Paras ryppyvoide

Paras ryppyvoide tuotteisiin kuuluvat muun muassa Oil of Ulayn Regenerist sekä Boots no. 7.

Näistä Oil of Ulayn Regenerist osallistui yhdysvaltalaisen Consumer Reviews kuluttajalehden ja sen takana olevan kuluttaja yhdistyksen testiin, jossa testattiin ryppyvoiteiden tehokkuutta.

Oil of Ulay Regenerist voitti kyseisen testin, jättäen jälkeensä tuotteita, joiden hinta oli huomattavasti korkeampi. Oil of Ulayn tuotteen vaikuttava ainesosa, joka keskeisesti oli voiton takana perustuu pentapeptidi teknologiaan.

Erilaisia pentapeptideihin perustuvia ainesosia, joilla on havaittu olevan ikääntymisen merkkejä vähentäviä vaikutuksia ovat mm. Matrixyl sekä Argireline.

On huomattavaa että vaikka Regenerist voitti kyseisen tutkimuksen, tutkimuksen tehneiden päällimmäinen suositus ikääntymisen merkkien ilmaantumisen estämiseksi oli runsas aurinkosuojavoiteen käyttö auringonsäteiden tuomaa ikääntymistä vastaan.

Boots no. 7 on Brittiläisessä Boots kemikalio kaupoissa myytävä voide, joka voitti BBC:n Horizons tiedeohjelman testin joka tehtiin Manchesterin Yliopiston avulla.

Ohjelman tarkoitus oli alunperin osoittaa että ryppyvoiteet ja niiden mainonta ovat liioittelevia, eivätkä tuotteet toimi niin hyvin kuin luvataan.

Tutkijoiden hämmästykseksi Boots no. 7 oli ainoa joka täytti mainontansa lupaukset.

Voiteen vaikutusta iholla verrattiin tutkimuksessa jopa osittain reseptillä myytävään A vitamiinijohdannaiseen voiteeseen, joka on tunnetuin merkittävästi ryppyihin vaikuttava tuote voidemuodossa.


Ohjelman julkaisun jälkeisenä päivänä Bootsin liikkeisiin oli pitkiä jonoja kautta Britannian, ja kyseistä tuotetta valmistava tehdas joutui lisäämään huomattavasti tuotantoaan vastatakseen kasvaneeseen myyntiiin.