Rahanvaihto Thaimaa

Rahanvaihto Thaimaa on mahdollista tehdä mm. hotelleissa, turismikaupoissa, kaikissa alueellisissa pankeissa, kauppakeskuksissa, ja rahanvaihtajilla.

Niiden osalta rahanvaihto on mahdollista varsinkin suurempien ulkomaisten seteleiden osalta (ei tyypillisesti kolikoiden), kuin myös matkashekkien osalta.

Matkashekkien suhteen kannattaa kuitenkin useimmiten asioida pankeissa, joiden kanssa toimimiseen tarvitset passia.

Vaihtokurssien suhteen parhaat kurssit ovat usein tarjolla pankeissa tai auktorisoiduilla rahanvaihtopisteillä, varsinkin verrattuna hotellien tai tavaratalojen tarjoamiin kursseihin.

Ennen matkaa kannattaa myös ottaa selvää minkä vaihtokurssin mukaan voit nostaa rahaa automaateista esimerkiksi VISA luottokortilla. Kurssit selviävät usein luottokortin myöntäneen pankkisi palvelunumerosta.

Thaimaaseen voi tuoda ulkomaista valuuttaa rajattomasti (2009), ja matkustaja voi viedä maasta ulkomaista valuuttaa pois, mutta maksimissaan määrän jonka hän on ilmoittanut maahantulokaavakkeessa.

Thaimaan valuuttayksikkö on nimeltään “baht”, joka on jaettu edelleen 100 “satang” yksikköön.


Thaimaan setelit (2009) ovat määrissä 1 000, 500, 100, 50, 20, ja 10 baht. Kolikot ovat määrissä 25 satang, 50 satang, 1 baht, 5 baht ja 10 baht.