Plastiikkakirurgia Viro

Plastiikkakirurgia Viro on useille suomalaisille esteettistä kirurgiaa harkitseville tapa saada hintakilpailua toivottuun toimenpiteeseen.

Koska kyse on ulkomaisesta kulttuurista plastiikkakirurgian suhteen, on tärkeää varmistua Virossa leikkauksen tekevän plastiikkakirurgin ammattitaidosta, sekä varmistaa oma potilasturva esimerkiksi vakuutusten suhteen.

Tässä suhteessa YLE:n MOT ohjelman vuonna 2004 tekemän selvityksen mukaan virolaiset plastiikkakirurgit koulutetaan nykyisin Tarton yliopiston sairaalassa, jonka ylilääkäri Ilmar Amjärv on koulutettu ja erikoistunut ammattiinsa Suomessa.

Ongelman muodostaa MOT ohjelman mukaan suurimmalta osaltaan se, että useimmat Virossa nykyään toimivista plastiikkakirurgeista ovat saaneet koulutuksensa neuvostoaikana.

Ammattitaidon selvittämiseen voi käyttää apuna esimerkiksi ottamalla yhteyttä Viron plastiikkakirurgien kattojärjestön (www.eestikirurgia.ee) tietoja siitä, onko kyseinen lääkäri saanut toimintaansa maassa lisenssin, kysyen samalla mahdollisesti myös muita tarjolla olevia tietoja.

Alla muutamia Tallinnan alueelta löytyviä plastiikkakirurgian yksityissairaaloita, joiden toimintaan voi tutustua niiden nettisivustojen kautta.

Plastiikkakirurgia – Viro

Artia Clinic
Randvere tee 11
Viimsi, Tallinna
www.artiaclinic.com

Artia on kosmeettiseen kirurgiaan erikoistunut yksityisklinikka Tallinnassa, joka listaa nettisivuillaan myös Viron terveysviraston myöntämän kosmeettisten ja plastiikkakirurgisten palveluiden tarjoamiseen edellyttämän toimiluvan (nro L01383).

Vuonna 2001 perustettu klinikka tarjoaa toimenpiteinä, joiden soveltuvuus asiakkaalle kartoitetaan erikseen hinnoitellussa kirurgin konsultoinnissa, muun muassa rintojen korjausleikkaukset, rasvaimu eli liposuktio, kasvojen / kaulan alueen, silmäluomien, ja korvien korjausleikkaukset, täyteaineiden pistokset, botox-hoidot, sekä arpien korjausleikkaukset.

Christina’s Clinic
Helsingin neuvonta ja ajanvaraus toimipiste
Kellosaarenranta 1
00180 Helsinki
www.christinasclinic.ee

Christina’s Clinic on kansainvälisesti asiakkaita hankkiva plastiikkakirurgian yksityisklinikka, jolla on neuvontaa ja ajanvarauksia vastaanottavat toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, sekä Virossa.

Kaikki leikkaukset suoritetaan kuitenkin Tallinnan keskikaupungin alueella olevissa tiloissa.

Tarjolla oleviin kirurgisiin toimenpiteisiin kuuluvat muun muassa rintaleikkaukset, pakaroiden leikkaukset, silmäalueen korjaukset, kasvojen kohotukset, nenäleikkaukset, korvien leikkaukset, vatsan alueen leikkaukset, sekä rasvaimut.

Reval Clinic – KT Kliinik
Kaluritee 5A
Tallinna
www.revalclinic.com

Reval Clinic on ollut toiminnassa vuodesta 1990, ja tullut vuodesta 1992 tunnetuksi suomalaisten parissa myös Pirita Klinikan nimellä.


Plastiikkakirurgian toimenpiteet tehdään yksityisklinikan toimesta Tallinnan Viimsissa sijaitsevissa tiloissa, joka täyttää klinikan nettisivuston (jolta löytyvät myös hoitavien lääkäreiden taustakoulutukset ja ammattitaidon kuvaukset) mukaan nykyiset EU vaatimukset.