Ravit Joensuu

Ravit Joensuu järjestää Joensuun Ravirata Oy, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1980, ja jonka ravirata toimii Linnunlahden kaupunginosassa.

Nykyään Joensuun ravitoiminta Ravirata Oy:n suhteen on mukana maan raviurheilun ja hevoskasvatuksen valtakunnallisessa keskusjärjestössä, Suomen Hippos r.y:ssä, ja tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat muun muassa ravikilpailujen järjestäminen Joensuussa ja totopelien kokonais-koordinointi Pohjois-Karjalan alueella.

Joensuun Ravirata on perustettu vuonna 1980, ja sen raviradan rakennustyöt aloitettiin samana vuonna Linnunlahden kaupunginosassa, ja katsomo valmistui vuonna 1981.

Rata on vuosien mittaan ollut maan tärkeimpien ravitapahtumien näyttämönä, mukana kuninkuusraveja, vuoteen 1984 mennessä jo kaksi kertaa, ja myös vuonna 2000.

Joensuu Ravirata
Linnunlahdentie 5
80110 Joensuu
www.joensuunravirata.fi

Linnunlahden kaupunginosassa olevan raviradan kuntoa on vuosien mittaan parannettu, muun muassa siten, että vuonna 1999 siihen rakennettiin lisänä uusi tuomaritorni, jossa sijaitsevat nykyään myös raviratayhtiön ja Hevosjalostusliiton toimistot.


Alue jolla Linnunlahden ravirata sijaitsee, on varsin monipuolinen erilaisten tilaisuuksien järjestämisen suhteen, osana Mehtimäki-Laululava-Linnunlahti kokonaisuutta.