Ottawa Kanada nähtävyydet

Ottawa Kanada nähtävyydet parhaimmistoa ovat Parliament Hill, Museum of Civilization museo, Chateau Laurier, Byward Market ostosalue, sekä Rideau Canal kanaaliristeily.

Parliament Hill (parliamenthill.gc.ca) parlamenttirakennus kompleksi on Kanadan hallinnollinen ydin, sijaiten Ottawa joen rannalla, lähellä Ottawan keskustaa.

Parlamenttirakennuksia on kolme, joista tutustumaan pääsee sen päärakennukseen. Rakennukset ovat poliittisen merkityksensä lisäksi myös dramaattisia arkkitehtuuriltaan, ollen yksiä parhaista uugotiikan tyylisuunnan rakennelmista Pohjois-Amerikassa.

Päärakennukseen voi tutustua ilmaisella kierroksella, jonka pituus riippuu talossa tapahtuvasta samanaikaisesta toiminnasta, mutta tyypillisesti pituus on noin 20-60 minuuttia. Vuosittain yli kolme miljoonaa vierailijaa tutustuu taloon ja sen toimintaan.

Museum of Civilization museo (www.civilization.ca) kertoo Kanadan historian alkaen alkuperäiskansojen muutosta yli Beringin salmen aina Eurooppalaisen muuton alkuun aina Viikinki-ajasta noin 1000 j.Kr. ja Brittien ja Ranskalaisten tuloon 1500-luvulta eteenpäin.

Museon kohokohtia ovat sen erilaiset historialliset esineet, jotka vaihtelevat aina täysikokoisesta Salish intiaanien toteemi paalusta aina pienen preeria kylän jälleenrakennelmaan.

Museo sijaitsee Ottawa joen rannalla, vastapäätä Parliament Hilliä. Museolla on lähellä sijaitseva sisarmuseo, Canadian War Museum (Kanadan Sotamuseo), joka kertoo Kanadan roolista maailman eri sodissa, ja johon voit ostaa yhteislipun.

Chateau Laurier (www.fairmont.com/laurier/), joka sijaitsee myös aivan Parliament Hillin vieressä, on yksi Kanadan “grand old hotel” hotelleista, ja Ottawan vanhin ja kuuluisin luksus hotelli sekä yksi sen maamerkeistä.

Vaikuttava rakennus on tehty kalkkikivestä ja tehty parhaimpien palatsimaisten French château rakennusten tyyliin.

Koska palatsi toimii hotellina, paras tapa tutustua siihen on yöpyä rakennuksessa. Eri huoneista kannattaa varata huone joka ylikatsoo länteen, sillä niistä on upea näkymä Rideau Canal kanaalin sulkuihin sekä dramaattisiin parlamentti rakennuksiin.

Ottawa Kanada nähtävyydet kohokohtia on myös Byward Market ostosalue (www.byward-market.com), joka on suosituin Ottawan keskustan ostosalueista, sijaiten itään Rideau Canal kanaalista ja Chateau Laurierista.

Kesäisin alue tarjoaa tuoreita maataloustuotteita ja kukkia katukauppiaiden toimesta, joista kuuluisin tuoteryhmä ovat kuuluisa kanadalainen vaahterasiirappi.

Iltaisin alue on Ottawan ykkösalue viihde-elämän suhteen, ja sieltä löytyvät parhaat ravintolat, pubit, ja baarit.

Rideau Canal kanaaliristeily (www.pc.gc.ca/lhn-nhs/on/rideau/default.asp) on historiallinen risteily joka on mahdollista tehdä Ottawasta aina Kingstoniin, Ontario järvelle, saakka, maksimissaan 202 km matkan.

Rideau Canal on ollut avoinna vuodesta 1832, ja nykyisin se on avoinna laivaliikenteelle vain kesäisin toukokuun 20:stä lokakuun 12. päivään saakka.

Voit tehdä risteilyn joko lähialue risteilynä tai pitempänä kanaaliristeilynä vaikka koko matkan Kingstoniin, joka kestää noin kolme päivää.


Yhtiöitä jotka tarjoavat näitä risteilyjä ovat mm. Paul’s Boat Cruises (www.paulsboatcruises.com/rideau_can.htm), ja Ontario Waterway Cruises (www.ontariowaterwaycruises.com).