Parga Kreikka nähtävyydet

Parga Kreikka nähtävyydet parhaimmistoa ovat Venetsialainen linnoitus, Valtos ranta, käynti Styks-joella (Aheron-joki), laivaristeily Paxin saarille, ja Meteoran luostarit.

Venetsialainen linnoitus on yksi jäänne Venetsian valtakunnan, joka perusti kaupungin 1300-luvulla, jälkeensäjättämästä perinteestä.

Linnoitus rakennettiin Venetialaisten alueen valtakaudella 1500-luvulla, suojaksi hyökkäyksiä vastaan, joita alueelle oli historiallisesti tullut Normandialaisilta, ristiretkiläisiltä, ja Turkkilaisilta.

Linnoituksesta on nykyään jäljellä rauniot, ja niillä käynti on mukava tapa yhdistää nähtävyydellä käynti tutustumiseen alueen kauniisiin kävelypolkuihin.

Linnoitukselta on upeat näkymät muun muassa yli Pargan rantojen pitkälle merelle saakka.

Valtos ranta, joka on yksi Pargan kolmesta päärannasta, sijaitsee aivan Venetsialaisen linnoituksen vieressä.

Ranta muistuttaa levittäytyvää valkoisesta korallista kaulakorua, ja se on monen Pargan kävijän suosikkiranta, tarjoten upean rannan ja kuvankauniin ympäristön.

Ranta on melko pitkä, joten sillä on suosituimpinakin turistikausina yleensä hyvin tilaa, ja pääset rannalle helposti kävelymällä keskustasta.

Ranta on historiallisesti tunnettu paikkana, jonka edustalla muinaisen Rooman keisari Augustus laski ankkurin, löytääkseen Marcus Antoniuksen ja Kleopatran.

Muut Pargan rannat ovat nimeltään Krioneri ja Lichnos, ja lähialueilta löytyvät myös Amoudia ranta, etelään Pargasta, ja Agia Paraskevi sekä Karavostasi rannat pohjoiseen.

Parga Kreikka nähtävyydet suosikkeihin kuuluu myös käynti Styks-joella (Aheron-joki), joka on parhainta tehdä 40 km sisämaahan olevan Gliki kylän kautta, jonka läpi joki virtaa.

Glikistä eteenpäin oleva osuus jokea on usein kahluukelpoista, riippuen vuodenajasta ja joen korkeudesta, ja tarjoaa myös joenvarsi reittinä yhden kauneimmista retkistä Kreikassa, mukaanlukien dramaattisen reitin Gliki rotkon läpi.

Styks joesta on useita legendoja, mukaanlukien tarina, jonka mukaan jumalatar Thetis kastoi vastasyntyneen lapsensa Akilleksen joen veteen tehdäkseen tästä voittamattoman. Thetis kuitenkin teki kastamisen pitämällä kiinni kantapäästä, joka jätti sen ainoaksi haavoittuvaksi kohdaksi.

Kreikkalaisessa mytologiassa Styks on myös yksi maanalaisen Hades maailman joista, jota usein kutsutaan rajavirraksi elävien ja kuolleiden valtakunnan välissä.

Laivaristeily Paxin saarille suuntautuu yleensä saariston suurimmalle saarelle, Paxoksen saarelle.

Paxos tarjoaa rauhallisia rantoja, kuten Levrehio ja Monodendri rannat, mutta parhaimmat rannat Paxin saaristossa ovat kuitenkin Antipaxos saarella, kuten Vrika ranta, jolle pääset Paxokselta vesitaksilla.

Pargalta pääsee ensin Paxokselle joko esimerkiksi vesitaksilla tai päiväristeilyllä.

Meteoran luostarit, joilla voit käydä Pargasta vaikkapa ohjatulla päiväretkellä, ovat yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä koko maan alueella.

Meteoran luostarit on rakennettu luonnolliselle alustalle jyrkän, tornimaisen kalliomuodostelman laelle, ja ne ovat yksi suurimmista keskittymistä Ortodoksisia luostareita Kreikassa.


Metéoraan kuuluu yhteensä kuusi erillistä luostaria, jotka rakennettiin 1400-luvulla vainottujen kristittyjen turvapaikoiksi, ja rakennuspaikan valintaan vaikutti varsinkin se, että niihin oli hyökkäävien vihollisjoukkojen vaikeaa päästä.