Philadelphian nähtävyydet

Yhdysvaltain Philadelphian kaupunki ottaa vastaan vuosittain vastaan noin 40 miljoonaa vierailijaa, joten paikan päänähtävyydet saavat paljon hyvin ansaittua huomiota osakseen.

Mikäli olet vierailemassa tähän Yhdysvaltojen hienoimpiin ja tarunhohtoisimpaan kaupunkeihin kuuluvaan kohteeseen, alla on Philadelphian turistitoimiston pitämien tilastojen valossa lista kaupungin vierailluimmista nähtävyyksistä, ja lyhyt kuvaus kustakin kohteesta, siitä, miksi se on käynnin arvoinen.

Mukaan mahtuu mm. herkuttelijoiden paratiisi Reading Terminal Market, kuin myös kaupungin ikonisia ja rakastettuja historiallisia maamerkkejä kuten The Liberty Bell Center ja The National Constitution Center -keskukset, jotka on turvallista laittaa käyntikohdelistalle Philadelphian lomaa varten.

Philadelphiasta löytyy huippumuseoitakin vierailtavaksi, mukaanlukien The Barnes Foundation, tasokkaita puutarhakeskuksia kuten Longwood Gardens ja joukko muita “pakko nähdä” paikkoja.

Allaolevista nähtävyyksistä löytyy käyntikohteita niin ensi kertaa Philadelphian matkaa suunnitteleville, kuin myös vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä paikan päällä asuville ja Philadelphian kävijäkonkareille.

1. Reading Terminal Market

Reading Terminal Market Philadelhia Yhdysvallat.

Amerikan vanhin maalaismarkkinapaikka.

Philadelphiassa eniten kävijöitä vastaanottava kohde on – ehkä yllättäenkin – Reading Terminal Market, kaupungin kuuluisa sisätiloihin rakennettu herkkusuiden paratiisi, joka tarjoaa yhden käynnin taktiikalla kaikkea paikallisista ruoka-aineista ja herkullisista sandwicheistä käsintehtyihin juustoihin sekä jälkiruokiin saakka.

Yli kuusi miljoonaa ihmistä vierailee Reading Terminal Marketin tiloissa vuosittain, ja hyvästä syystä – paikka on fantastinen kokemus.

2. Independence National Historical Park

Independence National Historical Park Philadelphia Yhdysvallat.

Amerikkalaisen demokratian synnyinpaikka.

Historiallinen Philadelphian Independence National Historical Park (INHP) tunnetaan amerikkalaisen demokratian synnyinpaikkana, ja sijaitsee paikalla, joka toimi näyttämönä monille merkittäville tapahtumille, jotka kantoivat maan läpi sen perustamisen maailman johtavana demokraattisten ihanteiden edustajana.

INHP ottaa vastaan yli 3,6 miljoonaa kävijää vuosittain. Tuletko sinä tekemään historiaa liittymällä heidän joukkoonsa?

3. The Liberty Bell Center

The Liberty Bell Center Philadelphia Yhdysvallat.

Dramaattinen kansainvälisesti tunnetun vapauden symbolin kotipaikka.

Suurin osa Independence National Historical Parkin kävijöistä käy katsomassa Liberty Bell -kellon, joka on yksi puiston kuuluisimmista nähtävyyksistä, tuoden paikalle yli 2,2 miljoonaa ihmistä per vuosi.

The Liberty Bell Centerissä voit nähdä kuuluisan halkeutuneen kellon ja tarkastaa keskuksesta olevat hienot, lasi-ikkunoista näkymät Independence Hall -rakennukselle puiston yli.

4. Independence Hall

Independence Hall Philadelphia Yhdysvallat.

Amerikan itsenäisyyden julistuksen ja perustuslain synnyinpaikka.

Independence Hall on suosittu käyntipaikka osana Independence National Historical Park kokonaisuutta, ollen koti Amerikan itsenäisyyden julistamisen ja maan perustuslain luomiselle sekä allekirjoittamiselle.

Independence Hall on yksi Yhdysvaltain 23:sta maailman ihmiskunnan perintökohteesta, jossa käy vuositasolla lähes 728 000 kävijää.

5. Independence Visitor Center

Independence Visitor Center Philadelphia Yhdysvallat.

Ensiluokkainen lähtöpaikka Independence National Historical Park -puiston vierailulle.

Jos sinulla on kysymyksiä Independence National Historical Park -puiston vierailusi aikana, Independence Visitor Center on paikka, jossa saat näihin kysymyksiin vastauksen.

Vierailijakeskus on suosittu aloituspaikka useiden kävijöiden keskuudessa, toivottaen tervetulleeksi noin 2,4 miljoonaa ihmistä per vuosi.

6. Valley Forge National Historical Park

Valley Forge National Historical Park Philadelphia Yhdysvallat.

Paikka, missä vallankumouksen henki joutui ankarimman koetuksensa kohteeksi.

Valley Forge oli Continental Army -armeijan leiripaikka talvikaudella 1777-1778, Yhdysvaltain itsenäisyyssodan aikana.

Nykyään puisto kunnioittaa niiden ihmisten uhrausta ja tahtoa, jotka auttoivat omalta osaltaan turvaamaan Yhdysvaltain vapauden.

Valley Forge National Historical Park tarjoaa kävijöille laajan kirjon erilaista ohjelmaa, mukaanlukien opastettuja kiertokäyntejä ja teatterimaisesti esitettyjä historiallisia tapahtumia, houkutellen luokseen kaksi miljoonaa kävijää vuosittain.

7. Peddler’s Village

Peddler's Village Philadelphia Yhdysvallat.

Viehättävä maalaiskylä vain tunnin päässä Philadelphiasta.

Peddler’s Village tarjoaa pienen kylän, siirtomaa-ajan viehätyksen vain tunnin päässä Philadelphian keskustasta.

Kylä sisältää 65 itsenäisesti omistettua ja operoitua erikoismyymälää tutustuttavaksi, kuusi ravintolaa, 71-asiakashuoneen kokoisen majoituspaikan, perhe-ystävällisiä nähtävyyksiä, ja jännittäviä vuosittaisia tapahtumia, joten ei ole ihme, että kohde vetää luokseen yli 1,5 miljoonaa kävijää per vuosi.

8. The Philadelphia Zoo

The Philadelphia Zoo Yhdysvallat.

Amerikan ensimmäinen eläintarha.

17 hehtaarin (42 eekkerin) kokoisten viheriäiden puutarhojen puitteissa toimiva Philadelphia Zoo on koti noin 1 300 eläimelle, joita käy ihailemassa yli 1,3 miljoonaa kävijää vuositasolla.

Amerikan ensimmäinen eläintarha on johtava eläintensuojelun toimija, sisältäen valtavan määrän upeita näyttelyitä, mukaanlukien Big Cat Crossing, joka on noin 100 metriä pitkä, vierailijoiden pään yli kulkeva verkkosilta, tarjoten leijonille, tiikereille, puumille, jaguaareille, ja muille eläinlajeille mahdollisuuden venytellä jalkojaan ja tutustua eläintarhan eri osiin.

9. Longwood Gardens

Longwood Gardens Philadelphia Yhdysvallat.

Yksi maailman parhaimmista puutarhamaisista näyttelyistä.

Longwood Gardens kerää luokseen 1,2 miljoonaa vierailijaa vuosittain, jotka tulevat katsomaan häikäiseviä näyttelyitä, jotka kohottavat puutarhanhoidon taiteen tasolle.

Longwoodiin kuuluu kaikkiaan 435 hehtaaria (1 077 eekkeriä), mukaanlukien 40 sisä- ja ulkopuutarhaa.

Lisäksi puutarhojen puitteissa järjestetään vuoden läpi henkeäsalpaavan kauniita lomakauden asetelmia ja erikoisnäyttelyitä, erilaisten kausitapahtumien ja konserttien rinnalla.

10. Franklin Square

Franklin Square Philadelphia Yhdysvallat.

Karuselli-ajeluita, mini-golffia, hampurilaisia, ja paljon muuta.

Franklin Square, joka oli yksi alkuperäisistä viidesta aukiosta William Pennin suunnitelmissa kaupungin suhteen, tuoden paikalle yli miljoona kävijää per vuosi, on nyt moderni ja hauska perhepuisto, josta löyty Philadelphia-teemainen mini-golf rata, restauroitu marmorisuihkulähde, leikkipuistoja, sekä vanhanaikainen karuselli kuuluisilla Philadelphian hevosilla varustettuna.

Ja kun nälkä yllättää, aukion SquareBurger ravintola antaa mahdollisuuden nauttia mahtavista hampurilaisista, ranskalaisista perunoista, ja pirtelöistä.

11. The Franklin Institute

The Franklin Institute Philadelphia Yhdysvallat.

Maan vanhin ja rakastetuin tiedemuseo.

The Franklin Institute, seudun ensiluokkainen tiedemuseo, sisältää kaupunkikorttelin verran lapsiystävällisiä näyttelyitä, kuten läpikäveltävän jättisydämen, 790 m2 kokoisen tilan aivoihin tutustumiseen, Space Commandin, SportsZonen, ja Nicholas and Athena Karabots Pavilionin, joka on massiivinen 4923 m2 kokoinen alue täynnä pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä.

Tiedemuseoon kuuluu lisäksi Tuttleman IMAX Theater sekä maineikas Fels Planetarium. Kaikki nämä ominaisuudet ja paljon muuta mitä tiedekeskus sisältää, houkuttelevat paikalle yli 800 000 kävijää per vuosi.

12. Philadelphia Museum of Art

Philadelphia Museum of Art Yhdysvallat.

Maan kolmanneksi suurin taidemuseo.

Philadelphia Museum of Art ikuistettiin ihmisten mieliin klassisessa Rocky-elokuvan kohtauksessa. Vaikka “Rocky Steps” portaat tuovat paikalle kävijöitä, jotka haluavat jälleenluoda Stallonen valkokankaiden treenausohjelman, museo on vieläkin vaikuttavampi sisäpuolelta.

Paikan ällistyttävä taidekokoelma koostuu yli 200 galleriasta, joissa on yli 227 000 taideteosta, mukaanlukien valokuvaustaidetta, veistoksia, maalauksia, tekstiilejä, ja paljon muuta, tuoden paikalle lähes 650 000 vierailijaa katsomaan töitä vuosittain.

13. Rocky-patsas ja Rocky Steps

Siirtymäriitti Philadelphiassa.

Rocky-patsas ja Rocky Steps -portaat kuuluvat Philadelphian suosituimpiin nähtävyyksiin. Vaikka kävijöistä ei pidetä tarkkaa lukua, kävijämäärä kuuluu huipputasolle kaupungin vierailluimpien nähtävyyksien puitteissa.

Patsaalla vierailu, portaat ylös juokseminen, ja kuvan ottaminen portaiden huipulta ovat lähes pakko Philadelphiassa ensikertaa vieraileville, siirtymäriittinä.

14. Please Touch Museum

Please Touch Museum Philadelphia Yhdysvallat.

Museo, jossa lapset ovat pomoja.

Lapsikeskeinen Please Touch Museum, joka toimii Fairmount Park -puiston Memorial Hall -rakennuksessa, toivottaen tervetulleeksi lähes 500 000 kävijää per vuosi, sisältää kaksi täyttä kerrosta interaktiivisia näyttely-alueita, plus täysin entisöidyn vuosisadan vanhan karusellin.

Nuoret voivat leikkiä Liisa Ihmemaassa, River Adventures, ja muiden hauskojen interaktiivisten teemanäyttelyiden parissa.

15. Elmwood Park Zoo

Elmwood Park Zoo Philadelphia Yhdysvallat.

6,5 hehtaarin (16 eekkerin) kokoinen eläintarha, joka on omistettu elinympäristön suojelulle.

Eläintarhaa kutsuu kodikseen noin 200 pohjois-amerikkalaista villieläintä, edustaen 80 eri eläinlajia.

Mukana on kaikkea aina jaguaareista biisoneihin ja valkopäämerikotkiin saakka, joita voidaan tarkkailla niiden luonnollisissa elinympäristöissä suo-alueista preerioihin ja mäenrinteisiin asti.

16. National Constitution Center

National Constitution Center Philadelphia Yhdysvallat.

Maailman ainoa kansalliselle perustuslaille omistettu museo.

National Constitution Center -museo on omistettu neljälle kaikkein voimakkaimmalle sivulle Amerikan historiassa, tutkien “We the People” dokumentin historiaa ja sisältöä.

Teemamuseon näyttelyitä ja esineistöä käy tutkimassa vuosittain noin 350 000 museovierailijaa, tarjolla ollessa mm. teatraalinen tuotanto “Freedom Rising” ja 42 erilaista luonnollista kokoa olevaa pronssipatsasta Yhdysvaltain perustuslain alkuperäisistä säätäjistä.

17. Eastern State Penitentiary

Eastern State Penitentiary Philadelphia Yhdysvallat.

Radikaalinen 1800-luvulta peräisin oleva vankila, joka on suunniteltu luomaan sosiaalisia muutoksia.

Eastern State Penitentiary, sen korkeuksiin kohoavine, linnamaisine gotiikan arkkitehtuureineen, jotka sulkevat sisäänsä 44 515 m2 kokoisen vankilan, tuo joukoittain paikalle vierailijoita eri puolilta maailmaa.

Kiertokäynnit vankilan alueeseen sisältävät katsauksen historiallisten vankilasellien elämään – mukaanlukien kuuluisaan Al Caponen aikanaan asuttamaan selliin.

18. The Barnes Foundation

The Barnes Foundation Philadelphia Yhdysvallat.

Yksi maailman johtavista kokoelmista ranskalaista impressionistista ja post-impressionistista maalaustaidetta.

The Barnes Foundation inspiroi kävijöitä tarjoamalla maailman suurimman kokoelman impressionistista, post-impressionistista, ja varhaista modernia maalaustaidetta sekä afrikkalaista veistostaidetta.

8640 m2 kokoinen, kahden kerroksen puitteisiin rakennettu taidemuseo sisältää 181 Renoiria, 69 Cézannea, 59 Matissea, kuin myös töitä taiteilijoita kuten Manet, Degas, Seurat, Prendergrast, Titian, ja Picasso.

19. Academy of Natural Sciences of Drexel University

Academy of Natural Sciences of Drexel University Philadelphia Yhdysvallat.

Löydökset, jotka mullistivat maailmaan aikoinaan ja nykyaikana jakavat näyttelytilat luonnontieteellisen museon neljän kerroksen alueella.

Täysin rekonstruoitu Tyrannosaurus Rex, joka kohoaa yli Dinosaur Hall -salin, on yksi paikan päänähtävyyksistä.

Vierailijat voivat museokierroksensa aikana esimerkiksi tunnustella sarvia ja kynsiä ja osallistua fossiilien kaivuuseen, tehden Academy of Natural Sciences of Drexel University museosta hauskan ja interaktiivisen kokemuksen, joka vetää puoleensa 240 000 ihmistä per vuosi.

20. Christ Church and Christ Church Burial Ground

Christ Church and Christ Church Burial Ground Philadelphia Yhdysvallat.

Christ Church on yksi kuuluisimmista historiallisista kirkoista ja hautapaikoista Philadelphiassa, kohde, jossa siirtokunta-Amerikka teki historiallisen välinrikkonsa Church of England -kirkon kanssa.

Vain muutaman korttelin päässä sijaitsee kirkon hautuumaa, jossa vierailijat voivat nähdä Benjamin Franklinin ja tämän vaimonsa hautapaikat, kuin myös useiden maan itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajien ja muiden varhaisen Amerikan johtohenkilöiden viimeisiä leposijoja.

21. Once Upon a Nation / historiallinen Philadelphia

Once Upon a Nation Philadelphia Yhdysvallat.

Tutustu Philadelphian historiallisen korttelin puitteissa tapahtuneisiin tositarinoihin.

Läpi Philadelphian Historic District -alueen läpi vierailijat löytävät 13 Once Upon a Nation -tarinankertoja penkkiä, jotka sisältävät ilmaisia, viiden minuutin pituisia kertomuksia ja salaisia tarinoita ammattimaisten tarinankertojien kertomina.

Tämä hauska, perhe-ystävällinen aktiviteetti mahdollistaa vierailijoiden ja paikallisten asukkaiden tutustua värikkäisiin Philadelphian historiaan kuuluviin taustatarinoihin.

22. The Betsy Ross House

The Betsy Ross House Philadelphia Yhdysvallat.

Amerikan lipun synnyinpaikka.

1700-luvulla rakennettu Betsy Ross House on kotipaikka ensimmäiselle Yhdysvaltain Stars and Stripes -lipulle, täynnä aikakautensa elämää, joihin käy tutustumassa vuosittain noin 185 000 kävijää.

Vierailijat voivat saada paikan päällä enemmän lisätietoja kuuluisasta lipun ompelijattaresta (joka oli oikeasti verhoilijatar sekä aikanaan harvinainen naisliikemies) kuin mitä yksikään koulun historiankirja pystyy tarjoamaan.

23. Penn Museum

Penn Museum Philadelphia Yhdysvallat.

Paikka löytää maailman kulttuuriperinnön rikkauksia.

Jos kutsuisit museon 15-tonnin painoista egyptiläistä sfinksiä “yhtenä miljoonasta”, olisit oikeassa: sfinksi on vain yksi lähes miljoonasta Penn Museumin kokoelmiin kuuluvasta objektista, tehden museosta yhden maailman hienoimmista arkeologisista ja antropologisista käyntikohteista, jota käy ihailemassa noin 157 000 vierailijaa per vuosi.

24. Morris Arboretum

Morris Arboretum Philadelphia Yhdysvallat.

Romanttinen viktoriaanisen aikakauden maisemapuutarha.

Morris Arboretum pitää sisällään 37 hehtaaria (92 eekkeriä) viktoriaanisen aikakauden klassisia englantilaisia maisemia ja veistospuutarhoja.

1800-luvulla rakennetun maisemapuutarhan alue sisältää muodollisen ruusupuutarhan, majesteetillisia vanhoja puita, sekä epätavallisia kasveja Pohjois-Amerikasta, Aasiasta, Afrikasta, ja Euroopasta, kuin myös pysyvän näyttelyn, joka antaa kävijöille mahdollisuuden nähdä metsä lintuperspektiivistä 137 metriä pitkällä taivaankansikävelyreitillä, yli 15 metrin korkeudella maanpinnasta.

25. Mutter Museum

Mütter Museum Philadelphia Yhdysvallat.

Lääketieteen ihmeitä arkkitehtuurillisessa helmessä.

Mütter Museum on mukaansatempaava aarreaitta anatoomisista omituisuuksista.

Museon näyttelyt sisältävät 20 000 provokatiivista esinettä, joiden tarkoitus on antaa pinnan alta olevan perspektiivin siitä, mitä lääkärit tutkivat.

Museon sisältä löytyy mm. nesteessä säilöttyjä epänormaaleja ruumiinosia, luurankoja, mukaanlukien 2 metriä 28 senttiä pitkän miehen luuranko, sairaita ja laajentuneita sisäelimiä, ja muita jännittäviä näyte-esineitä.

26. Battleship New Jersey

Battleship New Jersey Philadelphia Yhdysvallat.

Amiraali “Bull” Halseyn lippulaiva ja maan kaikkein eniten kunniamerkkejä ansainnut taistelulaiva.

45-tonnin painoinen ja 270 metriä pitkä teräspanssaroitu Battleship New Jersey -taistelulaiva dominoi sekä New Jerseyn satama-aluetta että amerikkalaisen merenkulun historiaa.

Läpikulkien tiukkojen, kapeiden kajuuttaväylien, vierailijat saavat ensikäden katsauksen laivan kommunikaatiokeskukseen sekä upseerien ja merimiesten ruokasaleihin ja yöpymistiloihin.

Nykyään taistelualus on entisöity siihen kuntoon, jossa se oli aktiivipalvelunsa päättymisen aikoihin neljättä ja viimeistä kertaa vuonna 1991.