Porin kesäteatteri

Porin kesäteatteri on Pormestarinpolun varrella, Kirjurinluoto Arenan läheisyydessä oleva 450-henkilöä mahduttava kesäkauden toimiva teatteri.

Teatteri sijaitsee aidatulla sora- ja nurmipäällysteisellä alueella, joka on kooltaan noin 2700 m². Katsomon edessä oleva näyttämökoroke on puolestaan kooltaan 165 m², mahdollistaen isotkin produktiot.

Näytöksiä kesäteatterin lavalla järjestää Kirjurinluodon Kesäteatteriyhdistys, jolla on omat nettisivut osoitteessa kirjurin.fi.

Porin kesäteatteri

KUVA: Kesäteatterin amfiteatterin muotoinen puu- ja betonirakenteinen näytöksiä ja tapahtumia varten rakennettu katsomo.

Kirjurinluodon kesäteatteri Pori

KUVA: Kesäteatterin lava Kirjurinluoto Areenan puolelta aluetta, Pormestarinpolulta.

Kirjurinluodon kaupungiosassa, sen puistoalueella, sijaitseva kesäteatteri tarjoaa katetut teatterikatsomo- ja näyttämötilat, sekä tarjoilutilat.

Nykyinen kesäteatterin teatterilava on valmistunut vuonna 2008, mutta ulkoilmanäyttämöitä luodolla on ollut ainakin 1920-luvulta alkaen.

Ensimmäinen kesäteatteriesitys kaupungissa järjestettiin vuonna 1921, jonka jälkeen, ennen nykyisen amfiteatterin valmistumista, kesäteatteria on esitetty esimerkiksi Lokki-lavan ulkoilmateatterissa, Pelle Hermannin puistossa.

Näytöksiin lippuja myyvät muun muassa Lippupisteen myyntipisteet, Porin Seudun Matkailu MAISA:n myyntipisteet Promenadikeskuksessa, Yrjönkatu 17:ssa, ja SOKOS tavaratalossa.


Kesäteatteri sijaitsee noin 1,9 km Porin linja-autoasemalta.