Ravintola Kosmos

Ravintola Kosmos on Helsinkiläisen keittiöperinteen ruokia tarjoava ravintola, joka tunnetaan varsinkin asemastaan kulttuuriravintolana.

Ravintola perustettiin vuonna 1924, jolloin sen sisätilojen suunnitteluun, joista monet ominaisuudet ovat säilyneet vuosien yli, osallistui tuolloinen arkkitehti-ylioppilas Arvo Aalto.

Alunperin Kosmoksen asiakaskuntaan kuuluivat varsinkin kansainvälistä, kosmopoliittista tunnelmaa hakevat ylioppilaat ja matkustavaiset, mutta myöhemmin paikka saavutti suosiota liikemiehien, taiteilijoiden, ja virkamiehien kantapaikkana.

Kulttuurin edustajat, kuten Pentti Saarikoski, Jorma Ojaharju, ja M. A. Numminen, ovat kautta vuosien pitäneet Kosmosta kantapaikkanaan, joka on tuonut paikalle maineen yhtenä johtavista kulttuuriravintoloista.

Ravintolana Kosmos pyrkii tarjoamaan ominaisinta Helsinkiläistä ruokaperintöä, joka tarjoaa kohokohtina myös makuja venäläisestä, ranskalaisesta ja ruotsalaisesta ruokakulttuurista.

Ravintola – Kosmos
Kalevankatu 3
00100 Helsinki
www.ravintolakosmos.fi

Käytännössä ruokalistan ruoista löytyy usein raaka-aineina esimerkiksi silakkaa, blinejä, kauden sieniä, ja poroa.


Ruokalista kattaa alkuruoat, keitot, kalaruoat, liharuoat, linturuoat, vihannesruokia, erillisen klassikkolistan, ja jälkiruokia.