Patras Kreikka nähtävyydet

Suosittuihin Patras Kreikka nähtävyydet käyntikohteisiin kuuluvat roomalainen konservatorio, Georgiou I aukio, apostoli Andreaksen kirkko, Patraksen uusi arkeologinen museo, sekä Rio-Antirrio silta.

Roomalainen konservatorio on kaupungin keskustaa lähellä oleva antiikin aikainen, vuonna 160 j.Kr. valmistunut, spektaakkeleita varten rakennettu teatteri, jonka lehtereille mahtuu kaikkiaan noin 2900 katsojaa.

Teatteri, osoitteessa Germanou & Sotiriadou, oli hautautuneena maakerrosten alle aina vuoteen 1889 saakka, mutta se restauroitiin nykykuntoonsa vasta vuonna 1952, josta lähtien se on toiminut varsinkinkesäisten tapahtumien pitopaikkana.

Erinomainen ajankohta tutustua lähellä Georgiou I aukiota olevaan konservatorioon onkin juuri jonkin erilaisista kesätapahtumista yhteydessä, jolloin sen kaikki 23 istuinriviä täyttyvät kulttuurin ystävistä.

Georgiou I aukio on kaupungin vuonna 2002 täysin jälleenrakennettu keskusaukio, jota ympäröi joukko kaupungin tärkeimpiin kuuluvia maamerkkejä sekä kauppakatuja.

Aukion kohokohtiin kuuluvat…

  • sen keskellä oleva historiallinen suihkulähde, sekä
  • aukion laidalla oleva, vuonna 1872 valmistunut, saksalaisen arkkitehti Ernst Zillerin suunnittelema Apollon teatteri.

Hienoon kuntoon entisöidyn Apollon teatterin suunnittelun esikuvana käytettiin aikanaan etenkin Milanon La Scala oopperarakennusta.

Apostoli Andreaksen kirkko on suurin Balkanin niemimaan alueella olevista ortodoksisen kristinuskon kirkoista, tarjoten tilat maksimissaan 5500:lle vierailijalle.

Ulkoisen upean arkkitehtuurinsa ohella kirkko on tunnettu etenkin siitä, että sen tiloissa säilytetään apostoli Andreaksen kalloa sekä osaa rististä, jolle hänet ristiinnaulittiin.

Kirkko, joka on rakennettu basilika-tyyliseksi, sijaitsee paikalla, jossa apostoli kuoli, antiikin aikaisen Demeterille omistetun temppelin raunioiden päälle rakennettuna, osoitteessa Ag. Andreou 199.

Patraksen uusi arkeologinen museo on yksi uusimmista kaupungin nähtävyyksistä, joka avasi ovensa vuonna 2009, ja tarjoaa näyttelyitä noin 8000 m2:n kokoisten sisätilojen alueella, tehden paikasta Kreikan toiseksi suurimman museon.

Museon kokoelmat pitävät sisällään esineistöä Patraksen ja sen ympäristön historiasta aina esihistorialliselta periodilta antiikin rooman periodin lopulle.

Rakennuksen näyttelyt on jaettu neljään osioon, kolmeen pysyvään näyttelyyn ja yhteen vaihtuvien teemojen näyttelyosaan.

Näistä osioista mielenkiintoinen on varsinkin näyttelyistä isoin, joka esittelee alueen arkipäiväistä elämää, työkaluja, kosmetiikkaa, sekä koruja

  • helladisen kulttuurin,
  • hellenistisen sivilisaation, ja
  • antiikin rooman ajoilta, siten,

että vanhin näytillä oleva esine on 1600-luvulta e.Kr.

Patras Kreikka nähtävyydet parhaimmistoon kuuluu myös Rio-Antirrio silta, virallisesti Charilaos Trikoupis silta, rakenteen visioineen valtiomiehen mukaan.

Silta on maailman pisin vinoköysisilta, yhdistäen 7 km Patraksesta olevan Rion kylän Kreikan mannermaan puolen Antirioniin.

Noin 2,8 km pitkä silta koostuu kaikkiaan kuudesta ajokaistasta, kävely- sekä pyöräilyväylästä, ja paras tapa tutustua siltaan ja siltä oleviin panoramisiin näkymiin onkin ajaa, pyöräillä, tai kävellä sen ylitse.


Välin voi ylittää myös Riosta lähtevällä, 30 minuutissa Korintinlahden ylittävällä lautalla, joka varsinkin hyvällä säällä on idyllisempi tapa tutustua alueen merellisiin kasvoihin.