Pariisi nähtävyydet

Pariisi nähtävyydet kiinnostavimpiin kohteisiin kuuluvat Eiffel torni, Riemukaari ja Champs-Élysées, Les Invalides, Louvre, sekä Disneyland Paris.

Eiffel torni (tour-eiffel.fr/teiffel/uk/) on tunnetuin Pariisin maamerkeistä, ja symboloi kaupunkia samaan tapaan kuin Tuomiokirkko symboloi Helsinkiä tai Brandenburgin portti symboloi Berliiniä.

Eiffelin tornilla käynnin voit yhdistää ravintassa käyntiin, sillä tornissa on kaksi ravintolaa, Altitude 95, sekä Jules Verne, joka on erittäin kallis gastronominen ravintola tornin toisessa kerroksessa.

Pääset tornin ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen sekä hissillä että portaita pitkin.

Champs-Élysées (champselysees.org) on yksi Pariisin tunnetuimpia katuja, ja sen päässä on Eiffel tornin ohella Pariisia parhaiten symboloiviin maamerkkeihin lukeutuva Riemukaari.

Sen varrelta löydät elokuvateatterita, kahviloita, sekä luksus erikoismyymälöitä. Champs-Élyséen varrella olevien huoneistojen hinnat ovat Euroopan korkeimmat.

Riemukaari on Champs-Élysées kadun tunnetuin kohokohta. Sen rakentamisen aloitti keisari Napoleon ja sen huipulta, jonne myös turistit pääsevät, on panoraminen näkymä Pariisin yli.

Napoleonin kuoltua hänen arkkunsa kuljetettiin saattueessa Riemukaaren alta Les Invalidesiin, josta löytyy Napolenin hauta.

Les Invalides (invalides.org) on itse asiassa joukko rakennuksia, joiden sisältä löydät sekä museoita että monumentteja, kaikki liittyen Ranskan sotilaalliseen historiaan.

Les Invalidesin kohokohtiin kuuluu Napoleonin hauta, joka on kaikkein keskeisimmällä paikalla Les Invalidesissa, päähallin kuvun alla.

Louvre (louvre.fr) on maailman vierailluin taidemuseo ja yksi Pariisin tunnetuimmista maamerkeistä. Museon kokoelma koostuu lähes 35 000 teoksesta aina kuudennelta vuosituhannelta E.K. aina 1900 vuosisadalle J.K., alueella jonka koko on 60 600 neliömetriä.

Louvren kohokohtiin kuuluvat Leonardo da Vincin Mona Lisa sekä muinaisen Egyptin sekä muinaisen Rooman ja Kreikan laajat kokoelmat.

Disneyland Paris (disneylandparis.com) on vuonna 1992 valmistunut iso huvipuisto kompleksi, joka sijaitsee noin 32 kilometriä Pariisin keskustasta.

Disneyland Paris sisältää kaikenkaikkiaan kaksi teemapuistoa ja seitsemän Disneyn omistamaa hotellia.


Alueeseen kuuluu myös Disney Village huvialue, jolta löytyy ravintoloita, baareja, kauppoja, sekä Buffalo Billin Villin Lännen Illallis Show, ja muita estradeja joilta löydät viihdykettä varsinkin kun huvipuisto on suljettuna.