Pyhä laskettelu

Pyhä laskettelukeskus tarjoaa kaikkiaan 12 rinnettä, joista pisin on 1800 m pituinen, Lastenmaa lastenrinteet, sekä Fun Park alueen lumilautailijoille ja freeski laskijoille.

Rinteiden, jotka sijaitsevat aivan Pyhä-Luosto kansallispuiston vieressä, profiili on sellainen, että korkeuseroa rinteissä on parhaimmillaan 280 m, huippukohdan rinteissä ollessa noin 500 metrin korkeudessa.

Rinteitä, mukana myös FIS tasoinen kilparinne, palvelee yhteensä 8 hissin valikoima, joiden kuljetuskapasiteetti on maksimissaan 8000 hiihtäjää tunnissa.

Pyhän hiihtokeskus tarjoaa myös seitsemän erilaisen ladun ja 172 latukilometrin valikoiman murtomaahiihtäjiä varten. Laduista pisimpiin ja suosituimpiin kuuluu “Tunturilatu”, pituudeltaan 21,3 km.

Suosituimpiin laskettelukeskuksen osioihin kuuluu myös Pyhä FunPark, joka on suunnattu lumilautailijoille ja New School laskettelijoille. Alla Pyhän esittelyvideo FunPark osiosta:

Oheispalveluihin Pyhällä kuuluvat mm. hiihtokoulu, kaksi välinevuokraamoa, sekä kaksi ravintolaa, Ravintola Racca ja Ravintola SkiBistro.

Pyhä Hiihtokeskus
Kerontie 21
98530 Pyhätunturi
ski.pyha.fi

Suosittuja tapoja tulla Pyhälle ovat oman auton lisäksi junan käyttö, esimerkiksi Kemijärvelle, josta eteenpäin perille saakka (ja takaisin) on tarjolla SkiBus bussikuljetus.


Nopein tapa tulla alueelle on kuitenkin lentäen Rovaniemelle, josta bussimatka lentokentältä Pyhälle kestää noin puolitoista tuntia.