Paviljonki Jyväskylä

Paviljonki Jyväskylä on kaupungin messu- ja kongressikeskus, jonka halleissa on tilaa kaikkiaan 20 000 m2, mahduttaen mittaviakin kokouksia, suurtapahtumia, ja erikoisnäyttelyitä.

Paviljonki on rakennettu keskellä Suomea, ja myös keskellä kaupunkia olevaksi tapahtumakeskukseksi, jossa esimerkiksi vuonna 2009 järjestettiin 769 erilaista tilaisuutta (joissa yhteensä 335 014 kävijää).

Historiallisesti rakennuskompleksi on toiminut puitteina esimerkiksi kokouksille, kongresseille, yritysjuhlille, näyttelyille, ammatti-messuille, ja viihdetilaisuuksille.

Paviljonki Jyväskylä

KUVA: Näkymä Paviljongin auditoriot sisältävään rakennukseen sataman alueelta tulevalta messukadulta. Messurakennuksen vieressä oleva tornitalo on 15-kerroksinen Technopolis Innova (www.technopolis.fi/toimitilat/jyvaskyla/technopolis_innova) toimistorakennus.

Alastulo Paviljongille Jyväskylä

KUVA: Jyväskylän matkakeskuksen ja Paviljongin yhdistää moottoritien ja junaradan yli menevä messusilta, jonka modernisti suunniteltu, alas messu-aukiolle laskeutuva osa lähikuvassa.

Matkakeskus Jyväskylä

KUVA: Matkakeskuksen massiivinen terminaalirakennus, joka yhdistää kaupungin juna-ja linja-autoaseman palvelut, nähtynä messusillan sisääntulon kohdalta.

Paviljongin rakennukset Harjun Vesilinnasta

KUVA: Paviljongin rakennukset nähtynä Harjun Vesilinnan näkötornista.

Kompleksi yhdistää kokoustilat, auditoriot, ravintolat, sekä messuhallit saman katon alle, ja läheinen kävelysilta kaupungin matkakeskukseen ja keskustan alueelle tuo muut alueen palvelut lähelle.

Vieressä olevalta Jyväskylän keskustan alueelta löytyy majoitustilaa noin 3000 henkilölle.

Paikka on toiminut suosittuna pitopaikkana varsinkin kongressitapahtumille, osittain johtuen sen nopeasti muuntuvasta 1200–paikkaisesta auditoriosta, joka on mahdollista jakaa kolmeksi itsenäiseksi auditoriotilaksi.

Auditorioiden ohella tiloista löytyy 10 erikokoista kokous- ja neuvottelusalia.

Paviljongin tapahtumien ruokailut hoitava ravintola tarjoaa päätilassaan kaikkiaan 800 asiakaspaikkaa, mutta muunneltavissa oleva tila soveltuu myös buffet- / cocktail-tilaisuuksille, tarjoten paikkoja aina 1200 hengelle saakka.

Messuhalleissa ruokailutilaa on puolestaan mahdollista järjestää jopa 5000 asiakkaalle saakka.

Jyväskylän Kongressikeskus
Messukatu 10
40101 Jyväskylä
www.jklpaviljonki.fi

Messuhallien osalta tilaa on yli 20 000 m2, ja tiloja onkin käytetty esimerkiksi suurtapahtumien näyttämönä.


Voit tutustua Paviljonki-keskuksen ajankohtaiseen tapahtumakalenteriin paikan virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.jklpaviljonki.fi/tapahtumat.php.