Raleighin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Pohjois-Carolinan osavaltion Raleighin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien JC Raulston kasvitieteellinen puisto, PNC Arena, sekä Pohjois-Carolinan taidemuseo.

Raleigh, Durham, ja Chapel Hill, joita usein kutsutaan nimellä “Triangle”, ympäröivät Research Triangle Park -puistoa, joka on laaja, 2832 hehtaarin kokoinen bisnespuisto, jossa toimii yli 140 organisaatiota ja 38 000 työntekijää.

Raleigh Pohjois-Carolina Yhdysvallat.

Modernien yhtiöidensä ohella paikka tunnetaan akateemisesta elämästään, mukaanlukien neljä kansainvälisesti arvostettua yliopistoa (Duke, NCSU, NCCU, ja UNC-Chapel Hill) ja useita pienempiä korkeakouluja sekä ylemmän asteen koulutuspaikkoja.

Tulitpa vieraaksi alueelle näiden organisaatioiden johdosta tai vain pelkästään lomailemaan, “Triangle” seutu todella tarjoaa kaikille jotakin – urheilua, taidetta, teatteria, musiikkia, jne.

Alueella on merkittävä määrä museoita, taidegallerioita, puutarhoja, puistoja, sekä historiallisia kohteita, joissa voi viettää useita päiviä ja viikkoja viihdyttävissä merkeissä.

Lisämakua kuhinkin Raleighissa vietettyyn lomaan tuovat paikkakunnan ammattimaiset urheiluseurat, ravintolat, yöelämän viettopaikat, teatterit, ja konserttipaikat.

Raleigh – Durham – Chapel Hill on seutuna erinomainen lähtökohta tutustua Pohjois-Carolinaan yleisimminkin, sillä alue on keskeisellä kohdalla osavaltiota, päämoottoriteiden varrella, mikä käytännössä tarkoittaa että kaikki osavaltion päänähtävyydet – vuoristoista rantoihin – ovat kolmen tunnin ajomatkan sisällä.

1) Historic Oak View County Park

Historic Oak View County Park on ennen Amerikan sisällissotaa rakennettu maatila ja kunnallispuisto, johon kuuluu joukko entisöityjä rakennuksia, mukaanlukien maalaistalo, navetta, sekä vaunuvaja.

Osana kokonaisuutta on myös Farm History Center (maatalouden historiakeskus), puuvillamuseo, 6,9 hehtaarin pekaanipähkinälehto, yrttitarha, sekä perhehautausmaa.

2) JC Raulston Arboretum

JC Raulston kasvitieteellinen puisto, joka tarjoaa 3,2 hehtaaria ja yli 5000 lajia/lajiketta kasveja, on kansallisesti arvostettu puutarha ja todellinen elämysten fanfaari kaikille aisteille.

Puistoa käytetään myös sekä opetus- että koulutuspuutarhana, ja voit nähdä NCSU opiskelijoita ja henkilökunnan jäseniä tarkkaavaisesti hoitamassa puiston alueita.

Kokonaisuuden hienouksiin lukeutuvat Finley-Nottingham ruusupuutarha (yli sadalla ruusulajikkeella), Arboretum (mukana mm. hevoskastanjoita, nandina-puita (ns. taivaallinen bambupuu), magnolioita, sekä puksipuita), sekä Klein-Pringle White Garden (upea puutarha, jonka olomuotoon vaikutti voimakkaasti Kentissä, Englannissa sijaitseva Sissinghurstin puutarha).

Ilmaisia JC Raulston Arboretum kiertokäyntejä järjestetään joka sunnuntaina klo 14 maaliskuusta lokakuuhun.

3) North Carolina State Capitol

North Carolinan osavaltion entinen hallintorakennus, eli State Capitol, löytyy Raleighista, ollen samalla yksi seudun ykkösnähtävyyksistä.

Vuonna 1840 valmistunut ja kolme kertaa osavaltion vuosittaisen verotulon verran maksanut hallintorakennus on erinomainen esimerkki uuskreikkalaisesta arkkitehtuurista.

Rakennus, jonka puitteisiin on mahdollista tutustua opastetuilla kiertokäynneillä, sisältää kohokohtanaan vaikuttavan näköisen George Washingtonia esittävän marmoripatsaan, joka on kopio Antonio Canovan tekemästä alkuperäisteoksesta vuodelta 1820.

4) PNC Arena

PNC Arena on yksi Pohjois-Carolinan osavaltion urheilukulttuurin keskuksia, toimien jääkiekkoilun NHL-ammattilaisseura Carolina Hurricanesin kotiareenana.

Maksimissaan 21 000 ihmistä lehtereilleen mahduttavan PNC Arenan puitteissa koti-ottelunsa pelaa myös koripalloilun yliopistosarjan North Carolina State Wolfpack -joukkue.

Muihin PNC Arenalla järjestettäviin tapahtumiin kuuluvat mm. konsertit, konferenssit, messut, sekä sirkus-showt.

Arena Club on osa kompleksia, sisältäen 836 m2 lisä-alaa, esimerkiksi yritystapaamisille -ja tilaisuuksille.

Voit ostaa lippuja erilaisiin RBC Arenan tapahtumiin Ticketmasterin myyntipisteistä eri puolilta Raleigh-Durhamin seutua.

5) Pullen-puisto (Pullen Park)

Raleighin kaupungin Theatre in the Park ja Aquatic Center sijaitsevat molemmat keskustan Pullen Park -puistossa.

Tämä puisto on tarjonnut yli 100 vuoden ajan laajan valikoiman vapaa-ajan aktiviteetteja koko perheelle.

Tarjolla on muun muassa venevuokrausta, piknik-alueita, sekä tenniskenttiä monien muiden vaihtoehtojen ohessa.

6) Pohjois-Carolinan taidemuseo (North Carolina Museum of Art)

North Carolina Museum of Art (NCMA) on Pohjois-Carolinan huipputaidemuseo, jonka puitteet sisältävät 16 815 m2 verran näyttelytilaa useiden gallerioiden puitteisiin jaeteltuna.

Tunnettuihin eurooppalaisiin kokoelmiin sisältyy töitä taiteilijoilta kuten Claude Monet, Sandro Botticelli, ja Peter Paul Rubens.

Gallerioissa on muutama osio, jotka on omistettu amerikkalaisille taiteilijoille, mukana kuuluisista nimistä mm. Georgia O’Keeffe, Frank Stella, sekä Jacob Lawrence.

Muihin oheisgallerioihin kuuluvat esimerkiksi Oseaanian ja Afrikan taide sekä juutalainen seremoniaalinen taide.

Taidemuseon puitteissa on myös suosittu ravintola ja museokauppa.

Rakennuksen yli 40 hehtaarin kokoinen erinomainen puisto omaa kävelypolkuja, veistostaidetta, ja amfiteatterin.

7) Pohjois-Carolinan historiamuseo (North Carolina Museum of History)

Kaunis, valoa täynnä oleva Pohjois-Carolinan historiamuseo kertoo osavaltion historian siirtomaa-ajoilta konfederaation läpi nykyaikaan saakka erilaisten informatiivisten näyttelyiden, esineiden, valokuvien, lippujen, ja muiden esitystapojen avulla.

Kokoelman mielenkiintoisimpiin osioihin sisältyy muun muassa kopio Wright-veljesten lentokoneesta.

Museolla on paljon annettavaa kävijälle, ja voit helposti viettääkin koko päivän näyttelyiden parissa.

Historiamuseo on aidosti opetuksellinen kokemus niin lapsille kuin aikuisillekin.

8) North Carolina Executive Mansion

North Carolina Executive Mansion, Pohjois-Carolinan osavaltion kuvernöörin ja tämän perheen kotirakennus, on 1891 valmistunut Queen Anne -viktoriaaninen palatsi, joka on sisääntulokerroksensa osalta avoinna yleisövierailuille syksyisin ja keväisin.

3716 m2 kokoista palatsirakennusta koristavat sisätilojen osalta esimerkiksi hienot antiikkityöt ja erinomaiset kattokruunut.

Palatsiin on mahdollista tutustua Capital Area Visitor Center -keskuksesta etukäteen varattujen kiertokäyntien avulla.

9) Jordan Lake State Recreation Area

Jordan-järvi, joka sijaitsee lounaaseen Durhamista ja Chapel Hillistä, sisältää yli 5260 hehtaaria vapaa-ajanviettoon sopivaa rantaseutua.


Järven kokonaisuudessa on yhteensä yhdeksän erilaista virkistys-aluetta, mukaanlukien kaksi valkopäämerikotkien tarkkailutasannetta: yksi lähellä Highway 751 South moottoritietä ja toinen Crosswinds Recreational Area -osiossa, lähellä Wilsonvilleä US Highway 64 moottoritien varrella.