Praha nähtävyydet

Praha nähtävyydet parhaimmistoa ovat Prahan vanhakaupunki, Prahan linna, Prahan Nové mesto, Karluv silta, sekä Prahan astronominen kello.

Prahan vanhakaupunki on historiallinen Prahan keskus, joka historiallisine rakennuksineen ja kapeine katuineen on liitetty myös UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

Vanhankaupungin kohokohtia ovat muun muassa vanha synagoga sekä vanhankaupungin aukio, kuin myös astronominen kello.


 

VIDEO: Esittelyvideo Prahan linnan kohokohdista.

Guinnesin ennätystenkirjan mukaan Prahan linna, joka on osa Prahan historiallista keskusta, on maailman suurin historiallinen vielä olemassaoleva linna.

Linna koostuu useista palatseista ja muista rakennuksista, ja niiden rakennustyylit vaihtelevat rakennuksesta toiseen, luoden vaikuttavan kokonaisuuden.

Prahan linnan käynnin kohokohtiin kuuluvat St Vitus katedraali, St. Georgen basilika, Kansallinen taidegalleria, sekä myös mm. joka kesäinen Shakespeare-festivaali, joka järjestetään Burgrave palatsin edessä.

Prahan Nové mesto eli Prahan uusi kaupunki, on uusin Prahan viidestä historiallisen keskustan kaupunginosasta, ja sisältää mm. erittäin suositun maamerkin, Wenceslas aukion, joka toimii koko Prahan kaupallisena ja turismin keskuksena.

Uudesta kaupungista löydät mm. Kansallismuseon ja Kansallisen teatterin ja ns. Frank Gehryn suunnitteleman “Tanssivan talon”, jonka katolla toimivalta ranskalaisesta ravintolasta on mahtavat näkymät yli Prahan.

Karluv silta (muzeumkarlovamostu.cz) on tunnetuin historiallinen Vltava-joen ylittävä silta Prahassa. Sen 516 metrin pituutta koristaa mm. jatkuva 30 barokkityyliin pystytetyn patsaan sarja, joka lisättiin siltaan vuonna 1700.

Päivisin sillan alue on erittäin vilkas, ja siltä löytyy maalaajia, kioskinpitäjiä, ja muita kaupankäyjiä turistien lisäksi.

Prahan astronominen kello, eli Praha Orloj, on muodostunut erittäin suosituksi turistinähtävyydeksi Prahassa.

Se sijaitsee Vanhankaupungin kaupungintalon eteläisellä seinällä, ja sen suhteen kannattaa odottaa varsinkin joka tunti tapahtuva “Apostolien kävely”, jossa kello näyttää liikkuvia apostoleja ja muita hahmoja.


Apostolien kävelyn taustalla on yhteydet Prahan kaupungin historiaan, johon kannattaa tältä osin tutustua. Parhain aika nähdä esitys on keskipäivän aikaan, jolloin voi nähdä kaikki 12 apostolia.