Pärnun matkat

Pärnun matkat ovat suosittuja suomalaisten keskuudessa kesäkauden läpi, ja paikka tarjoaakin hienoja hotelleja, tasokkaita ravintoloita, sekä isoja ranta-alueita.

Pärnu sijaitsee turismin kannalta yhdellä Viron parhaista paikoista, Lounais-Virossa, Pärnun lahden rannikolla, siten, että Pärnu-joki virtaa kaupungin läpi.

Kaupungista löytyy lentokenttä, 4 km Pärnun pohjoispuolella, jota tosin käyttää vain Air Livonia, jonka avulla voit jatkaa matkaa Kuressaareen, Kihnuun, ja Ruhnuun.

Useimmat suomalaiset turistit tulevat Pärnuun joko omalla autolla Tallinnan suunnasta tai bussi-kyydillä, esimerkiksi Lux-Expressillä (www.luxexpress.eu), joka tekee matkan 1 tunnissa ja 50 minuutissa.

Lomakohteena Pärnu tunnetaan, myös kansainvälisesti, etenkin kesäisenä terveyskylpylä- ja rantakaupunkina, ja vuodesta 1996 paikkaa onkin kutsuttu epävirallisesti “Viron kesäpääkaupungiksi”.

Terveyskylpylöissä vierailee vuosittain asiakkaita noin 50:stä eri maasta, ja kaupunki on panostanut voimakkaasti näiden palveluiden kehittämiseen vuodesta 2000, jolloin se liittyi European Spas Association (www.espa-ehv.eu) yhdistyksen jäseneksi.

Suurin osa turisteista kesän mittaan on kuitenkin virolaisia tai suomalaisia, ja kaupunki tuntuukin usein kesäisin kuin suomalaiselta paikkakunnalta suomalaisten turistien suuren lukumäärän ansiosta. Tämän johdosta hotellien asiakaspalvelijat saattavat palvella myös Suomeksi, yleisten vironkielen, englannin, ja venäjän osaamisen ohella.

Yksi Pärnun päänähtävyyksistä on kaupungin kuuluisa dyynihiekkaranta, joka löytyy vain 15-minuutin kävelymatkan päästä keskustasta. Vilkkaimman kesäperiodin aikaan ranta itsessään on kuin pieni kylä, tuhansien tullessa viettämään kesäpäivää.

Monille Pärnun kävijöille tutuksi tulevat myös kuuluisat mutakylvyt, joita on tarjottu kaupungissa ranta-alueen läheisyydessä vuodesta 1838.

Rannan läheisyydessä oleva upea Pärnun mutakylpylä rakennus on vuodelta 1927, ja siellä hoidetaan mm. erilaisia jänteiden, selkäranka-ja ääreishermoston, sekä keskushermoston toimintahäiriöitä.

Terapiamuotoina mutakylpylä, ja monet sitä ympäröivistä hotelli-kylpyläpaikoista, tarjoavat vesihoitoja, mutahoitoja, hierontaa, laser-ja sähköhoitoja, imusolmukkeiden hoitoja, aromaterapiaa, sekä EKG tutkimuksia.


Näiden palveluiden laajuus on osasyynä siihen, että Pärnusta on tullut maan suosituin terveyshoitoihin yhdistetty lomakohde.