Pippurisäkki Tallinna

Pippurisäkki Tallinna (Peppersack) ravintola on yksi Tallinnan vanhankaupungin kestosuosikkeja.

Ravintola tarjoaa ruoat keskiaikaisessa tunnelmassa ruokalistan laadintaa myöten, ja tarjolla ovat Peppersack ravintolan osalta kohdalla erilliset menut kylmille ruoille, kuumille ruoille, makeille ruoille, sekä listat juomia ja viinejä.

Ravintola tarjoaa myös Barbeque Bar baarin, jonka erillinen ruokalista on huomattavasti suppeampi, ja sisältää ainoastaan grilliherkkuja.

Pippurisäkki ravintola Tallinna

KUVA: Pippurisäkki ravintola sijaitsee samalla aukiolla Vana Turg aukiollavanhassakaupungissa, jolta löytyy myös toinen suosittu vanhankaupungin ravintola, Olde Hansa (www.oldehansa.ee).

Peppersack tarjoaa myös aamiaiset 8-11 välisenä aikana, ja tarjolla on päivittäin mm. “Raatiherran aamiainen”, englantilainen aamupala, eestiläinen aamupala, sekä venäläinen aamupala.

Peppersack Ravintola
Viru 2/Vana Turu 6
Tallinn
www.peppersack.ee

Ravintolan nimi tulee ravintolarakennuksen historiallisesta omistajasta, nimeltään Hans Pepersack (pippurisäkki).


Tuohon aikaan, perimätiedon mukaan, aatelisilla oli tapana olla hiukan ivallisia tavallisia kansalaisia kohtaan, ja he kutsuivatkin mm. yrttikauppiaita “pippurisäkeiksi” mutta Hansin suku oli ottanut pilkkausnimen aidoksi sukunimekseen, koska he halusivat osoittaa etteivät hävenneet tuolloin erittäin tuottoisaa ammattiaan.