Perhostalo ja Palmutalo Wien

Perhostalo ja Palmutalo Wien ovat osa Hofburgin palatsin Burggarten puistoa, tarjoten ravintolan, perhospuutarhan, ja puiston leppoisaa iltapäivää varten aivan kaupungin keskustassa.

Puiston rakennuksista Palmutalo valmistui vuonna 1901 Friedrich Ohmanin suunnittelemana, korvaten vanhan vihertalon vuodelta 1822, ja rakennus on toiminut vuodesta 1998 ravintola-baarina.

Iltapäivisin Palmutalon terassi täyttyy Wienin ‘beau monde’ ihmisistä, jotka tulevat nauttimaan paikan maailmankuuluisista kakuista ja leivonnaisista.

Voit tutustua sekä baarin että ravintolan ruokalistaan virallisilta nettisivuilta osoitteessa www.palmenhaus.at.

Butterfly House Vienna Austria

Kuva Palmutaloon, joka muistuttaa kaariltaan ja värisävyiltään samaa Art Nouveau tyylisuuntaa olevaa Helsingin rautatieasemaa, ja jonka vasemmassa siivessä sijaitsee maailmankuulu Wienin Schmetterlinghaus, eli Perhostalo.

Butterfly house cafe Vienna

KUVA: Palmutalossa sijaitseva ravintola on yksi kaupungin suosituimpia, ja onkin vaikea löytää kauniimpaa paikkaa ruokailla kuin täällä, Hofburgin linnan, Burggarten puiston, ja Palmutalon ollessa ruokailunäkyminä. Kuvankaunis miljöö on tehnyt palmutalosta myös suositun hääpaikan.

Mozart statue Vienna Austria

KUVA: Palmutalon ja Perhostalon ohella puiston kohokohtiin kuuluu yksi kaupungin kuvatuimmista monumenteista, Wolfgang Amadeus Mozart patsas, joka seisoo alustalla joka kuvaa tapahtumia Don Giovanni oopperasta. Mozart syntyi Salzburgissa, mutta eli Wienissä vuodesta 1781 kuolemaansa saakka vuonna 1791.

Habsburg eagle Vienna Austria

KUVA: Burggarten oli kauneudessaan keisari Franz Josephin ja keisarinna “Sissin” suosikkialuetta Hofburgin palatsissa, ja tultaessa puistoon Albertinaplatzin puoleisesta päädystä tästä muistuttaa Habsburgien vaakunasymboli, kruunattu imperiaalinen kaksipäinen kotka.


Palmutalon vasemmassa siivessä on vuodesta 1999 ollut Perhostalo (www.schmetterlinghaus.at), jossa trooppisessa ympäristössä, keskellä kasveja, korkeita puita, ja vesiputouksia, 85%:n kosteuspitoisuudessa, lentää vapaana yli 40 lajia perhosia, joita on tuotu taloon Thaimaasta, Costa Ricasta, ja Brasiliasta.