Ranska nähtävyydet

Ranska nähtävyydet parhaimmistoa ovat Eiffel torni, Louvre museo, Versaillesin palatsi, Mont Saint-Michel linnoitus, sekä Puy-de-Dôme tulivuori ja laavamuodostelmat.

Pariisin Eiffel torni (tour-eiffel.fr) on yksi maailman ikonisimmista maamerkeistä, Pariisin symboli, ja Ranskan vierailluin turistikohde.

Voit tutustua torniin sen ulkoisen ihailun lisäksi myös tornin sisältä, sillä tornin ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen pääsee niin rappuja kuin hissejäkin pitkin. Kolmanteen kerrokseen pääsee ainoastaan hissin avustuksella.

Kolmannesta kerroksesta pääsee vielä hieman ylöpäin, aina kolmannen kerroksen ylemmälle näköalatasanteelle saakka.

Suosittu tapa yhdistää Eiffelin tornilla käynti on ruokailla jommassakummassa tornin kahdesta ravintolasta. Toinen on nimeltään Altitude 95, ensimmäisessä kerroksessa, ja toinen on Jules Verne, erittäin kallis ravintola tornin toisessa kerroksessa, ja jonne pääsee vain yksityishissin avulla.

Louvre museo (louvre.fr), myös Pariisissa, on maailman vierailluin taidemuseo ja sen kokoelmiin kuuluu yli 35,000 taide-esinettä kuudennelta vuosituhannelta e.K. aina 1800-luvulle saakka, jotka ovat esillä noin 60,000 neliömetrin alueella.

Louvren museorakennus on nähtävyys sinällään, sillä se on Louvre Palatsi, joka oli alunperin linnoitus jonka rakennutti 1100-luvulla Ranskan kuningas Philip II.

Rakennus oli kuninkaanlinna aina vuoteen 1674, jolloin Louis XIV vaihtoi kuninkaan virallisen residenssin pysyvästi Versaillesin linnaksi, mutta jätti Louvren kuninkaallisen taidekokoelman näyttelytilaksi.

Museon lukuisiin kohokohtiin kuuluvat esimerkiksi Venus de Milo patsas, Leonardo da Vincin Mona Lisa, Giambolognan bronssinen Nessus patsas, sekä aurinkokuningas Louis XIV:n hallitsijakruunu.

Versaillesin palatsi (chateauversailles.fr) löytyy noin 20 km Pariisista. Sen rakennuttajan, kuningas Louis XIV:n, ajatuksena oli saada Ranskan hallitseminen totaalisesti itselleen, minkä takia hän otti muutti hovinsa pois Pariisin eliitin läheltä Versaillesiin.

Museona rakennus on toiminut Ranskan vallankumouksen jälkipuinneista saakka, noin vuodesta 1794.

Yhteensä palatsissa on noin kokoa noin 51,210 m2 700 huoneen voimin. Upeiden huoneiden ja halliensa lisäksi sen kohokohta ovat legendaariset Versaillesin puutarhat, jotka ovat palatsin länsipuolella, ja jotka peittävät noin 800 hehtaaria maata, suurimmaksi osaksi klassiseen Ranskalaiseen puutarhatyyliin.

Mont Saint-Michel saari linnoitus (ot-montsaintmichel.com) sijaitsee noin kilometrin etäisyydellä Normandian rannikosta.

Legendan mukaan arkkienkeli Mikael ilmestyi St. Aubertille, Avranchesin piispalle, noin 708 ja kehoitti häntä rakennuttamaan kirkon kiviselle saarelle, josta rakennustyöt saivat alkunsa.

Saari yhdistyy sillan avulla mantereeseen, ja huolimatta jopa 14 metrin erosta nousu- ja laskuvuorovesien välillä, silta Mont Saint Micheliin on aina ajokuntoinen.

Ranska nähtävyydet Puy-de-Dôme tulivuori ja laavamuodostelmat (planetepuydedome.com) sijaitsevat Chaîne des Puysissä Massif Central alueella keski-Ranskassa ja noin 10 km päässä Clermont-Ferrandista, johon on hyvät lento-ja junayhteydet.

Turisteilla on kaksi tapaa päästä tulivuoren huipulle. Yksi on kävelytietä pitkin, jonka rakensivat aikoinaan muinaiset Roomalaiset. Toinen vaihtoehto on 6km pitkä ajotie, joka nousee noin 12% asteen jyrkässä kulmassa.


Kaikkein vilkkaimpana turistiaikoina alueella on voimassa sääntö, jonka mukaan turistien tulee jättää autonsa nousun pohjalle, ja jatkaa huipulle tarjolla olevilla busseilla.