Orlandon top 10 nähtävyydet

Katsaus Orlandon kaupungin top 10 nähtävyyksiin, mukana mm. Kennedy Space Center, Disneyn Magic Kingdom Park, sekä Forever Florida luonnonsuojelupuisto.

Käynti Orlandossa on vierailu Keski-Floridan kruununjalokivessä, paikassa, joka on maailman kiistaton mahtavien huvipuistojen pääkaupunki, jonne Tuhkimokin rakensi linnansa.

Orlandosta löytyy laaja valikoima nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, aina Tuhkimon upeasta Disneyn Magic Kingdom linnasta villiin, taltuttamattomaan Forever Floridan ekopuistoon ja sen moniin erämaaseikkailuihin.

Eläintenystäville ja turisteille, jotka haluavat tietää enemmän Floridan ainutlaatuisesta eläimistöstä, Orlandosta löytyy Gatorland alligaattoreineen ja muine kohokohtineen.

Teemapuistojännitystä elokuvien taian ja huvipuistolaitteiden kera on tarjolla sekä perheen pienemmille että adrenaliiniriippuvaisille (kuin myös Harry Potter -faneille) Universal Studios Floridan puitteissa.

Teatterin, shoppailun, elokuvien, keilailun, ja kaikenlaisen ruokakulttuurin – 5-tähden paikoista ruokakojuihin saakka – ystäville Orlandossa puolestaan on Disney Springs.

1) Kennedy Space Center Visitor Complex

Kennedy Space Center Visitor Complex Orlando Yhdysvallat.

Kennedy Space Center Visitor Complex, eli Kennedy Space Center avaruuskeskuksen vierailijakeskus, sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Orlandon teemapuistoalueesta.

Vuoristoradat ovat kieltämättä jännittäviä, mutta ne ovat lasten leikkiä verrattuna oikeisiin raketteihin, ja se on täsmälleen mitä löydät Kennedy Space Centerin vierailijakeskuksen tiloista.

Kokonaisuuteen sisältyvät esimerkiksi taiteellinen Rocket Garden, esitellen avaruusmatkailun tieteellistä evoluutiota, johon voit tutustua omatoimisesti tai ilmaisen opastetun kiertokäynnin avulla, sekä Astronaut Hall of Fame, joka tuo esiin avaruusmatkailun inhimillisen puolen mm. maailman suurimmalla astronauttien henkilökohtaisten tavaroiden kokoelmalla.

Osana käyntiä keskuksessa voit kiertää myös rakettien laukaisualustan tai laukaisujen kontrollikeskuksen, käydä katsomassa avaruudesta kertovan IMAX filmin, ja syödä lounasta aitojen astronauttien seurassa.

Värikkäät teemapuistojen sankarit voivat kaapata mielikuvituksemme, mutta aidot sankarit, joihin pääset tutustumaan täällä, tulevat antamaan sinulle inspiraatiota.

Nähtävyytenä Kennedy Space Centerin vierailijakeskus onkin yhdistelmä historiaa, tiedettä, ja puhdasta avaruusseikkailujen taikuutta.

2) Universal Orlandon “Islands of Adventure”

Universal Orlando Islands of Adventure Yhdysvallat.

Universal Orlandon “Islands of Adventure” on teemapuisto, joka koostuu joukosta “saaria”: Toon Lagoon, Jurassic Park, Marvel Super Hero Island, Seuss Landing, ja The Lost Continent.

Kukin näistä alueista, “saarista”, sisältää muun muassa omaan teemaansa mukautettuja huvipuistolaitteita ja interaktiivisia nähtävyyksiä.

Teemapuistosta löytyy yhtenä sen uusimmista osioista “The Wizarding World of Harry Potter” teema-alue, joka tuo paikalle runsaasti Harry Potter faneja eri puolilta maailmaa.

Puiston kohokohtiin ja parhaisiin huvipuistolaitteisiin lukeutuvat esimerkiksi “Dragon Challenge”, aidosti hämmästyttävä “Harry Potter and the Forbidden Journey”, kuin myös “The Amazing Adventures of Spider-Man”, joista voi palautua käymällä syömässä ja juomassa läheisen Universal CityWalk ruokailupaikkojen puitteissa.

3) Gatorland

Gatorland Orlando Yhdysvallat.

Gatorlandia kutsutaan usein Orlandon parhaaksi puolipäivänähtävyydeksi, ja puoli päivää kuluukin tämän alligaattoripuiston merkeissä nopeasti ja jännittävissä merkeissä.

Kohteena Gatorland esittelee Floridan osavaltiolle ominaista ja kuuluisimpaa eläimistöä, kohokohtina luonnollisesti paikan nimeen mukaan otetut alligaattorit.

Kokonaisuuteen kuuluvat erilaisten eläintenkäsittelijöiden show-ohjelmat iltapäivisin, vesipuistohuvituksia, sekä Screamin’ Gator Zipline zipline, jossa liut köysirataa pitkin hieman alle 50 km/h vauhtia elävien alligaattoreiden ja krokotiilien ylitse.

Gatorland on aktiivinen yöaikaankin. Näihin öisiin aktiviteeteihin kuuluu mm. Gator Night Shine, jossa vierailijat pääsevät katsomaan alligaattoreiden öisiä toimia lähietäisyyksiltä.

4) Magic Kingdom Park

Magic Kingdom Park Orlando Yhdysvallat.

Magic Kingdom on huvipuistoklassikko, Walt Disney Worldin ensimmäinen teemapuisto maailmassa, joka on yhtä ajankohtainen nykyään kuin aina ennenkin.

Huvipuistoa on jälleenrakennettu ja modernisoitu useaan otteeseen vuosien varrella, uusimpina lisäyksinä esimerkiksi Seven Dwarfs Mine Train (Seitsemän kääpiön kaivosjuna) huvipuistoajelu, Fantasylandin laajennusosa, sekä paljon muuta.

Magic Kingdomiin kuuluu tietysti aina mielenkiintoinen Tuhkimon alkuperäinen palatsi, Space Mountainin sisätiloissa menevä uskomaton vuoristorata, sekä perheen pienimpien kestosuosikki “It’s A Small World”, joka ilahduttaa lapsia, aikuisia, ja isovanhempia, jotka muistavat omat käyntinsä vuosikymmenten takaa.

Disneyn taikaan kuuluu lisäksi jokailtainen ilotulitus ja aluetta kiertelevät kaikkien rakastamat Disneyn suosikkihahmot Aku Ankasta Hessu Hopoon ja prinsessoihin ja prinsseihin saakka, joiden kanssa perheet voivat ottaa valokuvia ja ikuistaa maagisia, unohtumattomia hetkiä.

5) Universal Studios Florida

The Wizarding World of Harry Potter Diagon Alley Universal Studios Florida Yhdysvallat.

Universal Studios Florida on yksi maailman suosituimpia teemapuistoja, jonka suosiota on kasvattanut kesästä 2014 myös Harry Potter maailmaan sijoittuva “The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley” osio.

Harry Potter teema-osio huvipuistoa sisältää huvipuistolaitteita kuten “Harry Potter and the Escape from Gringotts” ja runsaasti muita Harry Potter faneille suunnattuja laitteita ja nähtävyyksiä.

Muita teemapuiston kohokohtia ja parhaita huvipuistolaitteita ovat esimerkiksi “Despicable Me Minion Mayhem”, “Revenge of the Mummy”, ja “Transformers”, joista kukin on maailmanluokan huvipuistokokemus.

Universal Studios Floridassa voit viettää aikaa myös Springfieldissä ja Simpsons-sarjakuvaperheen parissa, seikkailla 3D-maailmassa Hämähäkkimiehen seurassa, ja kokeilla huvipuiston kaikkia jännittäviä vuoristoratoja.

6) Universal CityWalk

Universal CityWalk on yli 12 hehtaarin kokoinen kompleksi täynnä lukuisia ravintoloita ja ruokailupaikkoja, yökerhoja, teattereita, live-viihdykkeitä, sekä shoppailupaikkoja, joiden parissa viettää helposti koko iltapäivän yön tunneille saakka.

CityWalkiin lukeutuu niin rennompia kuin fine dining -ravintoloitakin, mukaanlukien Nascar Cafe ja Emeril’s, tarjoten vaihtoehtoja kaikille budjeteille ja makunystyröiden preferensseille.

Live-viihdykkeisiin kuuluvat julkkisesiintymiset, ruoanlaitto-demonstraatiot, sekä koomiset katuperformanssit, jotka viihdyttävät pitempäänkin.

Kun yö lähestyy, voit tanssia aamuun asti jossakin CityWalkin monista yökerhoista, tai vain pohtia päivän tapahtumia yhdessä alueen rennoista baareista drinkkien ääressä.

7) Warbird Adventures

Warbird Adventures Orlando Yhdysvallat.

Warbird Adventures tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea historiaa niin läheltä kuin se on mahdollista, lentäen taivaiden halki kuin toisen maailmansodan lentäjä-ässä pohjois-amerikkalaisen T-6 Texan hävittäjäkoneen kyydissä.

Tämä lentokone on itse asiassa samaa mallia, jossa suurin osa liittoutuneiden lentäjistä sai koulutuksensa, mutta räätälöitynä antamaan turisteille parhaan mahdollisen kokemuksen.

Voit valita kokemuksesi aina tasaisesta, rennosta näköalalennosta huikeaan akrobatialentokokemukseen saakka. Lentokokemusten pituudet vaihtelevat 15 minuutista tuntiin saakka.

Voit maustaa Warbird Adventures elämystä vierailemalla lisäksi läheisellä Kissimmee Air Museum museossa.

8) Orlando Science Center

Orlando Science Center tiedekeskus Yhdysvallat.

Orlando Science Center – Orlandon tiedekeskus – on ideaali paikka viettää lomapäivä, lasten kanssa tai ilman lapsia.

Tiedekeskuksesta löytyy muun muassa 3D-elokuvia ja planetaario-ohjelmia, korkeuksiin kohoavia dinosaurusten luurankoja ja avaruuden ihmeitä, neljän kerroksen verran interaktiivisia tiedenäyttelyitä, eläviä eläimiä, sekä vaihtuvia, teemallisia näyttelyitä.

Voit esimerkiksi kokea kategoria 1:n myrskytuulien voiman henkilökohtaisesti, nähdä alligaattorien syöttämistä livenä, löytää aitoja meren hirviöitä, jotka hallitsivat esihistoriallisia meriä, sekä kokea jättikankaalta esitetyn elokuvan tai laser-shown Dr. Phillips CineDomen tiloissa.

Voit lisäksi suunnitella taivaankatseluun varatun SkyWatch -illan Crosby Observatorion puitteissa.

9) Forever Florida

Forever Florida Orlando Yhdysvallat.

Forever Florida vie sinut ajassa taaksepäin Floridaan ilman teemapuistoja, shoppailukeskuksia, ja rantabulevardien pilvenpiirtäjiä.

Kyseessä on 1900 hehtaarin kokoinen villieläinten suojelualue yhdeksällä subtrooppisella ekosysteemillä, toimien kotina alligaattoreille ja mustille karhuille, valkohäntäpeuroille, sekä sadoille lintulajeilla ja jopa uhanalaiselle ja ihmisiä karttelevalle Floridan pantterille.

Mikäli huikea valikoima värikkäitä lintuja ja niiden hauskojen temppujen seuraaminen ei tee sinuun vaikutusta, puistosta löytyy myös “Zipline Adventure”: Yhdysvaltojen ensimmäinen zipline-köysirata-vuoristorata.

Huikean kokemuksen antava Zipline Adventure on epäilemättä jännittävä, mutta alue on yhtä mielenkiintoinen maan tasaltakin, jossa vaihtoehtoihin lukeutuvat kävelyn ohella ratsastuskierrokset sekä kaikenikäisille soveltuva Coach Safari -safariajelu.

10) Disney Springs

Aikaisemmin Downtown Disney nimellä tunnettu huvi-alue on kotipaikka useille Orlandon nähtävyyksien ja kokemuksien helmille, mukaanlukien Cirque du Soleilin “La Nouba”, T-Rex Cafe, sekä World of Disney, lukuisien ravintoloiden ja myymälöiden lisäksi.

Voit nauttia huikeista ruokailuelämyksistä esimerkiksi Morimoto Asia ravintolassa, merenrantanäkymiä tarjoavassa Boathousessa, mutta myös rentoa meininkiä edustavissa Jock Lindsay’s Hangar Barissa ja Dockside Margaritas baarissa.

Disney Springsin puitteissa on helppo saada rahaa kulumaan, sillä paikan erinomaiset myymälät tarjoavat kaikenlaisia maailman-brändejä ja huipputuotteita ostettavaksi, esimerkkeinä Havianas ja Art of Shaving.


Disneyn operoimana paikkana löydät täältä myös huikean määrän eksklusiivista Disney-aiheista tavaraa.