Pärnu

Pärnu opas erilaisiin kaupunkia koskeviin aiheisiin, mukaanlukien nähtävyydet, ostospaikat, rannat, sekä kylpylähotellit.

Pärnu on suomalaisten parissa suosittu lomakohde, joka tarjoaa tasokkaita hotelleja, ravintoloita, sekä upeita rantoja. Paikka tunnetaan Viron kesäpääkaupunkina rantojensa ja kesäturisminsa ansiosta.

Kaupunki on kuitenkin suosittu lomakohde vuoden ympäri kylpyläkaupunki asemansa ansiosta, ja kaupungin kansainvälisesti tunnetuissa kylpylöissä vierailee turisteja vuosittain noin 50:stä eri maasta, kuitenkin pääosin Suomesta ja Viron sisäisesti.

Kylpylätoiminta kaupungissa alkoi vuonna 1837, ja nykyisin kaupunki on maan suosituin terveysturismin kohde, monien kylpylähotellien tarjoten laajan valikoiman palveluja tällaista turismia silmälläpitäen.

Kaupunki tarjoaa myös laajan valikoiman erilaisia nähtävyyksiä, kuten Pärnun raatihuoneen, Ortodoksisen Katariinan kirkon, sekä historiallisen Tallinnan portin.

Pärnuun on helppo tulla esimerkiksi Tallinnasta, sillä esimerkiksi bussilla (www.bussireisid.ee) matka Pärnuun kestää noin 2 tuntia. Tallinnasta pääsee myös junalla (Edelaraudtee rautatieyhtiö, www.edel.ee) Pärnuun.

Pärnu

KUVA: Näkymä Pärnun kuuluisiin rantoihin, kesäkauden aikaan suositun Rannakohvik-kahvilan kohdalta kuvattuna.

Pärnun matkat

Pärnun matkat ovat suosittuja suomalaisten keskuudessa kesäkauden läpi.


Paikka tarjoaakin hienoja hotelleja, tasokkaita ravintoloita, sekä isoja ranta-alueita.