinen.