Phuket nähtävyydet

Phuket nähtävyydet parhaimmistoa ovat Phuket Fantasea, Phuket Aquarium akvaario, Hat Patong ranta-alue, Khao Rang Hill näköalakukkula, sekä risteily Phi Phi saarille.

Phuket Fantasea (phuket-fantasea.com) on isoin Phuketin nähtävyyksistä, ja pyrkii tuomaan Hollywood-kokoisen, Las Vegas-tyylisen viihdytyskokonaisuuden saarelle.

Teemapuisto on kooltaan noin 56,5 hehtaaria, Kamalan lahdella, ja sisältää suuren teatterin, festivaali kylän jossa on karnivaaleja, pelejä, ja käsitöitä, sekä maailman isoimman buffet-ravintolan Thai- ja kansainvälisiä ruokalajeja.

Teemapuiston kohokohtia ovat akrobatia ja tulishowt, hienot lavasteet, sekä eläinten avustuksella tehdyt esitykset.

Phuket Aquarium akvaario (www.phuketaquarium.org) tarjoaa tilaisuuden ihailla paikallista merieläimistöä ilman tarvetta sukeltaa aaltojen alle.

Akvaarionäyttelytila sisältää yli sata merellistä eläinlajia, ja akvaario on yksi Thaimaan tärkeimpiä keskuksia valaiden, haiden, delfiinien, sekä merikilpikonnien tutkimuksessa.

Akvaario on yksi Phuketin suosituimmista turistinähtävyyksistä ja houkuttelee noin 300 000 vierailijaa vuosittain.

Hat Patong ranta-alue on Phuketin kehittynein, elävin, ja vierailluin ranta, joka on maineensa veroinen kauneudeltaan.

Se sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Phuketin kylästä, ja sisältää rannan lisäksi myös erinomaiset mahdollisuudet ostoksien tekemiseen, ruokailuun, vapaa-ajan viettoon vesillä tai maalla, sekä iltaisin yöelämän viehätyksiä.

Hat Patong ranta on pituudeltaan noin 3-kilometriä, koostumukseltaan vaaleaa hiekkaa, ja paikan kauneus tuo paikalle niin uimareita, auringonpalvojia, kuin jetski harrastajia, snorklaajia, kuin purjehtijoitakin.

Khao Rang Hill näköalakukkula, joka sijaitsee Phuket Townin vieressä, on yksi saaren useammista luonnon muokkaamista näköalapaikoista ja yksi niiden parhaimmista.

Kukkulalta on näkymät yli Phuket Townin, saaren eteläisen osan, sekä useiden lähialueella olevien merellisten saarten.

Kukkulalla on myös useita mainioita ravintoloita, joiden avulla voit nauttia panoramisista näkymistä yli kauneimman Thaimaan samalla kun ruokailet. Kukkulan huipulla on myös runsaasti ruohikkoa piknik varusteiden levittämistä silmälläpitäen.

Risteily Phi Phi saarille (phiphi.phuket.com/schedule.htm) on yksi suosituimpia nähtävyyksiä Phuketissa.

Phi Phi saarista Ko Phi Phi Leh nousi maailmankuuluisuuteen vuoden 2000 Leonardo di Caprion tähdittämän elokuvan, The Beach, idyllisenä kuvauspaikkana (jotka tehtiin tarkalleen ottaen Maya Bayllä saarien eri osista).

Saarien parhainta antia ovat sen rannat sekä erittäin puhdas ja selkeä vesi, jossa on nautinto snorklata merieläinten seassa.


Pääset Phuketista saarille monilla eri tavoilla, joista suosituimpiin kuuluvat lautan käyttö ja nopeimpiin pikaveneyhteys.