Osakan parhaat nähtävyydet

Katsaus Japanin Osakan kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Ame-Mura, Osakan historiamuseo, sekä HEP Five maailmanpyörä.

Osaka on lomakohde, johon on mahdotonta kyllästyä, sillä kaupunki sisältää niin monipuolisen valikoiman ainutlaatuisia nähtävyyksiä.

Osaka Japani.

Monen kävijän käyntilistan huipulla on esimerkiksi Kaiyukan Osaka meriakvaario, joka on lajissaan yksi maailman suurimmista.

Universal Studios Japan ja Tokyo Disney Resort, jotka sijaitsevat itäisen Osakan lahden puitteissa, ovat myös huippusuosittuja kohteita alueella.

Perinteisimpiin vierailukohteisiin kuuluvat muun muassa Itämaisen keramiikan museo (Museum of Oriental Ceramics) Naka-no-shima puistossa sekä kaupungin kuuluisa Osaka-jo linnamuseo.

Jos etsit Japanin matkaltasi jotakin epätavanomaisempaa ja hauskaa kokemusta, yksi tällaisista vaihtoehdoista on vaikkapa Ikedan Instant Ramen Museum.

1) Osakan kunnallinen taidemuseo (Osaka Municipal Museum of Fine Art)

Yli 8000 taideteosta sisältävä Osakan kunnallinen taidemuseo on keskeinen nähtävyys taiteesta pitäville vierailijoille.

Museon hienot kokoelmat sisältävät klassisia japanilaisen taiteen, modernin japanilaisen taiteen, sekä lakattujen esineiden töitä 1100-1300-luvuilta.

Japanilaisten teosten ohella museossa on näytillä mahtava kokoelma kiinalaisia maalauksia, esineitä, ja kalligrafisia töitä.

Osa näyttelyesineistä on luokiteltu Japanin kansallisaarteiksi tai maan tärkeiksi kulttuuri-omaisuuksiksi.

2) Amerikamura

Amerikamura, tai amerikkalainen kylä, on paikka, jos haluat kokea Osakan trendikästä, nykyaikaista nuorisokulttuuria.

Paikka sai nimensä niistä ensimmäisistä kaupoista, jotka myivät halpoja amerikkalaisia vaatteita ja asusteita, mutta sittemmin Amerikamura on kehittynyt erittäin suosituksi shoppailukohteeksi trendikkään muodin suhteen, tarjoten yli 3000 myymälän valikoiman.

Alueeseen kuuluu myös monipuolinen valikoima kahviloita, baareja, ja ravintoloita.

Vaikka paikan nimi onkin “amerikkalainen kylä”, kokemuksena se edustaa ainutlaatuista japanilaista nähtävyyttä.

3) Osakan historiamuseo (Osaka Museum of History)

Osakan linnan laitamilla sijaitseva Osakan historiamuseo esittelee kaupungin elämää koko sen 1400-vuotisen historian ajalta.

Kukin museon kerros kertoo yksityiskohtaisesti Osakan historian eri periodeista, alkaen tuoreimmista aikakausista alakerroksissa, kehittyen historillisimpiin periodeihin yläkerroksissa, ja kulminoituen täysikokoiseen kuninkaallisen Naniwanomiyan palatsin osittaiseen replikaan ylimmässä kerroksessa.

Museon parhaimpaan antiin kuuluvat mm. sen luonnollista kokoa olevat näyttelyt, mielenkiintoiset valokuvat kaupungin menneisyydestä, filmit, ja miniatyyrit.

4) HEP Five maailmanpyörä

HEP Five maailmanpyörä Osaka Japani.

Erinomaisella paikalla, Osaka Stationin vieressä sijaitseva suurikokoinen HEP Five maailmanpyörä tarjoaa upeat näkymät koko kaupunkiin.

Maailmanpyörä on suuren kauppakeskuksen puitteissa, jossa myymälävalikoima kattaa sekä länsimaisia että japanilaisia tuotteita kauppaavat myymälät, kuin myös suuren vapaa-ajan viihteen pelihallin.

HEP Five maailmanpyörän gondolat ovat viihtyisiä, ilmastoituja tiloja, joissa on mukava viettää sen 15-minuuttia kestävä näköala-ajelu.

5) Itämaisen keramiikan museo (Museum of Oriental Ceramics)

Naka-no-shiman, Osakan vanhimman puiston puitteissa sijaitseva Itämaisen keramiikan museo sisältää arvokkaan kokoelman hienoa keramiikkaa, joka on kokonaisuutena yksi koko maailman huomattavimmista lajissaan.

Nähtävillä on muun muassa korealaista celadon keramiikkaa, kiinalaista keramiikkaa Song- ja Ming-dynastioiden periodeilta, sekä japanilaisen Edo-periodin Arita-keramiikkaa, joita esitellään taitavasti luonnonvalossa ja tietokoneella ohjatun luonnonvalosimulaation avulla.

Sinun kannattaa varata puolesta tunnista tuntiin nähdäksesi museon parhaimmat osiot yksityiskohtaisesti.

6) Umeda Sky Building – Floating Garden Observatory

Yhdet parhaimmat panoramiset näkymät Osakan kaupunkiin ovat tarjolla Umeda Sky Buildingin, yhden kaupungin moderneimman pilvenpiirtäjän, 39. kerroksen “Floating Garden Observatory” innovatiiviselta näköalatasanteelta käsin.

Pääset yläkerroksiin, kaikkiaan 167 metrin korkeuteen, nopeasti liikkuvan lasiseinäisen hissin avulla, jossa odottaa Umeda Sky Buildingin “kelluva observatorio” kahden tornitalon välissä.

Observatorio on suosittu käyntikohde sekä paikallisten että turistien keskuudessa päiväsaikaan että illan pimeyden laskeudettua.

7) Shitennoji-temppeli

Shitennoji-temppeli on Japanin vanhin pyhä rakennuspaikka, jonka alkuperäinen temppeli valmistui vuonna 593 jKr.

Kohokohtiin kuuluvat Kultaisen pääsalin ohella muun muassa viisikerroksinen pagodi sekä vuodelta 1294 peräisin oleva historiallinen kiviportti.

Temppeliä ympäröivät viheriäät maa-alueet, josta löytyy rauhallisia japanilaisia maisemapuutarhoja täynnä hoidettuja pensasryhmiä, puroja, sekä vesiputouksia.

8) Universal Studios Japan

Universal Studios Japan Osaka.

Viehättävän Osakan lahden alueella sijaitseva Universal Studios Japan on kaikenikäisten kävijöiden suosikkikohde, tarjoten elokuvateemaisia huvipuistolaitteita, live-viihdykkeitä, ravintoloita, ja myymälöitä.

Huvipuistokäyntiin kannattaa varata kokonainen päivä aikaa, voidaksesi nauttia Hollywoodin ilmapiiristä kohokohdissa, kuten Jurassic Park, Spider-Man, ja Shrek 4-D Adventure, joissa teknologia tuo filmeistä tutut hahmot eloon.

Universal Studios Japanin kohokohtiin kuuluvat myös elokuvasetit, jotka antavat vilauksia Hollywoodin päivittäisistä kulissien takaisesta toiminnasta.

9) Osaka Aquarium Kaiyukan

Osaka Aquarium Kaiyukan esittelee henkeäsalpaavalla tavalla merellistä elämää, sisältäen kohokohtana maailman suurimman meriakvaarion.

Paikan suosituimpiin osioihin sen 15 luonnollisen elinympäristön ja 35 000 yksilön joukossa lukeutuvat varsinkin “japanilainen metsä”, valashait, arktisten alueiden pingviinit, sekä jättiläishämähäkkiravut.

Rakentaessaan Osakan meriakvaariota, sen suunnittelijat halusivat, valtavien lasiseinien avulla, saada aikaan tunteen, että vierailijat olisivat keskellä näitä ihmeellisiä meren otuksia.

Osaka Aquarium Kaiyukanin kiertämiseen kannattaa varata ainakin muutama tunti aikaa. Voit tutustua paikkaan myös opastettujen, lisämaksusta tarjolla olevien kiertokäyntien myötä.

10) Osakan linna

Osakan linna, joka on yksi kaupungin pidetyimmistä nähtävyyksistä, on tuoreempi jälleenrakennus 1580-luvulla rakennetusta valmistuneesta alkuperäisestä linnasta.

Jälleenrakennettu versio valmistui kokonaisuudessaan vuonna 1931.

Linnan vaikutuksen tekevät kivimuurit, elegantit kultalehtiset koristelut, ja kuparikattorakenteet ovat hieno kunnianosoitus Osakan menneisyydelle.

Rakennukseen kuuluu seitsemän kerroksisen tornin huipulla oleva observatorio, josta on upeat panoramiset näkymät linnaa ympäröivään alueeseen.

Osakan linnan tiloissa oleva museo kertoo puolestaan videoiden, pienoismallien, ja esineistön avulla paikan asukkaista vuosien varrella.


Nähtävyydessä käydessäsi sinun kannattaa tutustua myös sen viehättäviin puistoihin, jotka tarjoavat täydellisen kohteen idylliselle iltapäiväkävelylle.