Pirita Tallinna

Pirita Tallinna on Kadriorg kaupunginosan ohella toinen vapaa-ajan suhteen suosittu osa Tallinnaa.

Piritan historiallinen kaupunginosa on etäisyydestään huolimatta, ollen noin 10-15 minuutin ajomatkan päässä, vielä osa Tallinnan kaupunkia.

Kuten Kadriorg kaupunginosakin, alue tarjoaa vapaa-ajan viettoon erinomaiset puitteet. Piritan ominaisinta antia on sen tarjoama ei-kaupunkimaisuus: ympärillä on viheriäitä metsiä, puhdasta ilmaa, ja hiljaisuutta.

Piritan kaikkein vetovoimaisin ominaisuus on kuitenkin sen 3 kilometriä pitkä valkoisen hiekan ranta, joka vetää ranta-elämältään kesäisin vertoja mille tahansa maailman kuuluisimmista rannoista.

Piritan rannan erikoisuus on se, että rantaan kuuluu myös laaja puisto, joka täyttää alueen aina moottoritieltä itse rantaan saakka.

Tätä tiheäpuista puistoa halkovat useat päällystetyt reitit, jotka ovat erinomaisia esimerkiksi rullaluisteluun tai pyöräilyyn, ja niiden varrella on useita penkkejä ja lasten leikkipaikkoja.

Rannan eteläisellä päädyllä on mini-golf rata, ja ranta-talo, jolta löytyy keilailurata ja baari.

Piritan nähtävyyksiin sen luonnonnähtävyyksien lisäksi kuuluu myös Pirita Luostari (www.piritaklooster.ee) ja sen rauniot, aivan Pirita joen rannalla osoitteessa Kloostri tee 9. Luostarin perustivat vuonna 1407 Pyhän Birgitan sääntökunta, ja se tuhoutui Iivana Julman joukkojen piirityksessä vuonna 1577.


Pääset Piritan kaupunginosaan vaikkapa bussilla, joista numero 38 (www.tak.ee) lähtee turisteille soveliaasti Viru keskuksen maanalaiselta asemalta.