Palm Beachin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Floridan osavaltion Palm Beachin kunnan parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Henry Morrison Flagler -museo, Norton taidemuseo, sekä Jonathan Dickinson State Park.

Palm Beachin kunta sisältää monta maailmanluokan nähtävyyttä, kokemuksia, jotka kuuluvat olennaisesti Floridan lomaan.

Alueelta löytyy muun muassa hieno eläintarha, upeita museoita, sekä laaja valikoima kulttuuri-aktiviteetteja.

Voit lomasi aikana tutustua myös kilometrien ja kilometrien pituiseen suurenmoiseen Palm Beachin rantaviivaan, luontoon, ja maailmanluokan golf-ratoihin.

Palm Beach Florida Yhdysvallat.

Jos olet tulossa lomalle koko perheen kanssa, yksi keskeisistä nähtävyyksistä on Palm Beachin eläintarha.

Palm Beach Zoo on luonteeltaan puolipäivä-nähtävyys, joka pitää niin perheen nuorempien kuin aikuistenkin mielenkiinnon yllä koko vierailun ajan.

Pelkkä eläinten suuri määrä ja informaatiota täynnä olevat näyttelyt pitävät mielet ja kamerat aktiivisena käynnin puitteissa.

Mikäli olet yhtään tyypillinen Floridan matkaaja, hauskanpito auringossa on olennainen osa matkaohjelmaa.

Tässä suhteessa vaikkapa Lake Worth (jonka asukkaista 2,57% puhuu suomea ensimmäisenä kielenään) omaa erinomaisen julkisen rannan ja uima-altaan, jossa voit välttää niin parkkeerausongelmat kuin massaturismin huonot puoletkin.

Auringon ohella alueelle tuo paljon turisteja Palm Beachin Roger Dean Stadium.

Jokaisen helmikuun ja maaliskuun aikana baseballin ammattilaisjoukkueita tulee Roger Dean -stadionille kevätharjoittelua varten sekä pelaamaan näytösotteluita osana runkosarjan alkamiseen valmistautumistaan.

Helmi-ja maaliskuu ovatkin erinomaisia ajankohtia Palm Beachissa tavata näitä ammattilaisia baseball-pelaajia, kerätä nimikirjoituksia, ja ottaa ikimuistoisia valokuvia. Myöhemmin vuodesta stadion toimii kotikenttänä kahdelle alemman sarjan baseball-joukkueelle.

Palm Beach on kaiken muun ohella erinomainen kohde tutustua floridalaiseen luontoon. Tässä suhteessa sinun kannattaa pakata mukaan kamera sekä selkäreppu, ja suunnata johonkin seudun monista julkisista puistoista ja niiden patikointipoluista.

1) Henry Morrison Flagler -museo (Henry Morrison Flagler Museum)

Henry Morrison Flagler -museo, joka toimii Standard Oil öljy-yhtiön perustajan Henry Flaglerin vaimolleen vuonna 1902 rakennuttamassa palatsissa, jälleenluo varhaisen 1900-luvun aikaisen luksuksen ja loistokkuuden.

Tämä Beaux-Art tyylinen rakennus pelastettiin purkamiselta Flaglerin sukulaisen toimesta vuonna 1959, jonka jälkeen paikka entisöitiin sen alkuperäiseen, upeaan kuntoonsa.

Nykyään rakennuksen monet huoneet sisältävät koristeellista arkkitehtuuria, kuninkaallisia kalusteita, sekä vauraan valikoiman taidetta.

Museoon kuuluvat näyttelyt Floridan itärannikkoa pitkin kulkeneesta rautatiestä (jonka Flagler ideoi ja rahoitti) tarjoavat katsauksen Floridan varhaiseen toimintaan pyrkimyksessään tulla yhdysvaltalaisen turismin ja maatalouden keskukseksi.

Flaglerin henkilökohtainen rautatievaunu on myös osa näyttelyä, ja siihen voi käydä tutustumassa sisältäkäsin.

2) Norton taidemuseo (Norton Museum of Art)

Norton taidemuseo Palm Beach Florida Yhdysvallat.

West Palm Beachin Norton taidemuseosta on tullut vuosien myötä yksi Floridan tärkeimmistä kulttuurikeskuksista.

Museo on kerännyt kokoelmiinsa mahtavan kokoelman teoksia, mukana töitä muun muassa Henri Matisselta, Claude Monetilta, sekä Pablo Picassolta.

Taidemuseon johto on myös aktiivinen siinä mielessä, että Amerikan itärannikkoa kiertävät merkittävät taidenäyttelyt tekevät pysähdyksen lähes poikkeuksetta myös West Palm Beachissa, paikallisten osoittaessa hyväksyntänsä toiminnalle tulemalla näyttelyihin isoilla joukoilla.

Voit tutustua museon näyttelyihin itsenäisesti tai osana opastettua kierrosta tiloihin.

Torstait ovat erikoispäiviä museossa, sillä tällöin järjestetään “Norton after Dark”, jossa näyttelyihin yhdistetään sisäpihan puitteissa musiikkiesityksiä.

Museon tiloista löytyy ravintola, jossa vieraat voivat tyydyttää nälkänsä ja levähtää ennen seuraavaan nähtävyyteen siirtymistä.

3) Ann Norton veistospuutarhat (Ann Norton Sculpture Gardens)

Ralph Norton, joka perusti Norton taidemuseon, omisti veistospuutarhan sisältämän talon toisen vaimonsa, Ann Nortonin kanssa, ja juuri Annin tekemät työt ovat esillä osana tätä hienoa kokonaisuutta.

Ann Nortonin toteuttamia veistosteoksia löytyy hajallaan läpi talon ja puutarhojen, jotka luotiin sekä esityspuitteiksi taiteelle että luomaan turvapaikka paikallisille linnuille.

Useat töistä tulevat esiin osana maisemaa löydöksinä, sillä ne on asetettu yli 300 palmupuun yksilön kokoelman puitteisiin.

Teokset on valmistettu pääasiassa pronssista, kivestä, ja puusta, osan ollessa jopa 3,6 metriä korkeita kokonaisuuksia.

4) Palm Beachin eläintarha & luonnonsuojeluyhdistys (Palm Beach Zoo & Conservation Society)

Palm Beachin eläintarha sai alkunsa vaatimattomana muutaman maatila-eläimen näyttelynä, mutta siitä on kasvanut vuosien kuluessa satojen eläinlajien upea nähtävyys 9,3 hehtaarin kokoisella maa-alueella.

Palm Beach Zoon asukkaisiin kuuluu mm. mustia karhuja, jaguaareja, arapapukaijoja, emulintuja, villikalkkunoita, tiikereitä, apinoita, panttereita, kenguruita, laiskiaisia, pythonkäärmeitä, alligaattoreita, sekä kilpikonnia.

Eläintarhan Florida-näyttelyosio esittelee osavaltiolle luonteenomaisia olioita ja kasveja, tarjolla ollessa myös erikoisnäyttely Pohjois-Amerikan alueella esiintyvistä amerikansaukoista, niiden tavoista ja aktiviteeteista.

Toisin kuin useat muut urbaanit kaupunkilaiseläintarhat, Palm Beach Zoo on maksimissaan puolen päivän mittainen nähtävyys, joten perheen pienimmät eivät ehdi väsyä ja kyllästyä paikan kiertämisen aikana.

5) Roger Dean Stadium

Roger Dean Stadion on urheiluareena, joka sijaitsee muutamia maileja Palm Beachista eteenpäin.

Urheilukompleksi on kuuluisa siitä, että se toimii vuosittain baseballin MLB-ammattilaisseurojen St. Louis Cardinalsin ja Miami Marlinsin kevätharjoituskauden paikkana helmikuun ja maaliskuun ajan.

Myöhemmin vuodesta stadionista tulee kotikenttä baseballin paikallisjoukkueille Palm Beach Cardinals sekä Jupiter Hammerheads, jotka molemmat pelaavat baseballin alasarjoissa.

Ammattilaisjoukkueiden kevätharjoituskauden aikana baseball-fanit ympäri maata suuntaavat Floridaan tapaamaan suosikkipelaajiaan ja seuraamaan näiden harjoituspelejä erinomaisissa puitteissa.

Vaikka et näkisikään MLB-ammattilaisseurojen harjoitusotteluita Roger Dean areenalla, myös paikallisjoukkueiden baseball koti-ottelut ovat näkemisen arvoisia, periamerikkalaisia urheilukokemuksia.

6) Mounts kasvitieteellinen puutarha (Mounts Botanical Garden)

Mounts kasvitieteellinen puutarha kattaa noin 5,6 hehtaarin kokoisen alueen, ja sisältää aidon aarrearkun kasveja, jotka menestyvät Etelä-Floridan leudossa ilmastossa.

Kuudelta eri mantereelta puutarhaan tuodut kasviyksilöt osoittavat sen, kuinka monipuoliset kasvuolosuhteet ovat alueella, ja vierailijat voivat tutustua kiertämällä näihin monenlaisia käyttötarkoituksia omaaviin kasveihin.

Keskeinen osa näyttelyissä on Floridalle ominaisimmissa kasveissa, jonka takia vierailijat usein saavat inspiraatiota omiin puutarhoihinsa paikan kiertämisen aikana.

Osa kasvitieteellisen puutarhan toimintaa ovat erikoistapahtumat ja kasvien myynnit, joissa kävijät voivat ostaa taimitarhakasveja ja koristeellisia puutarhan somisteita kotiinsa.

Jos sinulla on kysyttävää puutarhanhoidosta, alueella toimivat mestaripuutarhurit ovat valmiina vastaamaan kaikkiin esiin nouseviin kysymyksin, jonka ohella puutarhalla on kattava kirjakauppa, josta saat ostettua tietoa puutarhanhoidosta kotiinviemisiksi.

7) Loggerhead merellisen elämän keskus (Loggerhead Marinelife Center – Juno Beach)

Loggerhead Marinelife Center, eli Loggerhead merellisen elämän keskus, on pienikokoinen museo, jonka toimintatarkoitus on suojella merellistä elinympäristöä ja siinä asuvia olioita, etenkin merikilpikonnia.

Museon sisältä löydät interaktiivisia näyttelyitä, joiden tarkoitus on kertoa paikallisesta ympäristöstä, kun taas ulkotiloissa olevat luontopolut vievät sinut tämän ympäristön luo henkilökohtaisesti.

Keskusta ympäröivä alue on suosittua pesintäpaikkaa muun muassa valekarettikilpikonnille, merinahkakilpikonnille, sekä liemikilpikonnille, ja tämän pesintäkauden huippusesonkina Loggerhead Marinelife Center järjestää opastettuja kävelykierroksia rannalle tätä pesintää seuraamaan.

Varaukset näille suosituille kävelykierroksille alkavat vuosittain toukokuun ensimmäisenä päivänä, ja paikat myydään yleensä loppuun nopeasti.

8) Jonathan Dickinsonin osavaltiopuisto (Jonathan Dickinson State Park)

Jos ulkoilma-aktiviteetit ovat sinulle ominaisinta tekemistä, Jonathan Dickinsonin osavaltiopuisto tarjoaa monipuolisesti viihdykettä lomasi puitteisiin.

4451 hehtaarin kokoinen puisto sisältää avaria tiloja patikointiin, leiriytymisiin, pyöräilyyn, ja piknik-ateriointeihin jylhissä Floridan maisemissa.

Koska Loxahatchee-joki virtaa puiston läpi, voit osallistua alueella myös erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten kanoottimelontaan ja kalastamiseen.

Oheispalveluina tässä luonnonpuistossa ovat muun muassa hyvässä kunnossa pidetyt luontopolut, venevuokraukset, sekä opastetut kierrokset Loxahatchee-joelle.

9) Kravis Center for Performing Arts

Kravis Center for Performing Arts on esittävien taiteiden keskus, jonka ohjelmistosta löytyvät paikan omat versiot Broadway-teatterinäytelmistä, konsertteja, sekä valikoima paikallisen yhteisön toimintaan liittyviä ohjelmia, kuten kesäisiä taideleirejä.

Vaikka keskuksen toiminnan ydin on vakavissa performansseissa, toimintaan kuuluu mukaan myös kevyempi puoli. Tästä esimerkkinä on mm. Family Fare -ohjelma, joka toimii lapsille johdantona teatterin maailmaan, sisältäen tanssia, komediaa, ja musiikkia.

Ennenkuin tulet lomalle Palm Beachin seudulle, sinun kannattaa tarkistaa Kravis Centerin ohjelmisto, sillä usein paikka tarjoaa suurten, kansainvälisesti tunnettujen nimien performansseja.

10) The Breakers

The Breakers on vuonna 1926 valmistunut Palm Beachin maamerkki ja kunnianosoitus Henry Morrison Flaglerille, miehelle, joka auttoi alueen rakentamisessa.

Äveriäästi koristeltu, hotellina toimiva rakennus on rakennettu italialaiseen renessanssityyliin, sisältäen käsinmaalattuja sisäkattoja, flaamilaisia kuvakudoksia, venetsialaisia kattokruunuja, sekä upea valikoima taideteoksia ja arvohuonekaluja.

Hotellin vieraat pääsevät käyttämään The Breakersin ravintoloita, uima-altaita, tenniskenttiä, golf-ratoja, kuntosalia, sekä päiväkylpylää.

Muita oheispalveluita ovat mm. concierge, lastenohjelmat, sekä liikekeskus.

Ilmastoidut huoneet, joita on yhteensä 572 (mukaanlukien 57 sviittiä) omaavat luksusmaisen sisustuksen, mukana kaapeli-TV, minibaari, hiustenkuivaaja, tallelokero, internet-yhteys, ja paljon muuta.


Jos olet järjestämässä yritystilaisuutta tai muuta tapahtumaa Palm Beachissa, The Breakers on hyvä tilavaihtoehto, sillä sen tapahtumatiloihin mahtuu maksimissaan 1500 vierasta.