Pariisi ostokset

Katsaus Pariisi ostokset tekopaikkoihin parhaiden ostoskatujen, kauppakeskusten, ja tavaratalojen suhteen eri puolilla kaupunkia.

Pariisi on ostospaikkana kenties kaikkein kuuluisin varsinkin erilaisen muodin ostomahdollisuuksien suhteen, ja erilaisten monumenttien ja nähtävyyksien katselun ohella turisteja eniten kaupunkiin tuokin juuri sen shoppailu-mahdollisuudet.

Rue Saint Honore Paris France

KUVA: Kuvan Faubourg Saint-Honoré katu on yksi parhaista ostospaikoista varsinkin tunnetulle designer muodille, tyylikkäille kodinsisustus tavaroille, ja parhaille kosmetiikka tuotteille.

Kaupunginosa Faubourg Saint-Honoré tunnetaan pariisilaisen ja kansainvälisen nykymuodin keskuksena, ja sen alueelta löytyviin huippumuodin suunnittelijoiden putiikkeihin kuuluvat esimerkiksi Versace, Hermes, sekä Yves Saint Laurent.

Alueelta löytyviin ostoskatuihin, joiden varrella suurin osa putiikeista ovat, kuuluvat varsinkin Rue du Faubourg Saint-Honoré, Rue Saint-Honoré, Rue de la Paix, sekä Place Vendome aukio.

Paris Printemps department store

KUVA: Paras katu Pariisin suurimpien ja kuuluisimpien grands magasinstavaratalojen löytämiseen on Boulevard Haussmann, jonka varrelta löytyvät kahden pariisilaisen tavaratalo-instituution, Galeries Lafayetten (www.galerieslafayette.com) ja kuvassa olevan Paris Printempsin (departmentstoreparis.printemps.com) Belle Epoque tyyliset tavaratalot.

Tavarataloista löytyy laaja valikoima tuotteita, mukaanlukien muotikokoelmat miehille ja naisille, gourmet ruoka-osastot, kodin design tuotteita, koruja, sekä esimerkiksi kodin elektroniikkaa.

Champs-Elysees Paris France

KUVA: Kuvan Champs-Elysees katu on yksi maailman kuuluisimpia ja kalleimpia ostoskatuja, jonka varrelta löytyy muun muassa Louis Vuittonin Pariisin lippulaiva putiikki.

Nykyisin sen yhteydessä oleva Avenue Montaigne katu on osaltaan yksi parhaimpia paikkoja löytää designer vaatteiden, kuten Diorin ja Chanelin, myymälöitä sekä erilaisten vaateketjujen kauppoja.

Ainutlaatuisemman muodin suhteen Pariisi ostokset mahdollisuuksiin kuuluu varsinkin Maraisin kaupunginosa, joka tarjoaa harvinaisempia, nousevien muotimerkkien putiikkeja, antiikkiliikkeitä, yksilöllisten korujen kauppoja, sekä alkuperäistä taidetta.

Maraisin putiikit ja myymälät löytyvät varsinkin katujen Rue des Francs-Bourgeois, Place des Vosges, Rue de Turenne, sekä Rue des Rosiers varsilta.

Myös Saint-Germain-des-Prés kaupunginosa, katujensa Boulevard Saint-Germain, Rue St. André-des-Arts, ja Rue de Sèvres tarjoaa erinomaisen tarjonnan tyylikkäitä ostospaikkoja, mukaanlukien Paco Rabannen ja Sonia Rykielin putiikit, kirjakauppoja, sekä kodin sisustustavaraa.

Saint-Germain-des-Prés kaupunginosasta löytyy myös Pariisin kuuluisa Le Bon Marché (www.lebonmarche.com) tavaratalo.

Forum des Halles central square Paris France

KUVA: Pariisi ei ole yleisimmin tunnettu erityisesti kauppakeskuksistaan, josta kuitenkin on poikkeuksena sen aivan kaupungin keskustan alueelta löytyvä Forum des Halles kauppakeskus, jonka erikoista arkkitehtuuria kuvassa, nähtynä paikan keskusaukiolta.

Kauppakeskus sijaitsee kohdalla, jossa on ollut Les Halles niminen markkinapaikka jo lähes kaupungin perustamisesta saakka, ja nykyinen kauppakeskus tarjoaa useita ketjumyymälöitä tunnetuille merkeille, putiikkeja, suosittuja ruokaloita, yhden kaupungin suosituimmista Starbucks kahviloista, sekä muun muassa elokuvateatterin.

Kauppakeskuksen ympäröivät kadut tarjoavat myös monia hyviä liikkeitä ja putiikkeja, keskittyen kaduille Rue de Rivoli, Rue Pierre-Lescot, Rue Etienne Marcel, sekä Rue de Turbigo.

Käy myös Rue Montorgueil kadun alueella, jos toiveenasi on löytää modernia, nuorten suunnittelijoiden muotia, mukaanlukien Barbara Buin designer putiikki.


Kaupungilla on myös virallinen “shoppailuportaali” netissä, osoitteessa www.shoppingbyparis.com/en/, jonka on tehnyt Paris Convention and Visitors Bureau (PCVB).