Pariisin kirpputorit

Kuuluisimpiin Pariisin kirpputorit paikkoihin kuuluu muun muassa maailman suurin kirpputori Saint-Ouen.

Kaupungin kirpputorit, ranskaksi Marchés aux Puces, ovat usein keräilijöiden unelmia, ja jo pelkkä tunnelmallinen kiertely näissä paikoissa, myyntikojujen ja pienten kauppojen labyrinteissä, ikkunaostoksilla ja mielenkiintoisten esineiden hinnoista tinkien, on aito pariisilainen kokemus.


VIDEO: Marché aux Puces de Saint-Ouen kirpputorin esittely.

Kaikkein parhaiten tunnettu näistä paikoista on Saint-Ouen kirpputori, ulkoilma-basaari, joka muodostuu useammista pienimmistä kirpputoreista, joista osa on erikoistunut tietyn tyyppisiin esineisiin.

Pariisia, ja nimenomaan Saint-Ouen kirpputoria, pidetään itse asiassa paikkana, josta maailman kirpputorimyyminen sai alkunsa 1600-luvulta alkaen.

Saint-Ouen on yksi neljästä isosta kirpputorista Pariisissa. Muut ovat Vanves, Montreuil, sekä Aligre.

Yksi parhaista tavoista tehdä kirpputori ostoksia pariisissa on saapua valitsemallesi paikalle aikaisin lauantai-aamuna, aikaan jolloin kirpputorin myyjät (brocanteurs) alkavat laittaa esille tavaroitaan.

Tämä periodi on yleensä otollisinta aikaa parhaiden valikoimien näkemiseen ja halvimpien hintojen tinkimiseen.

Pariisi kirpputorit

Les Puces de Saint-Ouen
48, rue Jules Vallès (Marché des Antiquaires)
93400 Saint-Ouen
www.parispuces.com

Les Puces de Saint-Ouen on maailman suurin kirpputori, joka vastaanottaa joka viikonloppu noin 200 000 vierailijaa. Paikka on avoinna lauantai-maanantai klo 7:30-18.

Tarjolla oleviin esineisiin kuuluvat esimerkiksi erilaiset huonekalut, maalaukset, sekä uudet ja käytetyt vaatteet.

Paikan myyjät eivät usein vastaanota luottokortteja, joten varaudu tekemään ostokset käteisellä.

Puces de Saint-Ouen kompleksin alamarkkinat ovat:

Antica markkina
rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen

Pienikokoinen, elegantti myyntikojujen galleria, joka tarjoaa erilaisia kauniita tuotteita, kuten esimerkiksi seinävaatteita ja koriste-esineitä.

Biron markkina
85, rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen
www.marchebiron.fr

Biron markkinapaikka on varsinkin ammattimaisten ostajien, kuten sisustussuunnittelijoiden, suosiossa, ja paikka onkin todellinen kauniiden esineiden aarrearkku, joista monet esineet ovat tekijöidensä signaareemia.

Cambo markkina
75, rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen

Cambo markkinapaikka on noin 20 myyjän ja kahden kerroksen alueella oleva tila, jossa tarjolla on varsinkin huonekaluja ja erilaisia taide-esineitä 1700-1900-luvuilta.

Dauphine markkina
140, rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen

Dauphine koostuu varsinkin erilaisten aitojen antiikkien myyjistä, mukana harvinaisia kirjoja, huonekaluja, ja muita esineitä.

L’Entrepot markkina
80, rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen

L’Entrepot markkinoiden myyjät ovat erikoistuneet erikoisten, ylikokoisten esineiden myyntiin, kuten monumentaalisiin kirjahyllyihin.

Jules Vallès markkina
7-9, rue Jules Vallès, 93400 Saint-Ouen

Julés Vallès markkinapaikka tarjoaa joukon erilaisia erikoismyyjiä, mukana esimerkiksi antiikkisia aseita, pronssi-esineitä, kirjoja ja levyjä, ja paljon muita esineitä.

Malik markkina
53, rue Jules Vallès, 93400 Saint-Ouen

Malik on isokokoinen, yli 100:n myyjän kokoinen markkinapaikka, jossa tarjolla on varsinkin vaatteita.

Paul Bert markkina
18, rue Paul Bert or 96, rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen

Paul Bert markkinoita pidetään yhtenä trendikkäimmistä osista Pariisin kirpputorit valikoimaa, ja paikka on erityisen suosittu maailman sisustussuunnittelijoiden keskuudessa.

Tarjolla on kaikkiaan 220 myyjää, joiden valikoimat koostuvat esimerkiksi pariisilaisista bistro huonekaluista, sisustuskoristuksista, renesanssiperiodin esineistä, ja paljosta muusta.

Rosiers markkina
3, rue Paul Bert, 93400 Saint-Ouen

Rosiers koostuu noin 10 myyntikojusta, jotka tarjoavat esimerkiksi Art Deco esineitä, valaisimia, lasitöitä, ja 1800-luvulta peräisin olevia pronssitöitä.

Serpette markkina
110, rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen

Serpette Pariisin kirpputorit sijaitsevat tiloissa, joissa aikanaan toimi Ranskan ensimmäinen Citroën autokauppa, ja markkinoilla on tarjolla 130 erilaista myyntikojua, jotka myyvät esimerkiksi art nouveau taidetta.

Vernaison markkina
136, avenue Michelet, 93400 Saint-Ouen

Vernaison markkinoilla on alemmat kojujen vuokrat kuin muilla ympäröivillä markkinapaikoilla, josta johtuen paikka tarjoaa suuremman valikoiman tuotteita kuin useimmat muut Les Puces de Saint-Ouen alamarkkinat.

Marché d’Aligre
Place d’Aligre, 75012 Paris
marchedaligre.free.fr

Marché d’Aligre koostuu katetusta Marché Beauvau markkinoista, jotka ovat olleet avoinna vuodesta 1777, sekä avoimen tilan markkinoista ympäröivällä aukiolla.

Paikka näyttää modernin Pariisin monet kasvot, sillä perinteisten ranskalaisten tavaroiden myyjien ohella tarjolla on kojuja ja kauppoja jotka ovat erikoistuneet Aasialaisiin ja Pohjois-Afrikkalaisiin tuotteisiin.

Aligren Pariisin kirpputorit ovat avoinna tiistai-lauantai 8:00-13:00, 16:00-19:30, sunnuntaisin 8:00-13:00.

Marché aux Puces de Montreuil
avenue de la Porte de Montreuil, 75020 Paris / 93100 Montreuil-sous-Bois

Montreuilin markkinat tarjoavat laajat valikoimat esimerkiksi käytettyjä vaatteita, autojen varaosia, ja paljon muuta. Avoinna lauantai-maanantai 7:30-18:00.

Marché aux Puces de la Porte de Vanves
avenue Georges Lafenestre & avenue Marc Sangnier, 75014 Paris

Porte de Vanves markkinat tarjoavat 350 myyntikojua, joissa on tavaroita laidasta laitaan, mukaanlukien huonekaluja, lasiteoksia, kelloja, koruja, valokuvia, ja paljon muuta.

Avenue Marc Sangnierin myyntikojut ovat avoinna viikonloppuisin kello 13 saakka, ja avenue Georges Lafenestren kojut ovat avoinna iltamyöhään.

Le Village St-Paul
rue St-Paul, rue Charlemagne and quai des Célestins, 75004 Paris
www.village-saint-paul.com

St-Paul Pariisin kirpputorit ovat levittyneenä usealle linkitetylle sisäpihalle, joissa tarjolla on esimerkiksi antiikkia sekä keittiötuotteita.


Avoinna maanantai-lauantai kello 10:00-19:00.